Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z Biurem Podróży

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Czarek S.
Plażowicz
Z jakim biurem do cro ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czarek S. » 23.04.2006 19:01

Jakie biuro podróży możecie polecić ?
altama2
Podróżnik
Re: Z jakim biurem do cro ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) altama2 » 23.04.2006 19:27

Czarek S. napisał(a):Jakie biuro podróży możecie polecić ?
Byłem dwa razy z" Opentravel "z Krakowa było wszystko dobrze zorganizowane dojazdy niemal z wszystkich ważniejszych miast Polski z Włocławka również
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.04.2006 19:32

Zdecydowanie nie polecam wyjazdów turystycznych kombajnów typu Pula Verudela z TUI czy Neckermannem. Jakość kiepskiego marketu przy nieprzyzwoicie wysokich cenach. Znam sprawę z autopsji.

FUX
KMcGregor
Podróżnik
Re: Z jakim biurem do cro ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) KMcGregor » 23.04.2006 21:40

Czarek S. napisał(a):Jakie biuro podróży możecie polecić ?

Też jestem z Włocławka. W tamtym roku pojechałem (po namowie znajomych) indywidualnie do Cro. Miejsc noclegowych, apartamentów bez liku. Wylądowałem w ok. Zadaru. W tym roku planuję wypad 15.06.2006, dalej na południe. Już czekam na ten wypad z utęsknieniem. :hut:
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 29.04.2006 18:13

Też byłem z "opentravel" na Korculi,i jedynym minusem była pogoda przez pierwsze dwa dni,ale to już nie ich "działa" :wink: ,a co do reszty,to wszystko było ok 8) i też polecam wczasy z tym biurem.
mala
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mala » 29.04.2006 19:19

od 3 tat jezdze na hvar z krakowskim test tourem i jest super!
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 29.04.2006 22:19

Proponuję "Interhome" www.interhome.pl . Byłem z nimi i mogę śmiało polecić.
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 30.04.2006 06:59

Tak to racja, ale interhome to firma dobra do krajów unii, a ceny proponowane w chorwacji są ok 30% wyższe od tych które można płacić innymi metodami.
Ja w Chorwacji byłem wielokrotnie. Wiele wskazówek można znaleść na forum.
Z wyjątkiem 1- 20 sierpnia można (i należy) jęchać w ciemno, targując się ale w sposób kulturalny zawsze dostaje się to co chce.
I innyn forumowiczom ten sposób polecam.
Ps. jedna uwaga przed wyjazdem trzeba wiedzieć gdzie i w jaki rejon chcecie jechać
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 30.04.2006 08:44

daisykf napisał(a):Tak to racja, ale interhome to firma dobra do krajów unii, a ceny proponowane w chorwacji są ok 30% wyższe od tych które można płacić innymi metodami.
Z wyjątkiem 1- 20 sierpnia można (i należy) jęchać w ciemno, targując się ale w sposób kulturalny zawsze dostaje się to co chce.
Ps. jedna uwaga przed wyjazdem trzeba wiedzieć gdzie i w jaki rejon chcecie jechać

Oczywiście masz rację ja jednak odpisałem Czarkowi na jego pytanie :D
Timber
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Timber » 04.05.2006 11:10

Ja byle pare razy w Chorwacji z biura chorwacja.net.pl ktore strikte zajmuje sie tym krajem chyba od ponad 14 lat. Prowadza sprzedaz i rezerwacje apartamentow i pokoi willowych w prywatnych willach na calym wybrzezu morza Adriatckiego wlacznie ze wszytskimi wyspami.
Jak sie z nimi rozmawia w biurze to widac ze wiedza o co chodzi.
Polecam te biuro dla wszytskich, ktorzy nie wiedza gdzie sie wybrac i co zwidzic, - dokladnie objasnia gdzie najlepiej spedzic wakacje odpowiednio do naszych preferencji.

Acha a jezeli chodzi o ceny to jz sprawdzalem kupujac od nich i patrzac na miejscu w Chorwacji, sa identyczne, wiec polecam.

Pozdrawiam
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.05.2006 13:02

Timber napisał(a):Ja byle pare razy w Chorwacji z biura chorwacja.net.pl ktore strikte zajmuje sie tym krajem chyba od ponad 14 lat. Prowadza sprzedaz i rezerwacje apartamentow i pokoi willowych w prywatnych willach na calym wybrzezu morza Adriatckiego wlacznie ze wszytskimi wyspami.
Polecam te biuro dla wszytskich, ktorzy nie wiedza gdzie sie wybrac i co zwidzic, - dokladnie objasnia gdzie najlepiej spedzic wakacje odpowiednio do naszych preferencji.

Acha a jezeli chodzi o ceny to jz sprawdzalem kupujac od nich i patrzac na miejscu w Chorwacji, sa identyczne, wiec polecam.

Pozdrawiam

kiedyś już było :wink:
,,Biuro Turystyczne "Sylwetka" jest koncesjonowanym biurem istniejącym na rynku od czternastu lat.''
Decyzja Wojewody Mazowieckiego z 14.12.2004 w spr. wykreślenia na wniosek przedsiębiorcy.
No ,ale jak jeżdzisz z Chorwacji do Chorwacji to nie ma problemu. :wink:
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 04.05.2006 19:21

Też jechałem z Interhome. 30% różnicy w cenie to chyba przesada - w sierpniu zeszłego roku za apartament dla 6 osób płaciliśmy ok. 2800zł (2 tygodnie, łącznie z opłatą rezerwacyjną i ubezpieczeniem dla wszystkich uczestników wyjazdu). W tym roku jedziemy w podobne warunki, już beż biura podróży - 2 tygodnie za ok. 2400zł. Różnica 400zł, ale w tym roku muszę sam wykupić ubezpieczenie...
Wyjazd z Interhom ma ten plus że apartament napewno będzie taki jak w opisie, o - moim zdaniem - całkiem przyzwoitym standarcie no i nie ma obawy że trafimy na nieuczciwego właściciela apartamentu...
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 04.05.2006 20:07

Timber napisał(a):Ja byle pare razy w Chorwacji z biura chorwacja.net.pl ktore strikte zajmuje sie tym krajem chyba od ponad 14 lat. Prowadza sprzedaz i rezerwacje apartamentow i pokoi willowych w prywatnych willach na calym wybrzezu morza Adriatckiego wlacznie ze wszytskimi wyspami.

Pozdrawiam

TIMBER- to jest forum prywatne, a wydaje mi się że reprezentujesz jakieś biuro.
A biura zdzierają UWAGA od 10 do 25% ceny podanej w internecie. Ja też na początku korzystałem z pewnego biura(...), a dzisiaj tylko telefonuje i rezerwuje bezpośrednio u gospodarza. Naprawde różnica jest duża. Ja wiem co mnie czeka i oni mnie znają. Z twojej wypowiedzi wynika wprost że biura to organizacje charytatywne, a to jest ciekawostka.
POLONUS
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) POLONUS » 05.05.2006 10:28

daisykf napisał(a):Tak to racja, ale interhome to firma dobra do krajów unii, a ceny proponowane w chorwacji są ok 30% wyższe od tych które można płacić innymi metodami.

Witam!
Mam zapytanie odnośnie tego terminu 1-20 sierpnia - czyli w tym okresie jest trudno coś wynająć czy nie da się potargować?
Planuję w tym okresie mały wypad na Płn.Chorwację w tym okresie w 3 lub 5 osób na ok. 7 dni.
Może coś poradzicie w tej kwestii i zaproponujecie jakiś nocleg (aby było niedrogo).
Pzdr.POLONUS
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 05.05.2006 10:51

:) Hejka! :)

My po raz drugi jedziemy z firmy RETMAN tzn teraz ich autobusem ale apartament i jego wyposażenie oraz umiejscowienie to wybraliśmy w tym roku sobie sami, za pośrednictwem chorwackiego biura podruży PERLA.
Poprostu w tamtym roku mieliśmy totolotek z apartamentami ( kto pierwszy wpłaca ten ma blizej plazy ! ) to w tym sami sobie zgotowaliśmy chorwacki wypocczynek.
Ale już dziś wiemy że nastepne beda na zasadzie samodzielnego wypadu i wybieraniu na miejscu .... poprostu starzy forumowicze maja racje - zero biura sam decyduj ! :)

Pozdrawiamy - polecamy ! :)

http://www.pag.republika.pl
Następna strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone