Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z Mostaru na Peljesać

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
balrog2000
Podróżnik
Z Mostaru na Peljesać

Nieprzeczytany postnapisał(a) balrog2000 » 16.07.2006 23:21

Jedziemy w tym roku przez Bośnię. Przyznam że korzystam z jednego z internetowych routeplannerów. Zastanawia mnie kawałek z Mostaru. Od mostaru Prowadzi mnie prosto do adriatyku w taki sposób że będe musiał przekroczyć granice BiH-CRO, potem CRO-BiH i znowu BiH-CRO :P

Czy da sie jakoś z Mostaru dojechać do Ston po w miare ludzkich drogach tylko raz przekraczając granicę BiH-CRO ??

Pozdrawiam Tomek
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 16.07.2006 23:43

balrog2000 napisał(a):Zastanawia mnie kawałek z Mostaru. Od mostaru Prowadzi mnie prosto do adriatyku w taki sposób że będe musiał przekroczyć granice BiH-CRO, potem CRO-BiH i znowu BiH-CRO :P

No tak. Stąd tyle tych granic do przekraczania, bo Chorwacja Południowa jest oddzielona od Północnej... kawałkiem Bośni i Hercegoviny (Neum - jedyne miasto BiH nad Adriatykiem). Ale... to taka granica. :) Nawet jak obowiązywały Polaków wizy w Bośni, to w tym jednym miejscu nie obowiązywały.
Myślę, że przejazd nie powinien być problematyczny. :)
Też niedługo będę tamtędy jeździć. :D

Jakby się uparł, to widzę na mapie, że inna droga jest, ale nie wiem jakiej jakości.

Pozdrav
Jola
balrog2000
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) balrog2000 » 16.07.2006 23:48

Ano to dziekuje za szybka odpowiedz ;)
W takim razie przejedziemy przez Neum...

Dziekuje
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 17.07.2006 20:32

Jakby się uparł, to widzę na mapie, że inna droga jest, ale nie wiem jakiej jakości.

Ta ,,inna ''to tylko na wycieczkę.Nie polecam na drogę dojazdową.Z Mostaru tylko na Metković .Pozdraw
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 17.07.2006 23:11

balrog2000 napisał(a):Jedziemy w tym roku przez Bośnię. Przyznam że korzystam z jednego z internetowych routeplannerów. Zastanawia mnie kawałek z Mostaru. Od mostaru Prowadzi mnie prosto do adriatyku w taki sposób że będe musiał przekroczyć granice BiH-CRO, potem CRO-BiH i znowu BiH-CRO :P

Czy da sie jakoś z Mostaru dojechać do Ston po w miare ludzkich drogach tylko raz przekraczając granicę BiH-CRO ??

Pozdrawiam Tomek

da sie przed metkowic jest droga na poludnie i mozna wyjechac w neum
ale generalnie polecam jechac prosto ,na tej drugiej granicy zwolnisz do 30km/h i tyle
balrog2000
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) balrog2000 » 17.07.2006 23:21

Ok dziekuje, no to postanowione :)
W takim razie Metkovic :)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi