pocztówka28 napisał(a):Twister
Gospodarze mieszkają w tym samy domu co nasza kawtera? Są w miarę sympatyczni i "bezproblemowi"?
pytaj śmiało
tak gospodarze mieszkają w tym domu, mieli mieszkanko nad naszym apatramentem są bezproblemowi, aż za bardzo nawet pościel na zmianę przynieśli nam i położyli na tarasie jak jeszcze spaliśmy....
pocztówka28 napisał(a):Nasza znajomość j. angielskiego jest na poziomie podstawowym...damy radę się z nimi dogadać troszkę po angielsku, troszkę na migi i z rozmówkami chorwackimi ?
Dacie rade bez problemu, oni mówią po angielski, ale i mówiąc do nich po polsku się dogadacie, poza tym jak podjedziecie to oni Was zobacza i sami wyjdą tak było z nami
pocztówka28 napisał(a):Czy gospodarze organizowali grilla dla gości (czytając relacje innych forumowiczów widziałam, że czasami były takie wieczorki)?
no właśnie tego mi brakowało... nic takiego nie było, nawet rakiji po przyjeździe kontakt praktycznie zerowy- przynajmniej w naszym przypadku- może uznali, że jesteśmy młodzi i nie chcemy żeby nam przeszkadzano... nie wiem