Witam Koleżanki i Kolegów
Coraz bliżej do urlopu i upragnionego lenistwa w gorących promieniach Chorwackiego słońca - proszę o rady dotyczące dojazdu na wyspę Brać - wyjeżdżamy w 5 osób + 2,5kg york 30 Czerwca. Planuję wyjazd w nocy (2-3 nad ranem), tak aby dojechać na 19.00 już na miejsce.
Ostatnio byłem w Chorwacji przed 5 laty, a wtedy jechałem całkowicie na spokojnie i z noclegiem w Austrii, tym razem jednak postanowiliśmy wykorzystać na max. czas i krótki, bo tylko 2 tygodniowy urlop. Tylko proszę nie piszcie, że to niebezpieczne, że lepiej spać itd - ja to doskonale wiem, nie jestem szalonym kierowcą pędzącym bez snu na złamanie karku, często jeżdżę w długie trasy i 1500-2000km na raz nie jest aż takim dużym problemem - doskonale również wiem kiedy należy zjechać na pobocze i po prostu odpocząć chwilę - jadę również z najcenniejszym "ładunkiem" na pokładzie - rodziną, więc szaleństwo wykluczone.
Podróż zaczynam z Łodzi, a że jak nie patrzeć z Łodzi niemal do samej granicy z Niemcami jest już autostrada, to zastanawiam się również nad wariantem podróży przez Niemcy, choć z punktu widzenia samego dystansu jest to dłuższa droga, jednak z racji autostrad może faktycznie okazać się korzystna czasowo. (takie moje przemyślenia )
Tak czy inaczej, liczę na Wasze rady odnośnie podróży - jak zrobić tą trasę najkrócej?
Pozdrawiam