napisał(a) magg5 » 26.06.2015 10:27
Witam,
To może ja troszkę pomogę odnośnie godzin wyjazdu zarówno Tobie Patryk Pe, jak i markopolo-33, bo jestem z Łodzi, byłam w Omišu 3 razy i jeździłam zarówno trasą Czechy-Austria-Słowenia, jak i Czechy-Słowacja-Austria-Słowenia (zawsze omijamy autostradę w Słowenii). Podczas pierwszych wyjazdów zawsze wyjeżdżaliśmy rano (ok. 9.00), bo nie mogliśmy już doczekać się wyjazdu i dojeżdżaliśmy do Omiš ok. godziny 6.00. Zwykle kręciliśmy się trochę po okolicy, lub zatrzymywaliśmy się na zwiedzanie Splitu, bo kwatera była od godziny 12.00.
Teraz zawsze wyjeżdżamy na noc i dojeżdżamy na miejsce o sensowniejszej porze, czyli ok.10.00-11.00 (Pakostane). W zeszłym roku dojechaliśmy na miejsce popołudniu, ale jechaliśmy aż do Żuljany.
Zatrzymujemy się na małe spanie zawsze już na terenie Chorwacji, na parkingu przy autostradzie (ok. 2-3h).
2 lata temu jechaliśmy ze znajomymi, którzy mają 2 małych dzieci do Pakostane i wyjechaliśmy ok.17, a byliśmy na miejscu w okolicach godziny 11.00, jeśli dobrze pamiętam. Zatrzymaliśmy się na małe spanie też dopiero w Chorwacji.