Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z czym Wam się kojarzy Chorwacja

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
admikiel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) admikiel » 30.03.2005 14:01

Witam Wszystkich. Jadę za 2 tygodnie do Chorwacji i potrzebuję zrobić tam trochę zdjęć które mają być charakterystyczne dla Chorwacji. Bardzo proszę o Wasze opinie odnośnie rzeczy Waszym zdaniem typowych dla Chorwacji, które można przedstawić na zdjęciu.
Byłem już kilka razy w Chorwacji i mam własne typy, ale chciałbym też posłuchać innych skojarzeń.
Z góry dzięki.
Izawid
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izawid » 03.04.2005 21:27

mi Chorwacja kojarzy sie z czystą wodą, pieknymi plazami, słońcem, i leniuchowaniem i tym wspanialym klimatem... :wink: a zdjecia o ile masz duzo filmu to rób wszytkiemu co Ci sie spodoba bo jest naprawdę pieknie, i warto uwiecznic te widoki a potem mieć co powspominać :wink:
Izawid
Globtroter
odp

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izawid » 10.04.2005 16:16

co wam się z niczym nie kojarzy ? jeżeli jednak, tak to napiszcie !!!
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 10.04.2005 17:09

Dla mnie typowym obrazkiem/zdjęciem z Chorwacji są uwiecznione w jednym kadrze : góry , palmy i morze. W niektórych miejscach co prawda ciężko tak się ustawić fotografującemu by ująć te trzy rzeczy na raz , ale nie jest to niemożliwe.

pozdrawiam
saturn3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) saturn3 » 10.04.2005 18:16

pewnie większości z nas juz nie chce się powtarzać po raz kolejny .... i dlatego admikielu temat Twój trochę nie rusza... 8O
ja tez juz pisałem kiedys , że mi Chorwacja kojarzy sie z...lawendą , którą czuć szczególnie silnie o zachodzie słońca......................................................................eh
s3
majus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) majus » 11.04.2005 00:14

Im bliżej wakacji tym chyba te skojarznia większe !
Dla mnie to WAKACJE
a co w chorwacji urocze i piekne .... ?

marzenia o następnych wakacjach ...

oby i w tym roku sie udało czego sobie i wszystkim życzę :D
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 11.04.2005 08:05

saturn3 napisał(a):pewnie większości z nas juz nie chce się powtarzać po raz kolejny .... i dlatego admikielu temat Twój trochę nie rusza... 8O
ja tez juz pisałem kiedys , że mi Chorwacja kojarzy sie z...lawendą , którą czuć szczególnie silnie o zachodzie słońca......................................................................eh
s3

:wink: z tym, że lawenda nie jest chrakterystyczna dla całej Hr a jedynie dla Hvaru. Niemniej i mnie zachwycił ten zapach.

Dla mnie Chorwacja to klimatyczne, zatopione w słońcu miasteczka i otaczająca je roślinność..... oraz kamieniste plaże + góry.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 11.04.2005 17:12

Dla mnie Chorwacja kojarzy się z kuglami (lody), jagnięciną, wodą krystaliczną w Primostenie, winem i Rakiją u gospodarza z Mariny - Poljicy. Naturalnie że też i z upałem i cholernie długą drogą. Bardzo też mi się kojarzy z karlowaćkiem i błogim , nie zmąconym przez przełożonych spokojem. Pozdrawiam
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 11.04.2005 17:51

Chorwacja kojarzy mi się ze wspaniałymi wakacjami ,które zawsze wydają mi się za krótkie i co roku czekam na nie z utęsknieniem
:lol:

PS a tęsknię za:widokiem jadranu,jadranką,wspaniałymi zabytkami,kamienistymi plażami,piwem Krlovacko/moze być Ozujsko/winem także tym w plastikowych butelkach np po 7-up, rakiją,lodami,mową chorwacką,cykadami,jedzeniem chorwackim/chociaż pizze też mają dobre/ oczywiście muzyka chorwacką itd itd :lol:

pzdr :papa: :papa:
altama2
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) altama2 » 11.04.2005 20:47

Cro przypomina mi cykady, upał, piwo Karlovać ,Korćule(Drvenik oczekiwanie na Prom ) i nie zpomniane chwile spedzone z moją lepszą połową Hotel Bon Repos 30 godz w autobusie(których nie żałuje)i już znowu tęsknię za Korćulą .Zostało 3 miesiące do wyjazdu na Kórćulę skałki i upał
saturn3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) saturn3 » 12.04.2005 20:54

Diego napisał :
/moze być Ozujsko/

no Darek :lol: protestuję ! nie idźmy tak daleko.... TYLKO Karlovacko! :lol:
lawenda nie jest chrakterystyczna dla całej Hr a jedynie dla Hvaru
no ally :lol: no nie tak! bo ta lawenda rosnie wszędzie od północy po południe a dla Hvaru jest jak "ikona" :wink: niemniej zapewniam Cię, że zapach lawendy jest wszędzie nad chorwackim morzem....
pozdr s3
Janqes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janqes » 12.04.2005 22:44

skałami i czystą wodą
wypaloną od słonca trawą
olejkami do opalania :D
paranormalnym parkowaniem aut
lodami za 3,4 kuna
strojami toples
jeżowcami
cykadami
i wiele jeszcze.

jedziesz w kwietniu więc znaczna część tych przykladów odpada, jednak woda i skały będą na pewno :D
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 19.04.2005 23:49

krystalicznie czysta woda
srodziemnomorska atmosfera
slonce
slonce
slonce
i to "cos" co tak przyciaga do tego miejsca :)
ja1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja1 » 20.04.2005 00:20

Oczywiście Chorwacja to lato, słońce,kamieniste plaże,rakija w plastikowych butelkach ,cykady ,cudowne krajobrazy no i oczywiście super autostrady.A teraz wystarczy zamknąć oczy i........
Pozdrawiam wszystkich stęsknionych!!
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 20.04.2005 00:28

ja1 napisał(a):Oczywiście Chorwacja to lato, słońce,kamieniste plaże,rakija w plastikowych butelkach ,cykady ,cudowne krajobrazy no i oczywiście super autostrady.A teraz wystarczy zamknąć oczy i........
Pozdrawiam wszystkich stęsknionych!!

az chcialoby sie przeniesc w czasie by juz tam byc :)
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone