nlock napisał(a):lukasz1977 napisał(a):na granicy w Cadcy można kupić winietki na autostradę w Słowacji i Austrii (bez prowizji czyli po cenie)
W Cadcy to konkretnie gdzie, jeśli mozna zapytać
... tuż obok '' Wieży Eifla ''
weksla napisał(a):A powiedzcie mi jaki jest mniej więcej koszt przejazdu przez autostrady w chorwacji do samego splitu?
pawelli napisał(a):darek1 napisał(a):Drodzy koledzy i koleżanki czy możecie podpowiedzieć użytkownikom forum, którą trasę wybrać jadąc od strony Krakowa. Jechać na Chyżne, Trstenę, Dolny Kubin-Ruzomberok, Bańską Bystrzycę, Zwolen, Sahy i na Budapeszt i dalej autostradą na Chorwację
Ja jeżdzę tą trasą do Cro z Kielc - i jest bardzo przyjemna
adasiek231 napisał(a):Ja planuje wyjechać z Krakowa 22.06 ok godziny 19 aby dojechać rano, jako że jadę w ciemno to potrzebuję jeszcze chwili czasu na znalezienie dobrej miejscówki. Trasę zaplanowałem sobie na targeo.pl gdzie po kolei prześledziłem każdy odcinek trasy dodając sobie punkty pośrednie łącznie z wjazdem na stację po LPG oraz potrzebne winietki. Mam nadzieję że automapa poprowadzi mnie dokładnie tędy co ja sobie zaplanowałem. Następnie zapisałem swoją konfigurację w pliku który wgrałem do automapy super sprawa. Wybrałem główne drogi czyli autostrady: Kraków katowice A4 -> Bielsko biała -> Cieszyn -> Zilina -> Bratyslava -> Budapeszt (zostaje z boku jadę obwodnica z M1 odrazu na M7) -> Zagreb -> Zadar -> Split. Długośc trasy 1372 km czas jaki wyliczyła automapa 15h 52 min. Na czas nie patrze bo samo wyjdzie w praniu a jakie dokładnie poniosę koszty opłat winiet bramek itp to opiszę po powrocie generalnie preferuje wygode więc dlatego autostrady
Stasiek18 napisał(a):Czy jest jakiś sens aby jechać na Budapeszt?
Czy nie lepiej w Gyor skręcić na 82 na Balaton i dalej autostradą M7?
Oszczędzimy chyba ze 150km.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi