consett0805 napisał(a):adasiek231 napisał(a):Ja planuje wyjechać z Krakowa 22.06 ok godziny 19 aby dojechać rano, jako że jadę w ciemno to potrzebuję jeszcze chwili czasu na znalezienie dobrej miejscówki. Trasę zaplanowałem sobie na targeo.pl gdzie po kolei prześledziłem każdy odcinek trasy dodając sobie punkty pośrednie łącznie z wjazdem na stację po LPG oraz potrzebne winietki. Mam nadzieję że automapa poprowadzi mnie dokładnie tędy co ja sobie zaplanowałem. Następnie zapisałem swoją konfigurację w pliku który wgrałem do automapy super sprawa. Wybrałem główne drogi czyli autostrady: Kraków katowice A4 -> Bielsko biała -> Cieszyn -> Zilina -> Bratyslava -> Budapeszt (zostaje z boku jadę obwodnica z M1 odrazu na M7) -> Zagreb -> Zadar -> Split. Długośc trasy 1372 km czas jaki wyliczyła automapa 15h 52 min. Na czas nie patrze bo samo wyjdzie w praniu a jakie dokładnie poniosę koszty opłat winiet bramek itp to opiszę po powrocie generalnie preferuje wygode więc dlatego autostrady
Chyba Twój plan legnie w gruzach, ale życzę wszystkiego dobrego
Haweł napisał(a):W BB trzeba zjechac z droni nr 66 czyli E77 na droge ne 69 i rownolegle lecisz kolo platnego odcinka...wpisz sobie w google map trase od BB do Z z pominieciem platnych autostrad,to sobie zobaczysz jakie to proste ominiecie...
Jak masz navi z mapami teleatlas to tak cie pociagnie,a jak z navteq to troche inaczej,wieksze kolo zatoczysz,ale tez bedzie OK...
nlock napisał(a):Witam
Chciałbym jechać (po raz pierwszy do CRO) nieco zmodyfikowaną trasą darka1 wariant 2: nie przez Słowację ("policjanci czatujący na Polaków"), lecz Czechy i Austrię, a "dalej trasą 86 przez Węgry do Słowenii na przejście Recics-Mursko Srediste." Moje pytanie brzmi: czy odcinek Recics-Mursko Srediste jest w słoweńskiej części bezwinietkowy, czy lepiej jechać do Letenye, bo " przejazd przez granice w Letenye to bajka" (ale czy nie wpadnie sie po węgierskiej stronie na odcinki płatne). GPS i Targeo mówi że można w obu przypadkach, wolałbym jednak opinie "z pierwszej ręki", o ile to możliwe.
demi-duox napisał(a):Haweł napisał(a):W BB trzeba zjechac z droni nr 66 czyli E77 na droge ne 69 i rownolegle lecisz kolo platnego odcinka...wpisz sobie w google map trase od BB do Z z pominieciem platnych autostrad,to sobie zobaczysz jakie to proste ominiecie...
Jak masz navi z mapami teleatlas to tak cie pociagnie,a jak z navteq to troche inaczej,wieksze kolo zatoczysz,ale tez bedzie OK...
O, dobrze że Kolega się odezwał.
Potwierdź jeszcze żeby w BB wypatrywać zjazdu na Tesco. Ja rok temu kierując się Twoim opisem od tego zjazdu pojechałem kawałek ulicą równoległą do głównej od jej zachodniej strony a potem wypatrywałem drogowskazu na lotnisko Silac, a tam już 69-tką do Zvolena.
Haweł napisał(a):Tutaj to nie pomoge...nigdy nie zjezdzalem do tesco,wiec nie wiem czy i jak dojechac...
Haweł napisał(a):demi-duox napisał(a):Haweł napisał(a):W BB trzeba zjechac z droni nr 66 czyli E77 na droge ne 69 i rownolegle lecisz kolo platnego odcinka...wpisz sobie w google map trase od BB do Z z pominieciem platnych autostrad,to sobie zobaczysz jakie to proste ominiecie...
O, dobrze że Kolega się odezwał.
Potwierdź jeszcze żeby w BB wypatrywać zjazdu na Tesco. Ja rok temu kierując się Twoim opisem od tego zjazdu pojechałem kawałek ulicą równoległą do głównej od jej zachodniej strony a potem wypatrywałem drogowskazu na lotnisko Silac, a tam już 69-tką do Zvolena.
Tutaj to nie pomoge...nigdy nie zjezdzalem do tesco,wiec nie wiem czy i jak dojechac...
pam napisał(a):Z tego co widzę to płana jest wydłużona na północ do Jakuba. Kupuję winietkę miesięczną i nie będę kombinował w tym roku. 14 euro w dwie strony, można jakoś przeboleć.
misio83 napisał(a):do adasiek231 wyślij mi ten plik trasy zależało by mi:) (lenistwo nie zna granic)
Haweł napisał(a):Gdzie widzisz ze od Jakubowa jest platny odcinek ? Skad taka informacja ?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi