Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z Gdańska do Madrytu i z powrotem - samolotem i autem

Nazwa kraju Hiszpania wywodzi się od słowa Ispania, które oznacza Ziemię Królików. Język hiszpański wymieniany jest w pierwszej piątce najczęściej używanych języków na świecie. Najdłuższą rzeką Hiszpanii jest rzeka Ebro, licząca sobie 930 kilometrów. Hiszpanie to naród uwielbiający grę na loterii. Zdrapki można kupić na rogu każdej ulicy.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.01.2011 09:37

:roll: nic nic - podwójnie wkleiłem :wink:
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 13.01.2011 09:50

Cześć

Tak obserwuję twoje przygotowania do lotów i transferów ponieważ do końca nie podjąłem decyzji o sposobie dotarcie do Hiszpanii, a twoja relacja na pewno mi w tym pomoże ;).

Walizek i worków też mam sporo - sprzęt foto, video, nurkowy i ten największy - moich pań - zawartości nie wspomnę ;)

Na razie u mnie wygrywa opcja auta - widoczki plus komfort i pojemność Voyagera (pali 6.4 l ropy na trasie przy prędkościach do 140 km/h - to też ważne).

Pozdrawiam

Jacek
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.01.2011 10:07

komfort i pojemność Voyagera

... i wychodzi na to, że tematy samochodowe też mamy wspólne :wink:

od zawsze choruję na Voyagera i sądzę, że jeśli nie przsiądę się znów na kombi, to kolejne auto to będzie Chrysler Mr. ok. 2004 :roll:

Do tej pory się nie zdecydowałem sięna niego ze względu na wadliwe sprzęgło i tą samą cenę vana japońskiego (którego sprowadzenie było z kolei tańsze ze względu na pojemnośc do 2 l.)

No a wakacje ... cóż - mam za krótki urlop na samochodowe :cry:

pozdrov, K.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 13.01.2011 10:30

Jak będziesz chciał porozmawiać o wadach i zaletach Voyagera pisz na priv.
Nie będziemy zaśmiecać wątku.

Co do długości urlopu ja na szczęście mogę wziąć jednorazowo 3-4 tygodnie.
I wtedy sobie pojeździć ;)

Pozdrawiam

Jacek
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 13.01.2011 10:33

Też ... zaglądam ... jeszcze nie planuję !

... ale ... "niezbadane są" ...... !

Może się przydać/przyda taki gotowiec !

Pozdrawiam.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.01.2011 10:36

Nie będziemy zaśmiecać wątku.
jasne!

Może się przydać/przyda taki gotowiec !
mi by się przydał :wink:
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 13.01.2011 10:44

A pro po gotowca - czy potrzebujesz jeszcze jakieś informacje o campingach?? Lub inne??

Pozdrawiam

Jacek
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.01.2011 11:53

czy potrzebujesz jeszcze jakieś informacje o campingach?? Lub inne??

oczywiście! muszę tylko sformułować pytania ... :wink:

linki do sprawdzonych campingów, to zawsze chętnie!

a np. to: chciałem tu umieścić info, jak dostać się do Alhambry (koszty, rezerwacje, komplikacje, czas itp) - wiadomości ściągam i zapisuję sobie z róznych źródeł - dobrze było by mieć relację z pierwszej ręki również :@)

pozdrov, K.
asiak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) asiak » 13.01.2011 12:47

Niech Andaluzja drży przed Tobą :wink:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.01.2011 13:14

Niech Andaluzja drży przed Tobą

Asia ... a nie mogłaś z tym po prostu zadzwonić zamiast się tak na forum naśmiewać? :wink:
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 13.01.2011 13:43

Krystof napisał(a):
linki do sprawdzonych campingów, to zawsze chętnie!

a np. to: chciałem tu umieścić info, jak dostać się do Alhambry (koszty, rezerwacje, komplikacje, czas itp) - wiadomości ściągam i zapisuję sobie z róznych źródeł - dobrze było by mieć relację z pierwszej ręki również :@)

pozdrov, K.

To ponownie ja.

Koszt biletów - http://tinyurl.com/ooa3vs

Lepiej przyjechać rano aby nie stać w długiej kolejce - znane są przypadki osób , które stały i się nie dostały.

Ja kupiłem bez rezerwacji - może miałem szczęście ;)

W samej Alhambrze (Granadzie) co prawda nie nocowałem - dojechałem albo z Toledo albo z Kordoby (same Seaty ;)) (zaliczona tranzytem - jechałem do Motril) ale:

Campingi pod Granadą:

- http://tinyurl.com/625stfb
- http://tinyurl.com/69fqv63

- na pewno byłem tutaj - http://tinyurl.com/65kkbyy - też nie daleko Alhambry (około 200 km) - przepiękna okolica.

Polecam zabrać spory zapas napojów.

p.s.

Wpisy mogą się trochę zmieniać ponieważ pisze z pamięci weryfikując co jakiś czas w www lub własnych pamiątkach. A byłem w tej okolicy 3-krotnie i trochę trasy mi się już mylą - starość nie radość:(
Pozdrawiam
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.01.2011 14:59

Lepiej przyjechać rano aby nie stać w długiej kolejce - znane są przypadki osób , które stały i się nie dostały.

rozumiem, że piszesz o opcji bez rezerwacji?

bo ja - dla wyeliminowania smutnej okoliczności niewejścia - planuję zarezerwować bilet i tego miała dotyczyć informacja, którą chciałbym zredagować na potrzeby tego wątku :@)

chodzi o rezerwację w sieci + odbiór biletów z jakichś ichnich bankomatów czarodziejskich - ot tak, bez stresu i stania w kolejkach ...

wyszukałem info tu, ale muszę się przez nie jeszcze przegyźć:
http://www.servicaixa.com/nav/landings/es/mucho_mas/alhambra/alhambra.html?utm_campaign=Alhambra&utm_source=alhambra_tickets&utm_medium=varios&CODIUSU=P055AL07

i takie coś:

http://www.alhambra-patronato.es/index.php/Turismo-individual/198/0/pozdrov i tradycyjne staropolskie dzięki :@)

a jeśli chodzi o campingi, to wyszukałem sobie taki:
http://www.campingsuspirodelmoro.com/camping.htm a to dlatego, że ma basen i busy do Granady co godzinę!
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 13.01.2011 15:03

Krystof napisał(a):rozumiem, że piszesz o opcji bez rezerwacji?

Tak - bez rezerwacji.

W czasie moich podróży często zdarza mi się zbaczać z zaplanowanej trasy, także poza "żelaznymi" rezerwacjami dłuższych noclegów innych nie robię bo przepadały i zdarzało się mi w związku z tym tracić pieniądze.
A tego nie lubię, szczególnie na wakacjach. ;)
Pozdrawiam
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.01.2011 15:45

A tego nie lubię, szczególnie na wakacjach

hmmmm, dla mnie rezerwacje to zmora urlopu - stąd pomysł namiotowy ... tyle, że bojęsię, że nie dostaniemy się do - w sumie najważniejszej atrakcji ...

sadzisz, że wcześniejsze przybycie gwarantuje zdobycie biletów? bo rozumiem, że nie da się kupić ?na jutro"? K.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 13.01.2011 15:58

Powiem tak- ja Alhambrę zwiedziłem bez rezerwacji ale byliśmy rano aby być jednymi z pierwszych. Nie było problemu.

Na tej stronie, którą tobie podałem - http://tinyurl.com/ooa3vs - piszą, że lepiej jednak rezerwować - wiesz, tak naprawdę trudno mi Tobie doradzić.
Na pewno jest pula biletów do sprzedaży w kasach - bo przecież ja właśnie tą droga nabyłem swoje. Z drugiej strony przedsprzedaż zaczyna się na 3 miesiące przed terminem wycieczki, więc na pewno biura podróży bo to one głównie generują ruch będą robić rezerwacje.

W kasie kupuje się bilety ważne w dniu zwiedzania.

Teraz to Tobie namieszałem... :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania - España

Z Gdańska do Madrytu i z powrotem - samolotem i autem - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone