Dopiszę się do wątku....
Wybieram się w tym roku na 2 tygodnie na Costa Blanca, region Murcia. Plan to kwatera w jednym miejscu, 50% plażowania i 50% zwiedzania wypożyczonym autem.
Plany to Granada, Walencja, Elche, park Cabo De Gata, liźnięcie Sierra Nevada w okolicach zamku La Calahorra, jak starczy czasu to lokalne wypady Lorca, Murcja, Alicante, Cartagena.
W poniedziałek 6.06 czyli po-pojutrze wylatuję Ryanairem z Poznania do Alicante, powrót 20.06. Koszt lotu w obie strony dla 4 osób i 2 bagaży rejestrowanych to 1400 PLN. Rezerwowałem 4 mies. przed lotem, był to optymalny moment cenowy.
W Alicante na lotnisku wypożyczam autko, klasa BB czyli Fiesta\Clio, na 2 tygodnie koszt to 180EUR+bak paliwa ponieważ zwrot jest z pustym. Ubezpieczenia dodatkowego nie biorę, mam tylko to zawarte w cenie. Rezerwacja z
www.argusrentacar.pl, widzę że tak naprawdę to Goldcar. Rezerwowałem z tylko 1-miesięcznym wyprzedzeniem, obserwując ruchy cen opłacało się czekać.
Kwatera jest w miasteczku Torre De La Horadada ok 80 km w dół od Alicante, znalazłem to miasteczko w Google Earth, wymogiem był brak piętrowych hoteli, przypomina mi greckie Sarti w którym byłem w zeszłym roku. Kwatera zabukowana przez portal
www.holidaylettings.co.uk. 70 metrowa 3-pokojowa za 325 EUR za tydzień.
Krystof, życzę miłego urlopu. Twoje uwagi o Sarti w poprzednim sezonie bardzo się przydały
Pozdrówka
p.s.
Po wakacjach samochodowych w 3 ostatnich sezonach (Cro, Bul, Gre), też wybrałem lot ze względu na:
- cenę
- odległość
- niskie ceny wynajmu aut w Alicante