Karolus1 napisał(a):owen1011 - a mocno trzęsie na tym katamaranie ? (żona boi się choroby morskiej)
- jak wrażenia
adrianwit napisał(a):Witam, chciałbym odświeżyć temat wyprawy promem z PULI do WENECJI, ostatnie dane pochodzą z przed kilku lat ale może ktoś odbył taką podróż w 2016/17 roku i wie :
- jaka jest cena biletu
- czy 4 latek musi mieć bilet albo czy ulgowy
- czy grupa 4 os ma coś taniej
- czy warto
Pozdrawiam
krzyspvfr napisał(a):adrianwit napisał(a):Witam, chciałbym odświeżyć temat wyprawy promem z PULI do WENECJI, ostatnie dane pochodzą z przed kilku lat ale może ktoś odbył taką podróż w 2016/17 roku i wie :
- jaka jest cena biletu
- czy 4 latek musi mieć bilet albo czy ulgowy
- czy grupa 4 os ma coś taniej
- czy warto
Pozdrawiam
Cześć, ja jechałem w lipcu 2015 z Rovinj. Koszt całkowity przejazdu autem (paliwo, autostrady, parking Tronchetto w Wenecji, People Mover) wyszedł 460 zł, mam to w notatkach z wyjazdu. Chciałem płynąć ale koszt był dużo większy niż jazda autem (jechaliśmy w 4 osoby) - szczegółowych cen statku nie pamiętam, niestety. Ogólnie wycieczkę polecam. Jazda ma jeszcze tą zaletę, że nie jesteś przywiązany do "rozkładu jazdy" statku i możesz sobie wrócić szybciej lub później.
adrianwit napisał(a):Panowie chwilę tu nie zaglądałem ale wakacje tuż tuż więc dziękuje pięknie za podpowiedź, też cały czas myślałem o probie bo wiadomo wygoda, nie myślę co zrobić z autem ale jednak kalkulator ruszył i przerzucam się na auto zdecydowanie tym bardziej, że również będzie nas 4 os. + czterolatek a z tego co się dowiedziałem on kosztuje także 70% biletu ;/ .....Gdybyście byli jeszcze tacy mili i podpowiedzieli gdzie zostawialiście samochód i co dalej po wyjściu z auta jak do centrum ?? cena parkingu faktycznie 7eu / godz..?