Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z czym do Chorwacji ?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.05.2004 13:58

Knicz Mirosław - w czerwcu NFZ i tak już nie będzie miał kasy także :mrgreen: Paszport i zielona karta do cro są obowiązkowe !!!! Cro nie jest członkiem unii więc !!!!
wodnik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wodnik » 31.05.2004 08:20

Jurek napisał(a):Cześć ! W Chorwacji byłem już trzy razy. Dotąd nie miałem żadnych
problemów. Planuję wyjazd w lipcu oczywiście do Kroati.
Ale mam problem ! Jako członkowie Uni Europejskiej wjeżdżamy do Chorwacji na paszport czy dowód osobisty. Czytałem różne wersje !
Czy ktoś wie dokładnie z czym ?

Z pozdrowieniem Jurek

Chrwacja tylko paszport
Zielona karta też - ubezpiueczalnie w większości przypadków dają za darmo
ubezpieczenie np. xxxxx Travel ( aby nie reklamować firmy )
to koszt ok. 0,8 USD/osobę ale licząc rodzinę 2+2 wychodzo
0,8USD+0,8USD+PIERWSZE DZIECKO 50% 0,8USD+2-GIE GRATIS co daje 2 USD dziennie i jest bez problemów tam i jak bedzie potrzeba tu w kraju z odzyskaniem ponieszionych kosztów
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 03.06.2004 13:02

Może nie jestem expertem ale zależy którędy droga prowadzi . Przez BIH lepiej z zieloną kartą ostatnio sprawdzali a inną trasą no cóż ...nie jechałam =nie wiem :lol:
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 03.06.2004 13:03

Może nie jestem expertem ale zależy którędy droga prowadzi . Przez BIH lepiej z zieloną kartą ostatnio sprawdzali a inną trasą no cóż ...nie jechałam =nie wiem :lol:
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 03.06.2004 13:05

espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 03.06.2004 13:05

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2004 16:43

....espeso, niedługo będziesz EKSPERTEM jak nic.. :wink: :lol:
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 03.06.2004 17:21

Zielonej karty nie trzeba jadąc do Cro.Chociaz o tyle tańsze wczasy w tym roku....
IgnisDriver
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) IgnisDriver » 07.06.2004 16:34

a ja rozmawiałem pod koniec maja z panią w ambasadzie Hr w Warszawie i powiedziała mi, że od 1 czerwca 2004 nie będą potrzebne paszporty - Hr robi ukłon w stronę Unii i ma wpuszczać na dowody osobiste - czekam na potwierdzenie tego LIVE :)
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 08.06.2004 07:38

Ja jadę w czerwcu z moich informacji wynika, że :
- Czechy, Austria i Słowenia - mozliwy przejazd na nowy DO, ze starym mogą byc problemy - ja zabieram jednak paszport - w końcu jadę do CRO, zielona karta nie potrzebna (ale patrz niżej) wystarczy nasze OC,

- Chorwacja potrzebny paszport i Zielona...

Ubezpieczenie kosztów leczenia i assistance na samochód - jak najbardziej.

Przydatny może być (oby nie, dopukać w niemalowane) druk z NFZ E-100 (czy jak mu tam) - ja własnie wczoraj odebrałem moje - po 2 na każdy kraj tranzytowy nalezący do UE w sumie 12 bo żonka dostała swoje.

Jedyny problem to ten, że druki te mam zabrać ze sobą, a sa one w języku polskim. Nikomu z NFZ nie przyszło do głowy aby przy każdym z opisów poszczególnych punktów dodać opis np. w języku angielskim - chyba naszym urzędnikom europejskośc uderzyła do głowy i uważają, że od 01.05.2004 w krajach UE wszyscy - szczególnie lekarze i kasjerki w służbie zdrowia znaja język polski.

Darek
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Z czym do Chorwacji ? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone