Trochę "Z Istrii do Wenecji" na forum jest
forum/viewtopic.php?t=17957
dijek napisał(a):
....ad3. w praktyce na google maps tez mi tak wychodzi
jak z tymi parkingami ... czytam i przeszukuje i do konca nikt nic nie wskazal nie polecil
el_guapo napisał(a):dijek napisał(a):
....ad3. w praktyce na google maps tez mi tak wychodzi
jak z tymi parkingami ... czytam i przeszukuje i do konca nikt nic nie wskazal nie polecil
Z wykorzystaniem autostrad we Włoszech da radę w 3-3,5h, ale to loteria bo poza autostradami ruch jest b.wolny.
Polecam parking(i) w Punta Sabbioni parking
Cena to ok. 14E, do tego trzeba doliczyć bilety na prom pasażerski, który pływa do Wenecji. Wychodzi może drożej niż dojazd od strony lądu, ale widoki Wenecji z wody są bezcenne.
Linia promowa nr 15
dijek napisał(a):Bedąc w maju na Istrii (Rabac) zamierzamy zwiedzić Wenecje i tu moje pytania :
1. czy da sie nie płacić winiety na Słowenii (15E) jadąc innymi drogami ?
2 gdzie parkować pod Wenecją ?
3. Jaki jest orientacyjny czas przejazdu poza sezonem ?
caipirinha napisał(a):dijek napisał(a):Bedąc w maju na Istrii (Rabac) zamierzamy zwiedzić Wenecje i tu moje pytania :
1. czy da sie nie płacić winiety na Słowenii (15E) jadąc innymi drogami ?
2 gdzie parkować pod Wenecją ?
3. Jaki jest orientacyjny czas przejazdu poza sezonem ?
A nie myślałes o :
http://www.venezialines.com/prices/day-trip-venice
Tylko nie wiem czy poza sezonem pływają z Rabaca.
jozek75 napisał(a):el_guapo napisał(a):dijek napisał(a):Tylko czy pchac sie do samego konca.i tam szukac parkingów?
.gdzie jest przystan promowa?
Zdecydowanie pchać się do końca - linia promowa odpływa z tego miejsca:
Prom
Jaki jest koszt przepłynięcia do Wenecji?
szabranek napisał(a):Jedziesz na Koper - Triest - potem A4 i do samej Wenecji. Na miejscu za mostem pierwszy piętrowy parking, zostawiasz auto (25 euro) i biegasz po Wenecji. Ja byłem w zeszłym roku, autostrada niedroga zapłaciłem chyba 8 euro za cały odcinek.
pawelh napisał(a):Ja płynołem statkiem z Poreca na jednodniową wycieczkę.polecam
b.wisniewski napisał(a):pawelh napisał(a):Ja płynołem statkiem z Poreca na jednodniową wycieczkę.polecam
Możesz coś więcej napisać w tym temacie ?? Myślę o takiej wycieczce w tym roku.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko