karolina1118 napisał(a):Do gps, choć planujemy też drugą auto-mapę kupić przed wyjazdem na Android do telefonu wiec w sumie szukamy dwóch wersji
dids76 napisał(a):karolina1118 napisał(a):Do gps, choć planujemy też drugą auto-mapę kupić przed wyjazdem na Android do telefonu wiec w sumie szukamy dwóch wersji
A po co wam dwie AM, jedziecie dwoma autami
karolina1118 napisał(a):Myśl ze skopiowaniem trasy z komputera jak najbardziej trafiona tylko czy w Austrii musimy przed wjazdem na Słowenię przestawić aby nie kierowała nas na autostrady? Jeśli tak w którym momencie?
walp napisał(a):karolina1118 napisał(a):
Poczytaj jeszcze w wątku Omijanie słoweńskiej autostrady z AutoMapą.
albo AutoMapa - trasa z pominięciem słoweńskiej autostrady.
karolina1118 napisał(a):Jeszcze jedna sprawa nas zastanawia- jak wgrać do auto-mapy trasę- może ktoś ma gotowy plik do użyczenia ?
Czy lepiej podzielić ją na trzy etapy tzn. pierwszy do Austrii, a drugi Słowenia z zaznaczeniem omijania płatnych autostrad i trzeci w Chorwacji?
tolek1 napisał(a):Ja preferuje rozłożenie trasy na odcinki.
tolek1 napisał(a):karolina1118 napisał(a):
Ja preferuje rozłożenie trasy na odcinki. Od granicy do granicy. Mam pewność, że poprowadzi mnie tam gdzie chcę.
Raz jechałem całość i pomimo tego, że była cała ustawiona wcześniej dokładnie od punktu A do punktu B, to jednak w czasie jazdy potrafiła się przestawiać. Dodatkowo moja nawigacja już ma swoje lata i załadowane dane mają dosyć dużą pojemność co też czasami powodowało krótkotrwałe zawieszania.
A odcinki graniczne wybieram zawsze dlatego, bo albo trzeba kupić winietę, albo zatankować, itp.
To taka moja subiektywna ocena. Nie każdy lubi to co ja
Używam AM.
walp napisał(a):tolek1 napisał(a):Ja preferuje rozłożenie trasy na odcinki.
Stosuję podobną taktykę. Po prostu łatwiej mi "zarządzać" krótszym odcinkiem, szczególnie kiedy trasa na wakacje ma prawie
2 tys. km.
Jeśli zmienimy coś w ustawieniach, np rodzaj trasy (szybka, łatwa, optymalna), objazd, wyłączenie jakiegoś odcinka,
czy dodamy punkty przejazdu - nie musimy sprawdzać, czy program nie pozmieniał czegoś na całej trasie przejazdu.
dids76 napisał(a):Ja mam AM w kompie i tam "tworzę" trasę. Ekran większy, liczy trasę też o wiele szybciej niż navi. Zawsze robię trasę w całości i przed wrzuceniem do navi jeszcze całą sprawdzam. Nigdy mnie to nie zawiodło, nie muszę po drodze wczytywać kolejnych odcinków. Z drugiej strony navi mi na trasę do Chorwacji nie za bardzo potrzebna
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi