Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

z miłości do nowości ;) i nie tylko... 2008, 2010

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Magduś
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magduś » 23.11.2010 08:43

Super relacja :D I tyle znajomych mi miejsc z mojego pierwszego pobytu w Cro :) A początek kolejnej relacji niezwykle intrygujący...Bardzo proszę o ciąg dalszy :oczko_usmiech:
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 23.11.2010 11:29

Świetnie się czyta, były przygody, fajne zdjęcia i dużo poczucia humoru.
PZRD.
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 02.12.2010 14:21

Czy możemy liczyć na ciąg dalszy? Tak świetnie Ci szło.. :wink:
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 02.12.2010 14:54

Możecie, możecie ;)
na razie nadrabiam zaległości w innych relacjach. Już niedługo wezmę się za swoją, chociaż nie będzie tak ciekawa jak co niektórych cromaniaków :)
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 02.12.2010 15:02

Super!! W takim razie już nie mogę się doczekać :wink:
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 02.12.2010 15:04

Twister07
Pisz więc Wać Pan dalej. Oby nie było nam trzeba długo czekać.
PZDR
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.12.2010 15:06

franko napisał(a):Twister07
Pisz więc Wać Pani ...

Hmmm ... :wink:
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 02.12.2010 17:03

Pisz więc Wać Pan dalej. Oby nie było nam trzeba długo czekać.
PZDR

weldon napisał(a):
Pisz więc Wać Pani ...

Hmmm ... :wink:

no właśnie hmmm ;) ktoś nie czytał ;P
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 18.05.2011 22:44

Zima minęła to chyba najwyższy czas dokończyć relację ;)
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 18.05.2011 22:59

Jedziemy na lotnisko, droga początkowo idealna - zero korków, myślę sobie: czuć, że już wakacje....
Jakże zwodna była ta myśl... Zaraz po skręcie w Żwirki i Wigury (z Racławickiej) moim oczom ukazał się gigantyczny korek!! Pocieszam się i mówię- to światła... niestety zamiast jechać to się wleczemy, a czas płynie nieubłagalnie. Mało tego siadła nam klima, a żar z nieba się leje. Za 17go Stycznia postanawiam wyjąć wózek, wziąć młodego i do lotniska dojść. Koło 13 jestem pod lotniskiem- reszta nadal w korku- patrzę i nie wierzę, widzę dzikie tłumy 8O do tego policja, straż graniczna... o co kaman? Podchodzę do miłego pana i mówię przepraszam spieszy mi się, a on szeroki uśmiech i mówi ma pani duuużo czasu. Lotnisko jest zamknięte :D Jak to? A tak to- alarm bombowy!!

Alarm bombowy paraliżował lotnisko przez trzy godziny

Policja zakończyła akcję w hotelu Courtyard by Marriott, który mieści się obok warszawskiego lotniska im. Fryderyka Chopina. Nie znaleziono żadnej bomby. Przez kilka godzin drogi na lotnisko były zamknięte, obecnie ruch jest już wznowiony.

Akcja policji miała miejsce na terenie hotelu, ale konieczna była również ewakuacja na samym lotnisku. Najpierw ewakuowano i zamknięto terminal I, a potem również II.

Policja otrzymała anonimową informację o bombie, która miała znajdować się w hotelu. Na miejscu pojawiły się służby: policja, straż pożarna i pogotowie ratunkowe.

Port lotniczy nie ułatwia życia zdezorientowanym podróżnym - strona internetowa lotniska nie działa. Pasażerów, którzy np. chcieliby dowiedzieć się, czy ich lot się odbędzie, witani są komunikatem, że "serwis jest chwilowo niedostępny ze względu na trwające prace konserwacyjne".

źródło

Przyznać się lepiej komu się nie podobało, że lecimy do Chorwacji :D
Wracamy do reszty, żeby poinformować o rozpoczęciu bombowych wakacji, po drodze mijają mnie biegnący z bagażami ludzie - jeszcze nie są niczego świadomi ;)
Podjechała Ada, mąż wyjął bagaże, jednak temperatura daje znać, wskaźniki szaleją- zachęcam ją żeby poczekała i nas odprowadziła- a ten uparciuch mówi, że jedzie do mechanika, bo samochód odmawia posłuszeństwa ;) pomachała ruszyła i raptem nasz chór (i obcych ludzi również) STÓJ!!!!!!!!!! Para bucha, woda cieknie, awaryjne i parkowanie koło radiowozu ;) Śmieję się,że jej autko się zbuntowało bo nie chciała w tym roku jechać do Cro :D

Drobna przeprawa z pomocą drogową, która chciała odmówić przyjazdu jak wpadła w korek ;) i autko zostaje zaprowadzone do mechanika, a my czekamy na zakończenie poszukiwań jakiejś tam bombki, która postanowiła opóźnić nam wakacje.

Po tym początku stwierdziłam, ze limit się wyczerpał i już może być tylko dobrze...... ;)

oto nasze tobołki ;)

Obrazek

oczekiwanie na pomoc drogową:

Obrazek

i już poprawne "załadowane" autko ;) bo zapomniałam dodać, że pan z pomocy najpierw podjechał ładnie i złapał przód, jak stwierdził że już wystarczy podnieść i ruszają Ada się pyta gdzie? bo przecież on ma napęd na tył i chyba źle podjechał :D Mina wściekłego pana bezcenna ;)

Obrazek

Obrazek

jeszcze jedna uwaga do krytyków - jakość zdjęć nie jest dobra, bo nie umiem ich robić ;) aparat ustawiam na auto i pstrykam :D to tak dla tych czepialskich ;P
Ostatnio edytowano 18.05.2011 23:48 przez twister07, łącznie edytowano 1 raz
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 18.05.2011 23:42

Zasiadam Witam i Buziaki Posyłam:)
Hulało się po lotniskach oj hulało :D :D
zapowiada się Extra:)
Wyobrażam sobie co tam bidulko przeżyłaś ale przyznaj ze po jakimś czasie emocje opadają i inaczej się patrzy;)
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 19.05.2011 07:05

Ooooo... nareszcie ;)

Trzymam kciuki, aby wystarczyło Ci determinacji w dokończeniu relacji :P :twisted:

ale mi się rymnęło
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 19.05.2011 09:03

Olu lotnisko to dłuższa historia, którą opiszę w dalszej częsci :) co do emocji, to owszem opadają, ale w trakcie pisania powracają (? nie wiem czy dobrze, ale tak już mam ;))

Arek pierwszą dobę opiszę na bank :D a co będzie dalej to się okaże..... :roll: chociaż pewnie opiszę, żeby pokazać, że rozumiem ludzi, którzy twierdzą, że Chorwacja to nic szczególnego i nie przypadła im do gustu, ale o tym będzie dużo później :lol:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 19.05.2011 09:10

twister07 napisał(a):oto nasze tobołki ;)
Obrazek

Zapakowaliście się w foliowe torebki ?? Nie mogliście w walizki...

:wink: 8)
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 19.05.2011 09:13

twister07 napisał(a):Zima minęła to chyba najwyższy czas dokończyć relację ;)

Dłużyła się ta zima, dłużyła....

Fajnie, że zdecydowałaś się na dalszy ciąg... :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

z miłości do nowości ;) i nie tylko... 2008, 2010 - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone