Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z LPG do Chorwacji!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MURTER
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MURTER » 17.01.2006 17:48

Ja uważam że osiem stówek to i tak sporo. Nie mogę powiedzieć ile dokładnie ostatnio kosztowała mnie podróż ale założenia opiewały na kwotę 1000 PLN z uatobaną w CRO. Gdy w 2002 roku jechałem pirwszy raz to wyliczenia miałem dokładne nawet na piśmie. Teraz człowiek nie przywiązyje do tego aż takiej wagi. Dlaczego? Ano dlatego że to dla mnie to i tak tylko trochę drożej jak nad Bałtyk, a wrażenia, klimat, woda, plaże, palmy, itp. itd. o wiele bardziej wartościowe.
W tym roku mam nadzieję na piątą wyprawę, a czytam ten temat bo autko od niedawna zagazowane mam (skoda octawia).
Pozdrawiam 8)
velmo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) velmo » 18.01.2006 13:37

yarod77 napisał(a):Mam więc zapytanie odnośnie kosztów transportu. Ile wydajecie na transport podczas wakacji w CRO? Czy kwota ok. 800 zł jest realna ? Naturalnie chodzi mi o samochody z LPG.

mnie tez sie wydaje, ze to wystarczajaca cena. co do jakosci gazu nie mam watpliwosci. owszem autobania rowna ale auto zaladowane bagazamia pagorki w cro tez nie male, nie jedno auto sie zagotowalo. no ale wszystko zalezy od spalania, dla mnie kula u nogi sa winietki i promy podbijaja koszty podruzy ale chyba nikt nie ma watpliwosci, ze wie za co placi.
rg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rg » 18.01.2006 17:27

velmo napisał(a):dla mnie kula u nogi sa winietki i promy podbijaja koszty podruzy ale chyba nikt nie ma watpliwosci, ze wie za co placi.

ciekawe o ile taniej by wyszła podróż drogami bezpłatnymi no i bez promów ?
MURTER
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MURTER » 22.01.2006 10:24

ciekawe o ile taniej by wyszła podróż drogami bezpłatnymi no i bez promów ?[/quote]

Około 200 PLN ale według mnie nie opłaca się jechać bocznymi drogami. Za bardzo wydłuża się czas przejazdu i atan dróg nieciekawy!
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 22.01.2006 16:24

kolo 1000 to wydalem w 2005 roku jak zrobilem prawie 5000km

astra 1,6 LPG

nie pamietam czy to samo paliwko czy z oplatami za autostrady
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 22.01.2006 21:55

a ja nie zauważyłem różnicy w spalaniu gaziku :((( W Polsce autko pali mi 10-11 l/100km niezaleznie czy jade po mieście czy w trasie. W Chorwacji spalanie wachało się miedzy 9 (jazda ekonomiczna z właczoną klimą) a 13 (droga powrotna do Polski na CROautostradzie, ale trzeba przyznać że sobie pofolgowałem - 160-190km/h przez niemalże całe 400 km autostrady - oprócz tuneli rzecz jasna). Autko to Citroen Xsara 1,6 16V na sekwencyjnym LPG. Pozdrawiam.
Acha zrobiłem łacznie 5100 km i wydałem łacznie z opłatami autostradowymi (jechałem przez Słowacje i Austrie) niecałe 1000 zł.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Z LPG do Chorwacji!!! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone