bigoss2 napisał(a):fajnie... ale jakoś nie przemawia do mnie trasa przez czechy i wegry.... przez niemcy można ominąć płatne viniety w Czechach oraz na Węgrzech - jechaliście kiedyś przez Niemcy??? ja chyba tak pojade szkoda mi pieniędzy na te viniety.... które sa strasznie drogie
2salamandra22 napisał(a):Podróż po Niemczech nauczyła mnie słowa: stau. I gotujące się auta na poboczach.
Ale oczywiście nie oznacza to, że akurat na Ciebie to trafi. Żadna droga nie jest zła pod warunkiem, że wiedzie na wyczekane wakacje. Pozdrawiam
bigoss2 napisał(a):fajnie... ale jakoś nie przemawia do mnie trasa przez czechy i wegry.... przez niemcy można ominąć płatne viniety w Czechach oraz na Węgrzech - jechaliście kiedyś przez Niemcy??? ja chyba tak pojade szkoda mi pieniędzy na te viniety.... które sa strasznie drogie
Wiki2001 napisał(a):bigoss2 napisał(a):fajnie... ale jakoś nie przemawia do mnie trasa przez czechy i wegry.... przez niemcy można ominąć płatne viniety w Czechach oraz na Węgrzech - jechaliście kiedyś przez Niemcy??? ja chyba tak pojade szkoda mi pieniędzy na te viniety.... które sa strasznie drogie
A jadąc przez Niemcy to i tak musisz wykupić winietę w Austri i dochodzą jeszcze 2 płatne tunele,w sumie i tak drożej jak wykupić miesięczną winietę w Czechach za 440 koron.
My jedziemy zawsze na Pragę dalej do Jehlave,Znojmo,Wiedeń,Kormend droga nr 86 do Lendawe i dalej autostradą w Chorwacji.
A jedziemy tylko dlatego ta droga ze mała by nam nie odpuściła przejścia w Znojmo ze swoimi atrakcjami dla dzieci.
Każdy wybiera drogę jaka mu pasuje.
W 2008 roku jak jechaliśmy pierwszy raz też jechaliśmy sami.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi