Witam.
W mojej karierze wyjazdów nie na własną rękę, już dwa razy byłem w Cro z biurem GandalfTravel. Za opcję 9 noclegów w fajnych willach, dojazd autokarem ( kilkuletni, klima, tv, dość częste postoje, fajni kierowcy ), ubezpieczenie i taksa klimatyczna wychodziło 800-850zł od osoby. Inni uczestnicy płacili coś koło 1050zł, bo rezerwowali wcześniej. Polecam jednak upolować last minute. W czerwcu i wrześniu spokojnie można pojechać w cenie o której pisałem. Można dokupić wyżywienie, ale nie polecam. Nie dlatego, że niedobre czy coś, ale za taką samą cenę można żywic się na mieście i nie jesteśmy uwiązani do godzin posiłków.
Nie ukrywam, że czytając opinie o biurach podróży oferujących wyjazdy autokarowe do Cro, aż strach jechać z praktycznie każdym możliwym biurem. Po dwóch wyjazdach z Gandalfem mogę powiedzieć, że nie każdemu da się dogodzić, a Ci którym dogodzono nie wylewają frustracji w sieci
. Spotkałem się z przypadkiem wczasowiczów z Wrocławia dla których problemem było, że w Makarskiej trzeba chodzić pod górkę, że przez 9 dni nie zmieniono pościeli, a na tarasie było można spotkać mrówki
Nie mówiąc już o tym, że za gorąco. Jeden z turystów z Mazur miał natomiast zastrzeżenia co do Adriatyku, bo u niego jak się pojedzie na Śniardwy to drugiego brzegu nie widać, a tutaj? Słabo! W końcu widać Brać i Hvar. Dobrze, że wieczorne koncerty Cykad im nie przeszkadzały
.
Pierwszy raz byłem we wrześniu 2011, a drugi w czerwcu 2012. Za każdym razem pogoda dopisała, ale tego to już biuro nie obieca.
Oferta wyjazdów z tego biura tylko do Makarskiej, ale jak się nie ma własnego transportu to polecam taką opcję. Znajomi jeździli także kilkakrotnie z Oskarem i FunClubem. Z ich relacji, poziom realizacji wyjazdu taki jak z Gandalfem. W razie pytań chętnie odpowiem.
Pozdrawiam.
Przemek
PS: Szanowni moderatorzy! Proszę nie bić, że reklama czy coś, bo to tylko moja opinia