Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z Korčuli na Hvar przez Drvenik, czyli znowu nam nie wyszło!

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mikromir
Koneser
Re: Z Korčuli na Hvar przez Drvenik, czyli znowu nam nie wys

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 29.12.2016 18:27

słoma79 napisał(a):
tyniolek napisał(a):o matko, ale Was zaniedbałam!! ostatni odcinek 1 grudnia :O nawet nie wiedziałam, że aż tyle czasu :O już się poprawiam :wink:

spokojnie, poczekamy :oczko_usmiech:

Ja czekam niespokojnie... :roll:
:oczko_usmiech:
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 29.12.2016 18:29

Mikromir napisał(a):
słoma79 napisał(a):
tyniolek napisał(a):o matko, ale Was zaniedbałam!! ostatni odcinek 1 grudnia :O nawet nie wiedziałam, że aż tyle czasu :O już się poprawiam :wink:

spokojnie, poczekamy :oczko_usmiech:

Ja czekam niespokojnie... :roll:

Ale piękny avatarek :hearts: trzeba się kiedyś na Brać wyBRAĆ :roll: tymczasem fotki jużsię zrzucają :D
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 29.12.2016 20:00

Dzień 6 - Bačva

Piękny dzień nas wita, żadna nowość na Korčuli... ;) Wybieramy ostatnią już, niestety :( , plażę. Jeszcze nas nie było na Bačvie, więc ruszamy.

Obrazek
Obrazek

Z góry zachwyca :hearts:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na dole już mniej. Jakieś takie dziwne konstrukcje po lewo, ochrona przed słońcem :D za to jak weszliśmy na plażę... ten żwirek mięciutki... to trzeba poczuć... ooo jak pięknie :hearts:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Dlatego też było tam dużo rodzin z dziećmi. Plaża najbardziej zatłoczona ze wszystkich, na których do tej pory byliśmy, kocham dzieci, ale najgorzej, jak któreś zacznie ryczeć bez powodu, wtedy tracę cierpliwość :P dlatego najlepiej posnurkować... a jest tu na co popatrzeć!!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

No i maleńkie niebieskei rybki mieniące się w słońcu :hearts:
Obrazek

Najlepsza miejscówka, jaką znaleźliśmy do snurkowania na Korčuli (bo Proizd w to nie wliczam)! Żałowaliśmy, że akurat ostatniego dnia nas tu zawiodło, bo chętnie byśmy tu wrócili :(

Z plaż najbardziej nam przypadła do gustu Bačva, nawet mimo tłoku i hałasu (jak tam pięknie musi być w czerwcu, gdy nie ma tyle ludzi), a drugie miejsce na podium zajmuje Samograd. I tak trzeba będzie kiedyś powtórzyć :oczko_usmiech: Vaja czeka, Bratnija Luka, Orlanduša... Aaaa się rozmarzyłam teraz... :roll:

A jak Wam kolejnym razem pokażę pomarańczową Korčulę to też się rozmarzycie :D
Ostatnio edytowano 29.12.2016 20:28 przez tyniolek, łącznie edytowano 3 razy
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 29.12.2016 20:16

Bardzo ładna zatoka. :-)
Szkoda tylko, że zatłoczona.
Dzieci, cóż, jakie są każden widzi... ;-) A gdy ryczą, zawsze jakiś powód MAJĄ, choć czasem się wydaje absurdalny... :oczko_usmiech:
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 29.12.2016 20:20

To ja poczekam na tą pomarańcz...będzie jeszcze w tym roku ? 8O
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 29.12.2016 20:21

Mikromir napisał(a):Bardzo ładna zatoka. :-)
Szkoda tylko, że zatłoczona.
Dzieci, cóż, jakie są każden widzi... ;-) A gdy ryczą, zawsze jakiś powód MAJĄ, choć czasem się wydaje absurdalny... :oczko_usmiech:

Przynajmniej jak JA będę miała dzieci to wiem, że Bačva dla nich idealna :)

Śmiech dziecka to najlepsze, co można usłyszeć, a lepiej już już słuchać jak ryczą dzieci, a nie jakieś "turysty" po gumisiowym soku. :D
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 29.12.2016 20:27

słoma79 napisał(a):To ja poczekam na tą pomarańcz...będzie jeszcze w tym roku ? 8O

ooooj, nie wiem. Ale może kaca wyleczę sobię 1 stycznia odcinkiem :D

Aaaaa, a propos kolorów, zapomniałam wrzucić zdjęcia świetnych niebieskich rybek ;( EDIT odcinka :D
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 29.12.2016 20:43

tyniolek napisał(a): lepiej już słuchać jak ryczą dzieci, a nie jakieś "turysty" po gumisiowym soku. :D

Tyż racja. :wink:
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 29.12.2016 21:54

Bacva - tam nie dotarliśmy podczas tegorocznych wakacji. Ciekawa plaża, fajny ten żwirek, trzeba będzie kiedyś tam wpaść (ale z tego, co widzę to przed albo po sezonie) :wink:
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 30.12.2016 00:20

tyniolek napisał(a):kocham dzieci, ale najgorzej, jak któreś zacznie ryczeć bez powodu,

Kiedyś w Trsteniku, dziecko przeryczało bez powodu (tak mi się wydawało) przez cztery godziny :evil:
Też mam dzieci ( na szczęście już nie ryczą) :D więc dzielnie to znosiłem ,głowa w piasek , pod wodę(fajnie wycisza) ,na piwo (uspokaja bo kawałek od plaży) :mrgreen:
Ale po obiedzie postanowiłem sprawdzić dlaczego ryczy (bez powodu) :roll:
Po krótkiej obserwacji zauważyłem że ładują go na siłę do wody (ryczy), wyciągają go z wody (wysycha i przestaje ryczeć), rodzice jednak się boją aby się nie przegrzał i polewają go wodą (znowu ryczy) :mrgreen:
Tak sobie w duszy pomyślałem ,może robią z niego Cromaniaka :roll:
Na szczęście nie byli to Polacy :D
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 30.12.2016 12:04

CROnikiCROpka napisał(a):Bacva - tam nie dotarliśmy podczas tegorocznych wakacji. Ciekawa plaża, fajny ten żwirek, trzeba będzie kiedyś tam wpaść (ale z tego, co widzę to przed albo po sezonie) :wink:

Oj szkoda, że nie dotarliście :) myślałam, że tyle czasu to wszystkie zatoczki zaliczone :D

lotnikwsk napisał(a):
tyniolek napisał(a):kocham dzieci, ale najgorzej, jak któreś zacznie ryczeć bez powodu,

Kiedyś w Trsteniku, dziecko przeryczało bez powodu (tak mi się wydawało) przez cztery godziny :evil:
Też mam dzieci ( na szczęście już nie ryczą) :D więc dzielnie to znosiłem ,głowa w piasek , pod wodę(fajnie wycisza) ,na piwo (uspokaja bo kawałek od plaży) :mrgreen:
Ale po obiedzie postanowiłem sprawdzić dlaczego ryczy (bez powodu) :roll:
Po krótkiej obserwacji zauważyłem że ładują go na siłę do wody (ryczy), wyciągają go z wody (wysycha i przestaje ryczeć), rodzice jednak się boją aby się nie przegrzał i polewają go wodą (znowu ryczy) :mrgreen:
Tak sobie w duszy pomyślałem ,może robią z niego Cromaniaka :roll:
Na szczęście nie byli to Polacy :D

Chrzest w Jadranie ;D
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 30.12.2016 19:22

tyniolek napisał(a):
CROnikiCROpka napisał(a):Bacva - tam nie dotarliśmy podczas tegorocznych wakacji. Ciekawa plaża, fajny ten żwirek, trzeba będzie kiedyś tam wpaść (ale z tego, co widzę to przed albo po sezonie) :wink:

Oj szkoda, że nie dotarliście :) myślałam, że tyle czasu to wszystkie zatoczki zaliczone :D

Jednego dnia nie było pogody na plażowanie i dlatego Bacva nie zmieściła się w naszym napiętym grafiku :(
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 30.12.2016 23:27

CROnikiCROpka napisał(a):
tyniolek napisał(a):

Jednego dnia nie było pogody na plażowanie i dlatego Bacva nie zmieściła się w naszym napiętym grafiku :(

Fakt, w tym drugim tygodniu pogoda się trochę popsuła :( żałuję do dziś, jak o tym pomyślę... Był na Hvarze jeden taki piękny słoneczny dzien, gdzie sami zrezygnowaliśmy z plażowania, a potem nam brakło dni ;( nie umiem do dziś tego przeżyć :evil:
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 30.12.2016 23:43

tyniolek napisał(a):
CROnikiCROpka napisał(a):
tyniolek napisał(a):

Fakt, w tym drugim tygodniu pogoda się trochę popsuła :( żałuję do dziś, jak o tym pomyślę... Był na Hvarze jeden taki piękny słoneczny dzien, gdzie sami zrezygnowaliśmy z plażowania, a potem nam brakło dni ;( nie umiem do dziś tego przeżyć :evil:

Bolą te deszczowe dni, ale jak pomyślę, że na 18 dni urlopu dwa były deszczowe, to i tak w ogólnym rozliczeniu jestem na plusie :mrgreen:

Bacva poczeka :wink: A powodów, aby wracać na Korculę, jest co najmniej kilka:
- Proizd
- Proizd
- Proizd
.
.
.
.
- Korcula
- widok na Peljesac
- Vaja i Samograd

I pewnie jeszcze kilka powodów by się znalazło, np. Proizd :lol:
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 31.12.2016 00:56

Oooj tak :) u mnie góruje Korčulka jednak :hearts: ale zgadzam się z wyborami :) i ten widok na Peljesač... W tym moim apartmanie w Medvinjaku był niezapomniany :hearts: szkoda gadać, trzeba jechać znowu :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Z Korčuli na Hvar przez Drvenik, czyli znowu nam nie wyszło! - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone