Bocian napisał(a):Zachęcam do wybrania się na Ilje, widoki z góry są kapitalne. Co do żaru to można podejść rano jak nie jest tak gorąco. Ja zawsze idę ok 10, jak jest bardzo gorąco, ale ja tak lubię. Co do plaży to może Podobuce? Na cmentarzu ten pomnik ze złoceniami to grobowiec rodziny Mimbelli, założycieli Orebica. Zawsze mi się marzyło, żeby przywieźć sobie taką kamenice na oliwę jak stoi na dziedzińcu samostanu...
Jacynty napisał(a):Bocian napisał(a): Zawsze mi się marzyło, żeby przywieźć sobie taką kamenice na oliwę jak stoi na dziedzińcu samostanu...
Ana i Ivo taką mają...pogadaj z nimi
Jacynty napisał(a):Bocian napisał(a): Zawsze mi się marzyło, żeby przywieźć sobie taką kamenice na oliwę jak stoi na dziedzińcu samostanu...
Owain napisał(a): Jedziemy w ciemno, na Peljesac zdecydowałem się za namową koleżanki ze szkoły jeszcze która jeździ do Zuliany od kilku lat, choć przeczytałem że jednak Zuliana nie jest taka ciekawa...
Bocian napisał(a):Jacynty napisał(a):Bocian napisał(a): Zawsze mi się marzyło, żeby przywieźć sobie taką kamenice na oliwę jak stoi na dziedzińcu samostanu...
Zagadam w przyszłym roku
Jeśli chodzi o Ilje to z ulicy kralja Tomislava podchodziłem w czasie od 3h do 1,5h Przewodnik mówi o 5h. Wg mnie to przesada. W 3h wg mnie każdy podejdzie. Ten co da rade bo ten co nie da to i 12h mu nie styknie :)
ines napisał(a):Owain napisał(a): Jedziemy w ciemno, na Peljesac zdecydowałem się za namową koleżanki ze szkoły jeszcze która jeździ do Zuliany od kilku lat, choć przeczytałem że jednak Zuliana nie jest taka ciekawa...
Ja akurat zatrzymuje się na Peljesacu w Orebic, czytałam rożne opinie na forum o Zuljanie, więc sama postanowiłam sprawdzić jak tam jest ...zjazd do mieściny jeden z ładniejszych na półwyspie, mieścinka dla mnie sympatyczna, nieduża, widziałam kilka sklepow, konob...ładna plaża, tu trochę zdjęć..przemyśl, mi się tam podobało.
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=259 ... &start=200
Pozdrawiam
Powrót do Nasze relacje z podróży