Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z dzieckiem w Karkonosze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 29.10.2008 14:38

hehe, dokładnie! A jeśli chodzi o roczne dziecko, to i tak nie doceniłoby atrakcji turystycznych Karpacza czy Szklarskiej. Bardziej chodzi tu o jego bezpieczeństwo, więc mniej tłumów i ruchliwych ulic. Ale to i tak już nieaktualne...
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 29.10.2008 14:41

:D :D :D
I ja nie zerknęłam na datę założenia wątku:)
Ale to nic, może komus innemu się przyda.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.10.2008 11:06

madzia1981 napisał(a)::D :D :D
I ja nie zerknęłam na datę założenia wątku:)
Ale to nic, może komus innemu się przyda.

Może faktycznie komuś się to przyda bo w tych regionach jest tyle ośrodków, że ciężko cokolwiek wybrać...czasami w tym natłoku warto posłużyć się zdaniem innych podobnie jak to jest w przypadku kwater w Cro...a przecież Sudety to nie tylko Karkonosze ale także Góry Stołowe, Góry Wałbrzyskie, Góry Bialskie czy Góry Sowie gdzie także wiele pięknych miejscowości...o Izerach nie wspominam bo koleżanka już wcześniej wspomniała...nimo wszystko czekam aż władze lokalne zadbają o Świeradów bo szkoda tak pięknej miejscowości...jeżeli władze zadbają o ten ośrodek turystyczny to i pewnie znajdą się inwestorzy dzięki którym zaplecze dla turystów będzie bogatsze...
Magda75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda75 » 30.10.2008 14:15

Z tego co wiem, to będzie robiona,albo już jest w trakcie, kolejka na Stóg Izerski.Faktem jest, że nie ma gdzie zjeść. Była kiedyś fajna pizzeria, ale już nie ma. W porządku jest Bar Kupiecki i to chyba już wszystko. Jeszcze koło stacji benzynowej podobno można dobrze zjeść. Ale góry dobre są i na spacer, i na rower.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.10.2008 14:41

Magda75 napisał(a):Z tego co wiem, to będzie robiona,albo już jest w trakcie, kolejka na Stóg Izerski.Faktem jest, że nie ma gdzie zjeść. Była kiedyś fajna pizzeria, ale już nie ma. W porządku jest Bar Kupiecki i to chyba już wszystko. Jeszcze koło stacji benzynowej podobno można dobrze zjeść. Ale góry dobre są i na spacer, i na rower.

T kolejka już jest gotowa ale to nie wystarczy...przyjadą z ciekawości narciarze oraz amatorzy pieszych wędrówek a zaplecza gastro jak nie było tak nie ma...następnym problemem brak jest pogotowia ratunkowego...teraz będzie więcej narciarzy ale z kolei brak jest nawet opieki medycznej, którą chcą zapożyczyć ze Szklarskiej Poręby...to chore...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.11.2008 10:18

Akurat w sobotę byłem w Szklarskiej Porębie...nieprzyjemnie teraz...praktycznie wszystko pozamykane, bardzo mało ludzi i hałas...na każdym kroku coś robią, drogi poblokowane bo nie ma alternatywy...widać, że swoje zarobili podczas sezonu a teraz jest taka przerwa i szykują się do okresu zimowego....jeśli ktoś chciałby teraz wybrać się do Szklarskiej to nie polecam...pozytywem jak wspomniałem - brak ludzi i mało zatłoczone szlaki ale tym, którzy nie lubią wycieczek wysokogórskich będzie doskwierał hałas...i brak odpowiedniego zaplecza gastronomicznego...
Marek73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek73 » 01.12.2008 10:59

Wychowałem się w okolicach Szklarskiej więc mam pewien sentyment, ale w tej chwili to chyba wolałbym pojechać kawałek dalej do Harrachova. Czyściej, bardziej kolorowo i równe chodniki. Ale to tylko moje zdanie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.12.2008 11:49

Marek73 napisał(a):Wychowałem się w okolicach Szklarskiej więc mam pewien sentyment, ale w tej chwili to chyba wolałbym pojechać kawałek dalej do Harrachova. Czyściej, bardziej kolorowo i równe chodniki. Ale to tylko moje zdanie.

Chyba nie tylko Twoje zdanie...Karpacz się rozwija - jest gdzie tam zjeść, przenocować i gdzie pójść...Szklarska stoi w miejscu podobnie jak Świeradów Zdrój ale ostatnio jakieś prace ruszyły więc może się poprawi...najbardziej widoczny jest brak gastro...jak jest trochę tłocznie i nie masz wyżywienia w ośrodku to jest problem...a czeski Harrachow to doskonała alternatywa pod każdym względem... :!:
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Z dzieckiem w Karkonosze - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone