Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

z Dubrownika do Orebic autobusem?

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
polaczek90
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) polaczek90 » 15.06.2010 20:52

Witam,
lecimy z dziewczyna samolotem do Dubrownika i potem chcemy sie dostać do Orebicza tylko nie wiemy gdzie i kiedy bedziemy mogli skorzystac z tamtejszego środku transportu mam na mysli.. autobusy. Słyszałem ze jeżdza bardzo rzadko czy ktos moze mi rozjaśnic moje pytania:
- rozkład jazdy autobusów z lotniska w Dubrowniku do Orebicza(mile widziany link z rozkładem aktualnym)
- jaki jest ich koszt ..w JEDNA STRONE?
- czy musimy sie gdzies przesiadac?

Z góry serdecznie dziękuje:)
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 16.06.2010 08:59

Witam polaczek90 ! :D

Autobusi Atlas

Transfer do Dubrovnika (Pile,
Glavni autobusni kolodvor).
Nakon svakog redovnog leta,
cijena 35 kn (5 eura)

http://www.airport-dubrovnik.hr/index.p ... &Itemid=41

Dalje iz autobusnog kolodvora Dubrovnik mozete do Orebica autobusom koji vozi na otok Korcula:

http://www.korcula-lodging.t-com.hr/korculabus.htm

Autobusna stanica «raskrsce Ston» kontaktna je stanica svim autobusima koji prometuju u i iz pravca Dubrovnika.

Korisni linkovi: www.libertasdubrovnik.hr
www.korcula.net/grad/pitanja/korculabus.htm

[/b]
polaczek90
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) polaczek90 » 17.06.2010 07:26

Witaj,

Dobrze , czyli jednak jest o 18 z Dubrownika do Korczuli (drugi link) to kolejne moje pytania brzmią:
-Czy potem sie musze w coś przesiadać, zeby dotrzeć prosto do Orebiku?
-Prosze o podanie ceny za ten autobus na tej trasie, bo ten z lotniska to chyba 5 euro?
-Gdzie mam wsiąść w ten autobus?

Z góry dziekuje:)
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 17.06.2010 10:38

Autobusi prema Orebicu i otoku Korcula polaze sa autobusnog kolodvora u Dubrovniku. Vi trebate doci iz aerodroma do autobusnog kolodvora, i tamo pitati za prvi autobus koji vozi prema Orebicu ili Korculi. U vrijeme turist. sezone broj linija i prijevoznika se povecava.

http://www.libertasdubrovnik.com/voznired2.pdf

http://www.libertasdubrovnik.com/prigradski.pdf

Autobus za otok Korcula takodjer prolazi kroz Orebic. Cijenu karte ne znam, vjerojatno oko 10 - 15 eura.

http://www.libertasdubrovnik.com/prigradskazapad.swf
polaczek90
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) polaczek90 » 17.06.2010 12:28

czy ten dworzec autobusowy to jest kolo lotniska czy bede musiał go jeszcze szukac? Rozumiem ze ten bilet to mam kupic w kasie na dworcu autobusowym czy u kierowcy, oraz czy za bagaż muszę cos dopłacac :)??
barneius
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) barneius » 24.06.2010 13:12

Hej!
Ja również zastanawiam się jak przedostać się z Dubrownika do Orebica. Lecimy z dziewczyną 2 lipca (piątek). Lądujemy w Dubro 14:10. Autobus do Orebica jest o 15:00 i obawiam się, że nie zdążymy na ten bus bo lotnisko jest znacznie oddalone od dworca. Z tego co wyczytałem, to ten autobus o 18:00 jeździ tylko w niedziele. Może więc być spory problem. Z kolei promy wypływają tylko przed południem. Pisałem do lokalnej firmy przewozowej ale ceny dla dwóch osób są raczej wysokie... Fragment odpowiedzi:
"Our company runs shuttle from Dubrovnik airport to Orebic every day.
Price is 40 eur if you are only 1 person.
If you are 2 person then the price is 35 eur per person.
If you are 3 person then the price is 30 eur per person.
If you are 4 person then the price is 25 eur per person.
If you are 5 person then the price is 22,5 eur per person.
Wygląda na to, że jak przylecimy to będziemy się zastanawiali :) wakacyjny freestyle :)
polaczek90
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) polaczek90 » 28.06.2010 17:11

no to w takim razie do zobaczenia w samolocie:) a transportu widze bedziemy szukac razem:P skorzystaliście może z oferty na == reklama == ? :)
barneius
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) barneius » 28.06.2010 17:55

hej polaczek :)
to ja namawiałbym ciebie na busa prosto z lotniska do samego orebica! firma, do której napisałem oferuje taki transport (przy czterech osobach) za 25 euro za osobę czyli około 104 zł.
autobus z lotniska do dubro kosztuje 5 euro (21 zł.). z kolei autobus z dubro do orebica to 100 kun (61 zł.). czyli razem 82 zł.
skoro różnica to zaledwie nieco ponad dwie dychy, to myślę że warto tyle dołożyć żeby pojechać prosto z lotniska pod samą kwaterkę w orebicu :) jeśli byłbyś zainteresowany to dawaj znać - zrobię nam rezerwację i potwierdzę cenę.
no i nie wspominam, że nie trzeba będzie nic już na miejscu kombinować tylko zająć się karlovacko :) aha.. tak, skorzystaliśmy z oferty na tej stronce :)
pozdrowienia!
polaczek90
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) polaczek90 » 28.06.2010 19:18

przyznaję ze ciekawa propozycja ale jest problem, że moja dziewczyna juz tam jest wiec mamy tylko 3 osoby do tego busa. Mi oczywiście ten bus pasowałby lepiej niż, szukanie po omacku tych autobusów lotnisko-dubro-orebic nawet jeżeli miałbym dopłacic troche. Moze ktoś jeszcze bedzie zaintersowany takim transportem i szcześliwym trafem zajrzy tu:) wiec narazie nic nie rezerwuj bo nie mamy "kompletu". Jeżeli by sie udało skompletowac 4 osoby to wszytkie płatności są na miejscu, czy jakas zaliczke trzeba im zapłącic . orientujesz sie moze? bo jak w ciemno to ja odpadam..

P.S
Jaką kwatere wynajeliście? i skad jedziecie? ja jestem z Łodzi:D

pozdrawiam serdecznie
barneius
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) barneius » 28.06.2010 21:00

hehe, my też z łodzi :) gość odpisał mi dodatkowo że odbiera ludzi z lotniska do siedziby firmy w dubro i stamtąd o 17 jedzie bus do orebica. dla trzech osób 30euro za osobę. żadnych zaliczek raczej nie biorą. tylko rezerwacja. mi taka cena też raczej pasuje.
jakby co pisz na barneius(at)poczta.onet.pl

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone