Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

z Baski Vody na Śląsk w 26 godzin!!!!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sunshine
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sunshine » 14.08.2005 16:56

:)
Ostatnio edytowano 21.07.2012 13:54 przez sunshine, łącznie edytowano 1 raz
agasiax
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agasiax » 14.08.2005 19:08

witam.JA wrocilam dzisiaj rano po 22 godzinach jazdy z KRK do SZCZECINA, poprostu koszmar.Nigdy wiecej jazdy w weekend.
Northstar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Northstar » 14.08.2005 19:09

Współczuję!!! Wracając w ostatni weekend lipca po półtorej godziny straciliśmy na granicy HR/SLO i SLO/A. O ile to pierwsze czekanie można usprawiedliwić trwającymi robotami drogowymi przy budowie autostrady, to to co się działo na granicy z Austrią to był skandal. Mimo późnego popołudnia było ok 35 stopni. Był piątek, a więc tysiące samochodów, a korek niemal od samego Mariboru. Ludzie w autach bez klimy ledwo żyli. Po dokulaniu się do przejścia okazało się, że Słoweńcy nie prowadzili wcale odprawy, ale za to Austriaków, na ten cały tłum było ... 2. DOSŁOWNIE: DWÓCH. Niektórych, tak jak nas, przepuszczali bez sprawdzania paszportów, ale innych sprawdzali na komputerze, jeszcze innym zaglądali do bagażników. Straciłem całą sympatię do Austriaków, jaką do nich miałem, bo uważałem ich za naród bardzo zorganizowany, a tu taki przykład "olewania" ludzi. Wśród tych tysięcy czekających ludzi było sporo Austiaków, którzy nie szczędzili przykrych słów swoim rodakom.
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 14.08.2005 21:05

Witajmy w Unii Europejskiej!!!!
hudy
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) hudy » 15.08.2005 08:51

Witam i współczuję, ale jak odsapniesz napisz jaką mieliście pogodę, bo sam wyjeżdżam za kilka dni w tamten rejon.
Pozdrawiam.
sunshine
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sunshine » 15.08.2005 09:02

:)
Ostatnio edytowano 21.07.2012 13:52 przez sunshine, łącznie edytowano 1 raz
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 15.08.2005 12:19

[quote="sunshine"]Wczoraj wróciłam z Baski Vody... wykończona totalnie!!!! To był koszmar.... takich korków się nie spodziewałam... wyjechaliśmy o 13.00, w domu byłam następnego dnia przed 15.00. Wiedzieliśmy, że w zwiazku z tym, że jest piątek trzeba liczyć się z korkami i opóźnieniem (tym bardziej, ze jadąc w piątek dwa tyg wcześniej do Chorwacji też postaliśmy sobie w korkach na Słovenii i autostradzie w Chorwacji przy zwężeniach) ale to co nas spotkało nauczyło jednego... już nigdy nie wybierzemy się z weekend!!! W Cro jechaliśmy do Zagrzebia starą drogą spodziewając sie korków na autostradzie i udało nam sie ich uniknąć... w Słowenii jednak sie zaczęło... odcinek 60-kilometrowy niemakl w 6 godzin!!!!! Poruszaliśmy sie w żółwim tępie przesuwając sie co parę metrów... Na granicy austriackiej byliśmy dopiero nad ranem i wykończeni zrobiliśmy sobie 2 godzinki przerwy po czym ruszyliśmy w drogę do domu... całą Austrię, Czechy i 100-km odcinek tragicznych polskich dróg pokonaliśmy w niecałe 8 godzin.... W domu wszyscy padliśmy z nóg...

Byłem w HR trzy razy,zawsze z domu wyjeżdżałem w sobote wieczrem.
Jeżdże przez ślowacje i Węgry.Nie mialem specjalnych problemów z korkami(do Splitu ok 18/19 godz) Do domu wyjazd w piątek rano.
Jadąc do HR jade za główną falą wyjazdową,a wracając uciekam przed wszystkimi.Wyjeżdżam 27 08,więc wszystko przedemną.
Pozdrawiam
Jacek z Chorzowa
maczos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maczos » 15.08.2005 14:52

witam...za mną dwie trasy ...do chorwacji. 3 lata temu trasa na KRK ( wyjazd w piątek ) ze śląska przez Czechy, Austrię I Słowenię masakra... powiedziałem sobie nigdy wiecej. Rok temu wyjazd z Zabrza ( w czwartek ) w oklice Primosten przez Słowację i Wegry 3 kilometrowy odcinek Słoweni zero problemów z wyjatkiem mojej głupoty gdzie dwa razy pomyliłem trase ...
Teraz wybieram siena Istrię do w Rovinj i logicznym mi sie wydaj że najszybsza bedzie trasa przez AUS i SLO ...
chcę wyjechać w 20 sierpnia ( sobota ) po południu ..czy w tym czasie też mogę sie spodziewać korków w austrii słowenii i chorwacji ??
Czy lepiej zaczekać i wystartować w niedzielę po południu ... ???
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 15.08.2005 17:01

ja jestem chyba z innej bajki,nigdy nie stalem w zadnym korku w cro ani w drodze do Cro....................ale ja unikam "szybkich" autostrad

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone