napisał(a) twister07 » 22.04.2010 11:41
Niedziela
Zazwyczaj w ciągu normalnego roku ten dzień jest dla nas do odpoczynku i spędzenia wspólnie czasu. Jednak teraz uznaliśmy, że za dużo chcemy jeszcze zobaczyć a czasu mamy baaardzo mało. Wpadłam na pomysł, żeby zwiedzić Split
Mój małżonek z radością przyją taką informację bo już mu się na plaży nudziło. Gosia z Tomkiem, stwierdzili, że zostają i poszukają darmowego netu. Gosia obawiała się ponownych widoków z przepaściami
Dlatego po śniadanku zebraliśmy się, przewietrzyliśmy nie ruszany od kilku ładnych dni samochód i Ruszyliśmy w drogę. Jak wsiedliśmy czekała na nas niemiła niespodzianka. W trasie musiał nam strzelić kamyczek i zrobił się "pajączek". Nawet go nie zauważyliśmy, a teraz ujawnił się aż za bardzo. Prawdopodobnie pod wpływem temperatuty popękała nam pięknie szyba
:( Także widoki były przez esy floresy.
Z tą szybą miałam kilka przygód jeszcze w Polsce. Po wymianie z AC i kilku niemiłych rozmowach (bo chcieli się wykręcić) szyba wymieniona z ubezpieczenia. Niecały miesiąc pózniej czekała mnie walka ze Skodą, gdyż szyba pękła od wklejenia :/ Po wielkim ale wymienili. A jaka byłam wściekła jak niecały rok póżniej znów się okazało, że szyba pękła prawie w tym samym miejscu również od wklejenia. Przeprawa ze Skodą znowu trwała. Tym razem 2 tygodnie. Najpierw niby uznali a pozniej dupki porysowali mi szybę tuż przed wymianą bo była brudna i z kluczami w ręku ją oczyszczali i zaczeli mi wmawiać, że to ja zrobiłam i od tego pękła. Bo przecież gdzie znowu w ramach ich "robocizny" będą ją wymieniałi, lepiej jak ja zapłacę. Siedziałam tam godzinę! Dopiero jak wpadłam w furię i powiedziałam, ze idę do domu po zdjęcia szyby po pęknięciu i do prezesa raptem się okazało, że faktycznie mam rację i szybę jutro wymienią bo już maja wszystko. Myślą, że jak kobieta to jej wmówią wszystko!!
Wracając do relacji to droga minęła szybko. W Splicie dotarliśmy do Portu i tam znależliśmy parking(oczywiście płatny) ale w cieniu na szczęście.
Zwiedzanie zaczeliśmy standardowo od promenady i wąskich uliczek, ktore uwielbiam!!
Ostatnio edytowano 22.04.2010 11:42 przez
twister07, łącznie edytowano 1 raz