Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z dzieckiem do Chorwacji

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
barkley10
Odkrywca
Z dzieckiem do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley10 » 27.02.2012 20:52

Witam i proszę o pomoc.

W tym roku chcemy się wybrać z dwuletnią córeczką do Chorwacji.
Proszę o jakieś sugestie gdzie można by się wybrać tak by dziecko oprócz standardowego bawienia się kamykami w wodzie maiło tez inne atrakcje i żeby rodzice też mogli coś w wolnych chwilach pozwiedzać czy siąść w jakiejś knajpce.

Trzy lata temu bez córeczki byliśmy w okolicy Trogiru. Było rewelacyjnie ale to chyba niezbyt dobry rejon na wyjazd z dzieckiem.

P.S Jak w tej chwili wygląda kwestia z paszportami. Dalej one obowiązują przy wjeździe?
Sabina_wawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sabina_wawa » 27.02.2012 21:28

A jakie atrakcje chcesz jeszcze zapewnić dwulatce oprócz wody i kamyków...? W zeszłym roku byliśmy z dwulatką i nic poza tym ją nie interesowało...
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 27.02.2012 21:51

Wszystko jest na forum, poczytaj FAQ, pozdrawiam :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.02.2012 21:55

I pamiętaj, daleko od FKK, bo wypaczysz dziecko :lol:
barkley10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley10 » 27.02.2012 22:54

No cóż jakichś większych atrakcji nie wymagam, ale w zeszłym roku jak byłem z małą na Słowacji, to największą frajdę miała jak po podwórku mogła pobiegać, poskakać na trampolinie, czy tez powspinać się na jakichś drabinkach. Także myślę o wypoczynku również o miejscu gdzie można czasami się schować przed słońcem.

Nie wiem czy to norma ale podczas mojego ostatniego pobytu w Chorwacji przez 17 dni średnia temperatura była ok. 33 stopni, a przez 16 i pół dni było bezchmurne niebo.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 28.02.2012 08:12

Baska na Krku najlepiej poza sezonem. Dzielnica Zarok. Trochę Chorwację już pozwiedzałem ale dla dzieciaka lepszego miejsca nie widziałem.
goly
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goly » 28.02.2012 09:57

Z tą pogoda to dobrze czy źle ?
Większośc jadacych do Chorwacji (lub Grecji w moim przypadku) nastawia sie na takie własnie temperatury i taka pogode .
Tak jak ktos pisał wczesniej dla dwulatków sama plaza,kamyki i duuużo wody to juz atrakcja .
Moje bliźniaczki, (w Chorwacji miały niecały rok, w Grecji niecałe dwa latka ) z plazy niechciały zchodzic za nic w świecie . Tylko"cza" dziecku wymyslic jakies zajęcie ......
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.02.2012 10:12

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=19101

Paszporty obowiązują ale można też wjechać na DO.

:wink:
AnaSz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnaSz » 28.02.2012 10:17

Paszport niby nie konieczny ale czasem przydatny. W poprzednim roku była z nami na campie rodzina z dzieciaczkiem, który bardzo cierpiał z powodu pleśniawek jak pojechali do szpitala to bez paszportu nie chcieli im przepisać żadnych leków tylko podali jaki mogą bez recepty. I tu zrobił się problem.
A poza tym nie ma problemu - dla dzieci CRO to cudowne miejsce :)
Dobrej zabawy
jarek24
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarek24 » 28.02.2012 10:35

Witam.
Cztery lata temu byłem na Virze i kilka razy byliśmy w miejscowości Zaton,jest tam kemping Holidey....... nie pamiętam dokładnie,ale jest to fajne miejsce dla dzieci.
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 28.02.2012 16:49

A Brela? Jest gdzie pochodzic, nawet jest mini plac zabaw.
Pozdrav
barkley10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley10 » 29.02.2012 18:05

Dzięki za informacje.

Czy możecie podpowiedzieć jakieś ciekawe miejsca gdzie warto wybrać się z dzieckiem. Interesują mnie raczej spokojne okolice z możliwością dojazdu, dojścia tak by wieczorem spędzić czas w jakiejś milej knajpce.
Oczywiście plaże tylko żwirkowe w chodzą w grę.
AnaSz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnaSz » 29.02.2012 18:49

barkley10 napisał(a):Dzięki za informacje.

Czy możecie podpowiedzieć jakieś ciekawe miejsca gdzie warto wybrać się z dzieckiem. Interesują mnie raczej spokojne okolice z możliwością dojazdu, dojścia tak by wieczorem spędzić czas w jakiejś milej knajpce.
Oczywiście plaże tylko żwirkowe w chodzą w grę.

Trudno powiedzieć czego oczekujesz. My w tamtym roku byliśmy w Kasteli Kambelowac - plaża super dla dzieci - żwirek i długo płytko i plac zabaw jest i cień na plaży, i jest gdzie posiedzieć na piwku i nie tylko i pozwiedzać też :) Polecam Camp u Dragana. Namiary na właścicieli adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl i co jeszcze było głównym atutem wyboru ich kampingu to to że Halinka jest Polką i nie ma problemu z pomocą a przy dzieciach różnie bywa :)
barkley10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley10 » 02.03.2012 10:50

Chyba mniej więcej wiem o którym miejscu mówisz. Kilka razy tamtędy przejeżdżałem w drodze do Splitu i niestety jedno mi się kojarzy to niezbyt czysta woda, zwłaszcza w pobliżu Splitu

A czego oczekuję. Generalnie żeby pędzić czas w ciągu na dniach na w miarę spokojnej plaży żeby dziecko miało co robić, ewentualnie jak będzie brzydka pogoda:-) można było trochę inaczej spędzić czas niż tylko na plaży, no i oczywiście wieczorem tez chcę żeby rodzice mogli skorzystać czyli coś zwiedzić albo posiedzieć gdzieś przy piwku.
donia11
Podróżnik
Z dzieckiem do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) donia11 » 04.07.2012 13:07

Od dawna czytam CRO, ale dopiero dziś odważyłam się zalogować , taki ze mnie cykor- mamuśka. Czy ktoś był może z dziećmi w zadarze? Moje mają 6 i 2 latka. Jakieś zdjęcia placów zabaw, plaż?
Następna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Z dzieckiem do Chorwacji
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone