Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z campingiem jaką trasą??

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Swati1
Podróżnik
Z campingiem jaką trasą??

Nieprzeczytany postnapisał(a) Swati1 » 06.07.2006 01:48

Witam. Wybieram się po raz pierwszy do chorwacji z campingiem w 4 osoby dorosłe. Jaką jechać trasą z okolic Katowic przez Czechy czy Słowację, która droga jest lepsza(chodzi mi o stan nawierzchni) i szybsza. Gdzie są najlepsze kampy na terenie dalmacji pod przyczepę(ale żeby były ceny nie z kosmosu) Nie jesteśmy jeszcze zdecydowani do jakiej miejscowości jechać. Chcemy wyjechać w ciemno w pierwszej połowie sierpnia. Czy są jakieś trudności na trasie podczas przejazdu z przyczepą? O której godzinie najlepiej wyjechać z kraju żeby na miejscu mieć czas na poszukanie jakiegoś miejsca(bez spania po drodze - ile się jedzie z przyczepą godzin?)
Proszę o porady.
Pozdrawiam
tajson
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajson » 06.07.2006 11:33

Osobiście proponuje jechać na Cieszyn, Żyline, Bratysławe, Szombathely, Redics, Cakovec, Ptuj, Ljubljana, Koper i dalej wedle uznania. Trasa bardzo przyjemna (jeżdżę nią co roku też z przyczepą), dużo autostrad i omija się Austrię. Nigdy nie jechałem na raz ale sądzę że zajmie to z 16-18h. Co do campingów to niestety Istria jest chyba najdroższym rejonem Chorwacji, a miejscowości taki jak Porec, Pula to już w szczególności. Dlatego polecam camping Ladin Gaj vel Camping Park Umag koło Umagu. Ogromny plac (jak małe miast). Ceny zróznicowane w zależności od miejsca które się wybierze. Do Puli zawsze można się wybrać na wycieczkę a dodatkowo o wiele bliżej stąd do Kopru, Triestu czy Wenecji (których zwiedzenie bardzo polecam ).
Swati1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Swati1 » 06.07.2006 15:28

Dzięki ale interesuje mnie rejon od Zadaru do Dubrovnika.
Swati1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Swati1 » 06.07.2006 20:23

Czy tak mało ludzi jeżdzi z przyczepami, że nikt nie chce nic doradzć.
Swati1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Swati1 » 10.07.2006 21:16

Niech mi ktoś kto jeździ z przyczepą doradzi czy jechać przez Czechy na Austrię czy przez Słowację na Austrię, która droga lepsza :?:
Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bond » 11.07.2006 00:03

Ja jeżdziłem z przyczepą ze Stalowej Woli, wiele razy, przez Kraków, Cieszyn, Czechy, Austrię i gonię na Gratz i tak dalej.
Polecam, dobre drogi, zero problemów.
Nie bój się Wiednia, w nocy przejedziesz bez problemów, w dzień troszkę dłużej, ale można tez zrobić mały postój i pozwiedzać to piękne miasto.
Jedziesz na wczasy, nie śpiesz się.
Pozdr.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone