Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z Gdańska prawie do Istri (prawie robi różnice)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 31.08.2009 21:01

Mam ten silnik z lekkimi modyfikacjami w aucie nie na "f". 53 tys i dzisiaj wymieniałem świecę żarową, reszta jeszcze działa. W innym silniku z auta na "f" po przejechaniu prawie 500 tys km świece były oryginalne.
Aut na "f' miałem kilka i tylko raz, w 1989 lub 1990 r awaria zmusiła mnie do powrotu do Polski na naprawę. Czesi rozkładali ręce w , nawet do ich warsztatu auto nie mogło wjechać (BX bez zawieszenia, pęknięty przewód z układu hydrauliki). Nasi, w super warsztacie w Bielsku auto zreperowali, ogólnie za niewielką kasę, narty były bardzo udane.
Zawsze, nawet jadąc nowym autem, mam odpowiednie ubezpieczenie.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 01.09.2009 06:55

j23 napisał(a):a mówią, żeby nie kupować samochodów na "F" fiat, ford i francuskie

na "F" jest jeszcze Folcwagen

8)
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 01.09.2009 07:03

Ja obecnie posiadam 2 auta na F (Fiat) i wcześniej na F było też kilka. Złego słowa nie o nich nie powiem. W tym roku zaliczona Chorwacja autem na F. Bez najmniejszej usterki.
Pozdrawiam właścicieli aut na F.
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 01.09.2009 09:09

Ja także jestem posiadaczem auta na "F" i nie mam żadnych powodów do narzekania.Autko spisało sie doskonale. Myslę,że obecnie tego typu przykre historie są wyłacznie efektem pecha. Gdyby tak sprawdzić to dokładnie to z pewnościa okazało by sie ,że całkiem sporo samochodów na "F" nie dojechało do celu, podobnie jak tych na "M' (Mercedes) i tych na "N" (niemieckich).
A wracając do tematu to mam nadzieje,że podobna przygoda nigdy Was już nie spotka. Ogromna większość z nas dojezdza do Cro bez problemów . Czego i Wam i sobie życzę :D
mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 01.09.2009 09:31

j23 napisał(a):a mówią, żeby nie kupować samochodów na "F" fiat, ford i francuskie

na "F" jest jeszcze np. Ferrari - chyba sobie nie kupię 8)
luki78
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luki78 » 01.09.2009 10:08

Z przykrością stwierdzam że moje autko było na "V" i też miało ten sam silnik 1,9 dci .Jednym slowem padaczka.Pozdrawiam i powodzenia.
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży