Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z Grekiem Zorbą w tle czyli Kaloszem po Krecie

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 30.08.2010 08:33

Nie pozostaje mi nic innego jak zapodać trochę muzyki do tej opowieści :wink:

Pozdrawiam
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 30.08.2010 08:54

dangol
Weteran

Postnapisał(a) dangol » 30.08.2010 09:15

Jacku, Kora musi poczekać do czasu, aż spełni się plan cykladzkiego rejsu, gdyż z Krety na Santorini się w tym roku nie wybiorę...
Propozycja Mariusza jest bardziej na czasie, a w zasadzie trafiona w dychę, co potwierdza tytuł mojej relacji. A nie został on wybrany przypadkowo, gdyż noclegi mamy w Stavros, niedaleko plaży, na której Zorba tańczył tuż po "pięknej katastrofie". Gdy będę patrzeć na górę w tle, z pewnością cały czas będę widzieć tę scenkę z filmu... Tak więc muzyczka zapodana przez Mariusza raz jeszcze, tym razem w wersji oryginalnej:)
Ostatnio edytowano 11.12.2019 17:50 przez dangol, łącznie edytowano 2 razy
dangol
Weteran

Postnapisał(a) dangol » 30.08.2010 09:20

Rafał K napisał(a): Co do Kanarków - w tym roku była w Alfie Star w maju taka promocja "wakacje za tysiaka" (...) Może w przyszłym roku to powtórzą :wink:

Dzięki za info :D , będę wiosną śledzić, a nóż się uda?
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 30.08.2010 10:48

Kierowcy życzą sobie szerokości. W dzisiejszych, cyfrowych, czasach fotografowie powinni sobie życzyć pojemności (na karcie pamięci),
czego i ja Ci życzę :wink: :wink: :wink:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 30.08.2010 11:11

longtom napisał(a):... fotografowie powinni sobie życzyć pojemności (na karcie pamięci)...

Hm, akumulatorków też.

No i efektywnych doładowań :lol:
nomad
Cromaniak
Re: Z Grekiem Zorbą w tle-> Kreta 2010

Postnapisał(a) nomad » 14.09.2010 20:02

dangol napisał(a):
Wiosną w rankingu wygrywały Kanary, najbardziej Gomera, ewentualnie Teneryfa. Po lekturze relacji nomada nawet :idea: dość mocno zaangażowałam się w realizację tego pomysłu, ale ostatecznie :roll: pokonały mnie koszty, trochę (mam nadzieję, że to stan przejściowy)
Kanary :idea: będą więc innym razem, chociaż pewnie w wersji okrojonej do jednego tygodnia...

Danusiu :oops: :D jeszcze raz Wielkie Dzięki za tak miłe słowa, które padły w mojej relacji i na którą się powołujesz, właśnie teraz i tutaj.
:oops: :oops: :oops: :D :D :D

Przy tak wielkim Twoim forumowym dorobku i szacunku dla Twojej osoby (wielu osób :)) cokolwiek wybrałaś, już sama wzmianka mojej osoby :oops: i mojej relacji jest dla mnie wyjątkowym wyróżnieniem. :D

Jestem Twoim dłużnikiem, lecz byłem nim już wcześniej (o czym zapewne nie wiesz, bo teraz powyższy fakt powołania się na moją osobę może kiedyś myląco świadczyć o tym, że pojawienie się w relacji nicka Dangol jest tylko formą rewanżu.

Jednak chronologia zdarzeń utwierdzi kiedyś Ciebie, że jest to jednak pamięć, a nie tylko kurtuazja. :)

dangol napisał(a):
Jeszcze tylko tydzień i ciut i okaże się, czy decyzja o Krecie 2010 była właściwa...

Była właściwa :) jak każda Twoja decyzja dla dotychczasowych wczasów i wszystkich chwil spędzanych w kraju i za granicą.

Pozostaje mi życzyć wspaniałych kolejnych wakacji i wspomnień, o czym się tutaj przekonam.

Szkoda, mój post powinien być drugi, ale jest niestety :cry: teraz.
Nie wiem jak mi umknęłaś z początkiem relacji (tak dawno rozpoczętej, przysypana lawiną :wink: nowych relacji).

Pozdrawiam. :)
Piotr.
dangol
Weteran

Postnapisał(a) dangol » 26.09.2010 13:21

Kreta była oczywiście dobrym wyborem 8) .
Nietrafiony okazał się natomiast wybrany :roll: dzień wylotu...
Zamiast cieszyć się ciepłym kreteńskim wieczorem, przyszło nam go spędzić :mrgreen: dość kretyńsko, koczując na lotnisku. O tym będzie już wkrótce, gdy rozpocznę właściwą wakacyjną relację. Póki co, w pierwszym poście umieściłam SPIS TREŚCI, który będzie się rozbudowywał wraz z kolejnymi odcinkami.

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie z nadzieją, że znajdą chętni do zobaczenia "mojej" Krety, chociaż tegorocznych o wiele ciekawszych relacji jest już mnóstwo 8) , a z pewnością wysypią się kolejne :D .
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 26.09.2010 13:31

Danusiu, nie wiem, jak to się stało, że dopiero teraz zobaczyłam Twoją relację :oops: Ale już jestem i czekam na Wasze kreteńskie przygody :D I na takie widoki jak powyżej :D
Liliana
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Liliana » 26.09.2010 15:10

Jako spóźnialskiej wypada mi tylko cichutko przycupnąć i rozkoszować się kreteńską podróżą :lol: Pozdrawiam :)
Franz
Legenda

Postnapisał(a) Franz » 26.09.2010 15:37

maslinka napisał(a):Danusiu, nie wiem, jak to się stało, że dopiero teraz zobaczyłam Twoją relację :oops:

Bo do tej pory to była tylko "zajawka". Ale teraz chyba się właśnie zaczyna. :)

Pozdrawiam,
Wojtek
Tymona
Cromaniak

Postnapisał(a) Tymona » 26.09.2010 18:21

Danusiu - no startuj, startuj... ja tu już niecierpliwie nogami przebieram, bo jestem ciekawa jak to kreteński wieczór zamienił się w kretyński :wink:

pozdrawiam
:D
piotrf
Weteran

Postnapisał(a) piotrf » 26.09.2010 23:46

Wszyscy czekają cierpliwie od ukazania się " zajawki " ( jak to określił Wojtek ) , jedni jawnie , inni trochę mniej , bo jak tu nie czekać :?: :?:
Kreta , Stavros , Zorba . . . sie bedzie działoooooooooooo :D

Obiecuję Danusiu zbytnio nie przeszkadzać

:D

Pozdrawiam
Piotr
janusz.w.
Cromaniak

Postnapisał(a) janusz.w. » 27.09.2010 08:52

...zasiadam oczywiście i ja... :D
Kalosz brzmi bardzi intrygująco :lol: :wink:

pozdr
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 27.09.2010 12:51

janusz.w. napisał(a):...zasiadam oczywiście i ja... :D
Kalosz brzmi bardzi intrygująco :lol: :wink:

pozdr

Dobrze, że Kalosz a nie Kałasz
:wink: :wink: :wink: .

Chyba już tylko ostatnia ławka została wolna, dużo chętnych na tą opowieść, najważniejsze, że i ja się załapałem.

pozdrawiamy i czekamy :!:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Z Grekiem Zorbą w tle czyli Kaloszem po Krecie - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies