Chorwacja- Jakie biura polecacie?
napisał(a) Serpentynka » 20.08.2015 10:51
Witam
Byłam w Chorwacji swego czasu z biurem podróży. Wiem, że to było jakieś znane biuro, ale nazwy nie jestem sobie w stanie przypomnieć. Niestety nie podobało mi się. Wybrałam wycieczkę zorganizowaną gdyż chciałam jak najwięcej zobaczyć, poza tym nie znam języka.
Problem polegał na tym, że za dużo z wycieczki nie pamiętam, mimo że trwała tydzień. Co chwilę dolewali rakiji - czy to w autobusie czy na łodzi czy... no po prostu cały czas. No i głupio było bo no jak to: " z nami się nie napijesz?" Nie wiem czy to jest tam naprawdę taki zwyczaj czy jakiś wymysł biura, ale średnio mi się to po kliku dniach podobało.
Chcę pojechać drugi raz i dalej stawiam na biuro, ale po wcześniejszym doświadczeniu jednak postawiłabym na jakieś mniejsze, może mało znane? Albo sprawdzone- tak żebym zobaczyła jak najwięcej, poznała tę kulturę z innej strony niż tylko i wyłącznie przez pryzmat rakiji. Polecicie jakieś biuro?
Sama trochę poszperałam i tak: Wytwórnia Wypraw ma ciekawą propozycję z tym, że jest to wycieczka łączona z Czarnogórą, Macedonią, Serbią, Bośnią i Albanią. Może coś takiego jak na drugi raz? Macedonię z chęcią bym zobaczyła. No i wyjazd jest z Warszawy co by mi było na rękę. Tylko, że nie znam tego biura? Ma Ktoś jakieś doświadczenia?
Patrzyłam również na Skarpatravel, ale to nie to no i na Croatia- ale to też nie wygląda na objazdówki.
Znalazłam na Beatur, ale trochę krótko trwa ta wycieczka i no wyjazd z Katowic. Już sama się w tym gubię. Podoba mi się ta Wytwórnia, ale chciałabym mieć jakiś wybór. Może znacie coś podobnego i sprawdzonego??
Pozdrawiam Wszystkich Podróżników:)