Lider16 napisał(a):Pytanie dodatkowe, gdzie kupię słowackie winietki w Zwardoniu a gdzie w Chyżnem?
wlodek napisał(a):Jedna i druga trasa ma wady i zalety ale ja bym wybrał Zwardoń bo z Krakowa t najlepiej przez Sułkowice a nie przez Wdowice bo mniej o parę kilometrów.
wlodek napisał(a):Najgorzej do Zwardonia, Zwardoń Żylina trochę męczrni a dalej autostrada. Kraków Chyżne zakopianka czyli tylko korek a i droga do Chyżne też wąska z naszej i Słowackiej strony jeszcze w dodatku same zakręty i jak dostaniesz sie za np. traktor to powodzenia
niezawodny napisał(a):wlodek napisał(a):Jedna i druga trasa ma wady i zalety ale ja bym wybrał Zwardoń bo z Krakowa t najlepiej przez Sułkowice a nie przez Wdowice bo mniej o parę kilometrów.
Kolega jak rozumiem aptekarz?wlodek napisał(a):Najgorzej do Zwardonia, Zwardoń Żylina trochę męczrni a dalej autostrada. Kraków Chyżne zakopianka czyli tylko korek a i droga do Chyżne też wąska z naszej i Słowackiej strony jeszcze w dodatku same zakręty i jak dostaniesz sie za np. traktor to powodzenia
I do tego szybki aptekarz
A tak serio to kolego tą trasą jeżdżę co miesiąc do Wiednia a do HR od 8 lat i gdyby było jak mówisz z tym traktorem to zapewniam cię że bym tamtędy nie jeździł. Natomiast droga do samego Zwardonia to póki co siekierezada jest totalna.
wlodek napisał(a):. Kraków Chyżne zakopianka czyli tylko korek a i droga do Chyżne też wąska z naszej i Słowackiej strony jeszcze w dodatku same zakręty i jak dostaniesz sie za np. traktor to powodzenia
noyle napisał(a):Lider16 napisał(a):No i właśnie tu mam dylemat. Niby przez Zwardoń jest bliżej ale czy gorsza droga nie wydłuży przejazdu. Z drugiej strony remontowana zakopianka oraz remonty na Słowacji wspomniane powyżej też nie nastrajaja optymistycznie.
z doswiadczenia do zyliny przez chyzne 3,5 h
prez zwardon 5 h
a zakopainka jezdze co drugi dzien i nie jest tak najgorzej
za to pomiedzy bielskiem a zywcem przewaznie jazda 30km/h
rafał krasoń napisał(a):
drogę na zwardoń odradzam - jechałem tam końcem kwietnia z kierunku od suchej beskidzkiej. w drodze powrotnej z cro wybrałem wariant przez cieszyn - w sumie było lepiej, choć oczywiście nie dobrze. w ogóle to nasze dylematy to wybór między dżumą a cholerą. pozdrawiam
Kilkanaście kilometrów za granicą w Chyżnym aż prawie do Dolnego Kubina (na Słowacji) są roboty drogowe. Ruch odbywa się na przemian więc są korki.MarChor napisał(a): - powiedzmy ze jestesmy w Dolny Kubin i teraz co ?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi