Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

z dziećmi

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
artbor1
Globtroter
ISTRIA -Porec,Rovinj a moze Labin i Rabac?

Nieprzeczytany postnapisał(a) artbor1 » 11.03.2006 14:54

Witam
Na drugą swoją wyprawe do Chorwacji jednak chyba wybiorę Istrie.Z 3 letnim dzieciakiem , dużo bliżej glównie z tych względów.Proszę Was drodzy forumowicze o pomoc w wyborze miejsca wypoczynku.Chodzi mi o w miere ladne plaże ale przede wszystkim o miasteczko z ladną starówką i promenadą ,gdzie mozna wieczorami pospacerować.
Wyjeżdżam 1 września i szczerze mówiąc nie wiem jak w Istrii wtedy bywa z pogodą.Zeszlego roku bylem od 15-30 wrzesnia w Dalmacji (Trogir) I pogoda byla ok.Zdaje sobie sprawe , że wśród forumowiczów pewnie nie ma Nostradamusa :lol: no ale może dacie znać jak to bywalo w poprzednich latach.
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 11.03.2006 16:36

Mimo, że te miejscowości leżą na Istrii różnią się od siebie niesamowicie.Porec i Rovinj to urocze miasteczka na zachodniej stronie półwyspu.Pięknie wyglądają wieczorami, oferują mnóstwo knajpek w których z pewnością można miło spędzić czas.

Labin i Prec leżą na wschodzie gdzie góry opadają do Adriatyku.Sam Labin nic ciekawego nie oferuje, leży prawie na szczycie. Przejeżdzamy przez Labin i zjeżdżamy ślepą drogą w dół prosto do przepięknego miasteczka Rabac.Znajduje sie tam piękna plaża, oraz bardzo długi deptak z knajpkami i sklepikami.Wybór trudny.Ja polecam kilka dni na wschodzie, kilka na zachodzie :)

POZDRAWIAM[/url]
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 11.03.2006 20:37

Cayman napisał(a):
Labin i Prec leżą na wschodzie gdzie góry opadają do Adriatyku.Sam Labin nic ciekawego nie oferuje, leży prawie na szczycie. Przejeżdzamy przez Labin i zjeżdżamy ślepą drogą w dół prosto do przepięknego miasteczka Rabac.Znajduje sie tam piękna plaża, oraz bardzo długi deptak z knajpkami i sklepikami.Wybór trudny.Ja polecam kilka dni na wschodzie, kilka na zachodzie :)
[/url]

Hm... chyba nie zwiedziłeś dokładnie Labinu. Nie zgodzę się z Tobą. Rabać z Labinem tworzą całość. Jedno ma plaże i kwatery nad morzem, drugie kamienne uliczki, zabytki ( tak tak tylko trzeba troche poszukać ;) ) i knapki w rynku w moim przekonaniu lepsze niz sensu stricte masowy Rabać. Dwa inne klimaty ale uzupełniajace się wzajemnie.
artbor1
Globtroter
apartman

Nieprzeczytany postnapisał(a) artbor1 » 12.03.2006 12:02

Może macie namiar na sprawdzony apartman w okolicach Rovinj? dla 3 osób.
Jeżeli tak to adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 29.03.2006 20:56

porec, rovinj, pula - bardzo ladne zabytkowe miasteczka

my bylismy raz pod koniec czerwca a drugi raz pod koniec lipca i pogoda byla piekna
wodnik
Croentuzjasta
Re: ISTRIA -Porec,Rovinj a moze Labin i Rabac?

Nieprzeczytany postnapisał(a) wodnik » 30.03.2006 09:59

artbor1 napisał(a):Witam
Na drugą swoją wyprawe do Chorwacji jednak chyba wybiorę Istrie.Z 3 letnim dzieciakiem , dużo bliżej glównie z tych względów.Proszę Was drodzy forumowicze o pomoc w wyborze miejsca wypoczynku.Chodzi mi o w miere ladne plaże ale przede wszystkim o miasteczko z ladną starówką i promenadą ,gdzie mozna wieczorami pospacerować.
Wyjeżdżam 1 września i szczerze mówiąc nie wiem jak w Istrii wtedy bywa z pogodą.Zeszlego roku bylem od 15-30 wrzesnia w Dalmacji (Trogir) I pogoda byla ok.Zdaje sobie sprawe , że wśród forumowiczów pewnie nie ma Nostradamusa :lol: no ale może dacie znać jak to bywalo w poprzednich latach.

Byłem w Poreciu i w Rabacu
W tym wybieram się ponownie do .... Rabacu. jest w tym miasteczku ciś do czego warto wrócić. Piękna plaża, i widoki których nie da Ci Poreć. Rabac ( szcególnie jak się mieszka na "górze") to

morze w górach lub inaczej góry nad morzem

super polecam

pozdrawiam
:wink:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 30.03.2006 11:31

Byłem na Istrii 4 razy, zawsze po 15 września, pogoda super, najwyzej 2/3 dni wypadają z plażowania. W zeszły roku miałem zdecydowanie złą pogodę, ale pojechałem na Peljesac (oczywiście to nie wina tego półwyspu), a znajomi na Istrii byli zadowoleni. Nasi zaprzyjażnieni gospodarze mówią, że pogoda jest taka jak w Rzymie.
Dla mnie--Labin ciekawy, Rabac przereklamowany , urokliwy Rovinj, warto zobaczenia Pula, Poreć, Motovun.
Pzdr
ryszard1
Autostopowicz
Re: ISTRIA -Porec,Rovinj a moze Labin i Rabac?

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryszard1 » 14.04.2006 18:11

artbor1 napisał(a):Witam

Witam w zeszłym roku byliśmy dwa razy w Poreciu, ponieważ tak bardzo
nam się spodobało.Miasteczko bardzo ładne,klimatyczne ,dużo kafejek i lodziarni.Plaże ładne ,ale od strony Zelonej Laguny. :D

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies