Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z dzieckiem znajomych do Chorwacji

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 09.01.2010 20:49

zebik napisał(a):
tturek napisał(a):
zebik napisał(a):
tturek napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):
tturek napisał(a):....... a inteligencji zero.

To się spakuj i pal gumę i tyle jak Ci się nie podoba, a co to znaczy podaj link albo wytłumacz - wejdź na forum i czytaj, a nie na tacy podaj to nie Bristol. Sam sobie weź miskę i się najedz wiedzy, a nie na garbie innych chcesz dojechać do mety.

dlatego jak pisałem wali sianem. inni którzy potrzbują pomocy to widzą. chamstwo bije od ciebie jak gówno z klozetu. trochę kultury i szacunku dla ludzi i innych ciekawych chorwacji. nie jesteś tu bogiem a nawet na wsiura nie wyglądasz

Najpierw po Polsku naucz się pisać. I poczytaj co ci Bocian podał na tacy.

dzięki dla bociana. a ty się motasz przez cały czas i zero pomocy i rozumu. ważny jesteś to nie musisz pomagać innym. ale bocian jest też ważny ale ma chęci prostaku
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 09.01.2010 20:50

Bocian napisał(a):Jeżeli dziecko chce wyjechać na zagraniczne wakacje pod opieką osoby trzeciej, która nie jest prawnym opiekunem, np. babci, potrzebny jest dodatkowy dokument. Oprócz paszportu lub tymczasowego dowodu osobistego, wymagana jest również zgoda w formie aktu notarialnego obojga rodziców, którą opiekun musi przedstawić podczas przekraczania granicy. Zaświadczenie można załatwić u każdego notariusza w obecności obojga rodziców.
http://www.tur-info.pl/p/ak_id,13973,,paszport,dziecko,dowod,granica,dzieci,podroz,wakacje,dokument,wpis_do_paszportu.html

dziękuję za pomoc ale to dla innych. wyrazy szacunku
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.01.2010 20:51

tturek napisał(a):
zebik napisał(a):
tturek napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):

To się spakuj i pal gumę i tyle jak Ci się nie podoba, a co to znaczy podaj link albo wytłumacz - wejdź na forum i czytaj, a nie na tacy podaj to nie Bristol. Sam sobie weź miskę i się najedz wiedzy, a nie na garbie innych chcesz dojechać do mety.

tturek napisał(a):.... ale ma chęci prostaku

dlatego jak pisałem wali sianem. inni którzy potrzbują pomocy to widzą. chamstwo bije od ciebie jak gówno z klozetu. trochę kultury i szacunku dla ludzi i innych ciekawych chorwacji. nie jesteś tu bogiem a nawet na wsiura nie wyglądasz

W Twoim poście są 3 nicki:
1) Twój
2) Zebika
3) mój
czyli od kogo wali tym "sianem i gównem z klozetu" ?

Na dobry wieczór za ten tekst:
Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.01.2010 20:52

tturek napisał(a): ale bocian jest też ważny ale ma chęci prostaku

Może mała interwencja chyba czas podziękować temu człowiekowi.
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 09.01.2010 20:56

Piotrek_B napisał(a):
tturek napisał(a):
zebik napisał(a):
tturek napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):

tturek napisał(a):.... ale ma chęci prostaku

W Twoim poście są 3 nicki:
1) Twój
2) Zebika
3) mój
czyli od kogo wali tym "sianem i gównem z klozetu" ?

Na dobry wieczór za ten tekst:
Obrazek

przyjmuję z pokorą. ale sobie i kolesiom też trzeba czasami dać karteczkę za uniesioną głowę i zajebistą pomoc innym. chodziło o zebika przecież on odpisał. chyba czytałeś
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 09.01.2010 21:01

tturek napisał(a):... można wywieźć dziecko nawet z piaskownicy obce za granicę kraju ale musi mieć dokument tożsamości np. dowód osobisty. nikt nie wnika czy to twoje czy nie...

Gdybyś faktyczne oczekiwał informacji i pomocy to powinieneś spokojnie przeczytać drugi post tego wątku a potem trochę poszperać w internecie.Gdyby Ci się nie chciało to warto poczekać chwilkę, bo może ktoś jednak podeśle link, tak jak Bocian to zrobił. Mam jednak wrażenie,że Tobie wcale nie o to chodziło.
Nie ma jednak rady na głopiomadrych i pieniaczy. Bardzo Cię proszę przyjmij dwie rady: nie podbieraj dzieci z piaskownicy nie nie wywoź ich za granicę, to naprawdę jest nielegalne. I druga rada - popracuj troszkę nad ortografią. I nam i Tobie będzie łatwiej
dzoony
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzoony » 09.01.2010 21:01

Witamy w polskim piekiełku.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.01.2010 21:02

tturek napisał(a):.....sobie i kolesiom też trzeba czasami dać karteczkę za uniesioną głowę i zajebistą pomoc innym.....

jak nazwę Cię tak jak nazwałeś zebika to szybciej wylecę z tego forum niz Ty - mozesz być o to spokojny. Tyle, że ja ludzi nie wyzywam od gówien, wsiurów i prostaków - nie tylko na forum (tzw. odwaga zza ekranu?) ale i w życiu realnym.
tturek napisał(a):.....chodziło o zebika przecież on odpisał. chyba czytałeś

oczywiście, że czytałem - dlatego pytałem czy dotyczy to również mnie skoro moją wypowiedź również zacytowałeś
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 09.01.2010 21:07

zebik napisał(a):
tturek napisał(a): ale bocian jest też ważny ale ma chęci prostaku

Może mała interwencja chyba czas podziękować temu człowiekowi.

szukasz kolesiów
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.01.2010 21:08

Merytoryczna rozmowa:

Tu kolega tturek co mnie wyzwał (notabene mam to w d...) daje innemu koledze rade, żeby zajrzał na strony MSZ bo nie jest "pewien czy te formalności są potrzebne" tzn. dodatkowe dokumenty do wywozu obcych dzieci za granicę RP.

tturek napisał(a):jechałem do cro z synem brata. oprócz paszportu nic nie brałem. może dlatego że mamy takie same nazwiska. nie jestem pewien czy te formalności są potrzebne ale zglądnij na msz chorwacji

Po czym raptownie nabiera takiej wiedzy i stanowczo twierdzi to co napisał na dole.

tturek napisał(a):jak mi wiadomo zgodnie z prawem jeżeli wystarczy dowód czy też paszport nie trzeba mieć zezwolenia od rodziców aby zabrać "obce" dziecko za granicę. nie wiem jak jest z leczeniem ale miałem wykupioną dodatkową polisę. i odpowiadając można wywieźć dziecko nawet z piaskownicy obce za granicę kraju ale musi mieć dokument tożsamości np. dowód osobisty. nikt nie wnika czy to twoje czy nie. a gdyby była ważna operacja to myślę że bym zadzwonił do brata że coś się stało i albo wyda zgodę albo przyjedzie przecież to jego dziecko. to nie podlega dyskusji

Gdzie i z kim merytorycznie dyskutować albo pokazać jak jest na prawdę.
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 09.01.2010 21:09

Piotrek_B napisał(a):
tturek napisał(a):.....sobie i kolesiom też trzeba czasami dać karteczkę za uniesioną głowę i zajebistą pomoc innym.....

jak nazwę Cię tak jak nazwałeś zebika to szybciej wylecę z tego forum niz Ty - mozesz być o to spokojny. Tyle, że ja ludzi nie wyzywam od gówien, wsiurów i prostaków - nie tylko na forum (tzw. odwaga zza ekranu?) ale i w życiu realnym.
tturek napisał(a):.....chodziło o zebika przecież on odpisał. chyba czytałeś

oczywiście, że czytałem - dlatego pytałem czy dotyczy to również mnie skoro moją wypowiedź również zacytowałeś

moge wylecieć. ale nie tylko ja zauważyłem że nie chcecie pomagać tylko odsyłacie... linki i linki itd. troszkę pomocy dla zainteresowanych
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 09.01.2010 21:10

zebik napisał(a):Merytoryczna rozmowa:

Tu kolega tturek co mnie wyzwał (notabene mam to w d...) daje innemu koledze rade, żeby zajrzał na strony MSZ bo nie jest "pewien czy te formalności są potrzebne" tzn. dodatkowe dokumenty do wywozu obcych dzieci za granicę RP.

tturek napisał(a):jechałem do cro z synem brata. oprócz paszportu nic nie brałem. może dlatego że mamy takie same nazwiska. nie jestem pewien czy te formalności są potrzebne ale zglądnij na msz chorwacji

Po czym raptownie nabiera takiej wiedzy i stanowczo twierdzi to co napisał na dole.

tturek napisał(a):jak mi wiadomo zgodnie z prawem jeżeli wystarczy dowód czy też paszport nie trzeba mieć zezwolenia od rodziców aby zabrać "obce" dziecko za granicę. nie wiem jak jest z leczeniem ale miałem wykupioną dodatkową polisę. i odpowiadając można wywieźć dziecko nawet z piaskownicy obce za granicę kraju ale musi mieć dokument tożsamości np. dowód osobisty. nikt nie wnika czy to twoje czy nie. a gdyby była ważna operacja to myślę że bym zadzwonił do brata że coś się stało i albo wyda zgodę albo przyjedzie przecież to jego dziecko. to nie podlega dyskusji

Gdzie i z kim merytorycznie dyskutować albo pokazać jak jest na prawdę.

cały czas jesteś pewien a nic nie przytoczyłeś
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.01.2010 21:11

Generalnie ja też podałem linka... To najszybszy sposób. Można tez sobie podyskutować... :):)
Ostatnio edytowano 09.01.2010 21:13 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.01.2010 21:12

Bocian napisał(a):Generalnie ja też podałem linka...

to Cię trzeba zbanować :lol:
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 09.01.2010 21:12

Bocian napisał(a):Generalnie ja też podałem linka...

dokładnie a nie prosze poczytać to jest gdzieś...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Z dzieckiem znajomych do Chorwacji - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone