Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z dwulatkiem

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
elka505
Croentuzjasta
Z dwulatkiem

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka505 » 24.04.2014 09:23

Witam. Co roku jeździmy do Chorwacji...w tym roku chciałabym spróbowac czegos nowego. Jedziemy w drugiej połowie sierpnia ewentualnie drugiej połowie września. Dwie osoby dorosłe plus dwulatek. Chciałabym znaleźć coś niedaleko wody, niedaleko albo gdzieś w małym miasteczku. Myslałam o okolicach Jeziora Garda we Włoszech albo gdzies w Umbrii ,Toskanii. Im bliżej tym lepiej, a chciałabym mieć zagwarantowaną pogodę. Lubimy wypocząć nad wodą ale co drugi dzień coś pozwiedzać ( w miare mozliwości dwulatka oczywiscie ). Możecie cos polecić? Może jakies namiary na niedrogie apartamenty...niedrogie mam na mysli do 50 euro za noc / apartament lub pokój ? Możecie polecić jakąś fajną okolicę, miejscowość? Kompletnie nie wiem gdzie szukać.
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 24.04.2014 09:48

Znajomi byli w Toskanii, niedrogo w kamiennym domu przy winnicy, ale nie mieli blisko wody. Nad morzem kwatery są drogie, sporo drożej wychodzi niż w CRO, nawet 2 razy drożej. Nie wiem nic o cenach kwater nad jeziorami, może faktycznie coś można taniej znaleźć.

:papa:
adrianekpiaski
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adrianekpiaski » 24.04.2014 10:13

W tamtym roku byliśmy z 14 mieś. dzieckiem w Bibione (włochy) blisko Wenecji, Werony, Padwy, Triestu, Gardaladu :) -- wielka piaszczysta plaża super zagospodarowana Polecam.. w tym roku w naszym przypadku to Czarnogóra.. pozdrawiam
adrianekpiaski
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adrianekpiaski » 24.04.2014 10:35

agenzia-international.it agencja w Bibione :)
elka505
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka505 » 24.04.2014 10:48

adrianekpiaski napisał(a):agenzia-international.it agencja w Bibione :)

Dzięki...juz zaglądam :-)
elka505
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka505 » 24.04.2014 10:51

adrianekpiaski napisał(a):W tamtym roku byliśmy z 14 mieś. dzieckiem w Bibione (włochy) blisko Wenecji, Werony, Padwy, Triestu, Gardaladu :) -- wielka piaszczysta plaża super zagospodarowana Polecam.. w tym roku w naszym przypadku to Czarnogóra.. pozdrawiam

A ja z kolei polecam Czarnogórę :D
adrianekpiaski
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adrianekpiaski » 24.04.2014 11:00

szukam jakiegoś noclegu tranzytowego w czerwcu 14/15 na Chorwacji 1-2 dni coś sprawdzonego??? ... Czarnogórę mamy już "zaklepaną" miejscowość Utjeha..
elka505
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka505 » 24.04.2014 11:10

adrianekpiaski napisał(a):szukam jakiegoś noclegu tranzytowego w czerwcu 14/15 na Chorwacji 1-2 dni coś sprawdzonego??? ... Czarnogórę mamy już "zaklepaną" miejscowość Utjeha..

Z noclegiem niestety nie pomogę...my do Czarnogory lecielismy z krótkim nocowaniem w aucie-wtedy jeszcze bez dziecka. A Was pewnie interesuje nocleg w niewielkiej odleglosci od autostrady,zeby nie zbaczać. Ewentualnie może jakiś camping nad Balatonem, jesli jedziecie przez Węgry? My swego czasu nocowaliśmy w Balatonenderics,ale trzeba mieć namiot.
adrianekpiaski
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adrianekpiaski » 24.04.2014 11:17

jedziemy z Katowic... żeby się nie męczyć już na 14 mamy wstępnie rezerwacje nad Blatonem,, w Chorwacji będziemy omijać autostrady.. i szukam czegoś Sybenik lub BAska Voda, tak żeby na spokojnie zahaczyć Dubrownik w drodze bo z Dubrownika mam 2 h drogi na Czarnogóre ...
elka505
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka505 » 24.04.2014 13:18

adrianekpiaski napisał(a):jedziemy z Katowic... żeby się nie męczyć już na 14 mamy wstępnie rezerwacje nad Blatonem,, w Chorwacji będziemy omijać autostrady.. i szukam czegoś Sybenik lub BAska Voda, tak żeby na spokojnie zahaczyć Dubrownik w drodze bo z Dubrownika mam 2 h drogi na Czarnogóre ...

Nie liczyłabym na Twoim miejscu ,że przeskoczysz z Dubrownika do Utjeha w dwie godziny. O ile do Dubrownika droga jest dobra o tyle za Dubrownikiem jest trochę gorzej. Nie wiadomo jak na granicy Cro-Czarnogóra ( czasem trzeba poczekać ) a po drodze masz jeszcze przeprawę promem przez Bokę Kotorską, to tez trochę zajmie. My od Dubrownika do Budvy a to duzo bliżej jechalismy prawie trzy godziny - sprawdziłam własnie wg godziny robionych zdjęć. Lepiej policzcie sobie trochę zapasu. A jesli zamierzacie jechać dookoła Boki Kotorskiej to już wogóle.
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 24.04.2014 13:52

Z Dubrovnika do Utjeha w 2 godziny...hmm chyba mocno optymistycznie....Ja 2 lata temu stałam na samej granicy ponad 2 godziny, fakt, że była to sobota, ale w niedzielę też tam jest ruch. To bardzo oblegane przejście, masa ludzi jeździ na zakupy do Czarnogóry.

elka505
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka505 » 24.04.2014 13:54

Fanka napisał(a):Znajomi byli w Toskanii, niedrogo w kamiennym domu przy winnicy, ale nie mieli blisko wody. Nad morzem kwatery są drogie, sporo drożej wychodzi niż w CRO, nawet 2 razy drożej. Nie wiem nic o cenach kwater nad jeziorami, może faktycznie coś można taniej znaleźć.

Może mają namiary na ten domek?
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 24.04.2014 14:22

elka505 napisał(a):
Może mają namiary na ten domek?

Tam są jakieś relacje przyjacielskie z gospodarzami i oni raczej nie dadzą namiaru nieznajomym, za których nie mogą ręczyć. Chyba okolice Sjeny . Coś w rodzaju małego rodzinnego hoteliku przy okazji uprawy winorośli i produkcji wina. To chyba nie są oblegane miejsca i da radę samemu coś podobnego znaleźć.

Pozdrav
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 24.04.2014 19:27

W Bardoline nad Balatonem jest camping z drewnianymi domkami. Nie mam namiarów, ale pewnie na google street znajdziesz jakąś tabliczkę z nazwą.
Nad Gardą jest chyba camping selectcam lub eurocamp - nie pamiętam nazw dokładnie, bo w lipcu jest tam drogo, a my tylko w lipcu możemy, więc szczegółowo się nie interesowałam. Wiem, że wrzesień jest już bardzo przystępny cenowo
adrianekpiaski
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adrianekpiaski » 24.04.2014 23:15

bede przeprawiał się promem z Kamenrai do Leptane .. całą Bokę Kotorską mam z głowy, znajomy był w tamtym roku i podobno bez problemu 2h.
Następna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies