napisał(a) Raul73 » 06.03.2011 15:49
krystek napisał(a):Czy korzystał już ktosik z AM 6.7 z LD i jak to sprawdza się ?
Ja kilka tygodni temu wgrałem AM 6.7 - niczym się prawie nie różni od 6.5 (nadal nie ma asystenta pasa w Polsce), poza tym że bardziej się "muli". Co prawda jeździłęm tym tylko "na sucho", czyli na demo, ale wywaliłem i wróciłem do 6.5.
Mam jednocześnie pytanko do użytkowników Automapy. Rok temu jechałem do Chorwacji z wersją 6.1. Trasa wyznaczona jako "szybka", drogi płatne i autostrady OK. No i wczasie trasy kilka razy GPS się zawiesił - "wsytąpiła wewnętrzna niezgodnośc danych" i trzeba było go restartować.
Po powrocie do domu przekopałem forum AM - i wyczytałem że to standardowy problem ze wszsytkimi wersjami AM przy trasach dłuższych (powyżej 200 km) wyznaczonych jako "szybka". (Faktycznie, na krótkich trasach problemu nie było). Pomaga podobno ustawienie trasy jako "optymalnej" - wtedy problemu nie ma.
W związku z tym mam pytanie: czy w nowszych wersjach ten problem zostal już rozwiązany? Przesiadłem się z 6.1. od razu na 6.5 i w dodatku też jeździłem z nią tylko na krótkich odcinkach dla przetestowania. Czy ktoś to może sprawdzał "w praniu" na długich trasach?
P.S. Dodam, że w opcji "trasa - demo" problemu nie ma, pojawia się dopiero "na żywo"