Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z Automapa do Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
showtek2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) showtek2 » 22.05.2014 22:21

A w Polsce te trasy beda bezplatne ? :)

Jade 16.06 jakos o 22 albo 23 :) Tak zeby jechac noc i do poludnia tam byc :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 23.05.2014 07:35

Ten odcinek jest w Polsce bezpłatny. Płatna autostrada (winieta) zaczyna się w Czechach od zjazdu "Ostrava Rudna".
Alias21
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alias21 » 23.05.2014 09:28

dids76 napisał(a):
alias21 napisał(a):Most w Mszanie ma być otwarty już jutro....

http://tvn24bis.pl/informacje,187/a1-do ... 30892.html

No właśnie... ma być. Nie uwierzę jak nie zobaczę :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen:

No i otworzyli... :mrgreen:
Musisz tylko zobaczyć.... :oczko_usmiech:
showtek2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) showtek2 » 23.05.2014 10:51

Hmm czy ktoś ma AM na androida i wie jak wczytać trase z targeo ?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 23.05.2014 11:25

alias21 napisał(a):
dids76 napisał(a):
alias21 napisał(a):Most w Mszanie ma być otwarty już jutro....

http://tvn24bis.pl/informacje,187/a1-do ... 30892.html

No właśnie... ma być. Nie uwierzę jak nie zobaczę :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen:

No i otworzyli... :mrgreen:
Musisz tylko zobaczyć.... :oczko_usmiech:

Najpóźniej za tydzień zobaczę :wink: . Mam akurat planowany wyjazd do Katowic i chcę wypróbować nową trasę, czyli wjazd w Gorzycach i przejazd "nowym mostem". Mam nadzieję że do tego czasu go nie zamkną :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 23.05.2014 11:28

showtek2 napisał(a):Hmm czy ktoś ma AM na androida i wie jak wczytać trase z targeo ?

AM na androida nie mam, ale przy wczytywaniu trasy z Targeo do AM często występowały błędy. Według mnie lepiej zainstalować sobie AM na kompa, tam stworzyć trasę i przenieść ją do nawigacji.
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 23.05.2014 12:51

showtek2 napisał(a):Hmm czy ktoś ma AM na androida i wie jak wczytać trase z targeo ?

Zrób to ręcznie poprzez ekran, dotykasz punkt i masz przelotowe pkt.
AM na antku jest cienka, gubi sygnał i długo go szuka osobiście nie polecam, gdyż zawodzi w "właśnie w tym momencie".
Sprawdź swojego smarfona (np. na mgsm) czy obsługuje oprócz GPS rosyjski system GLANOSS, jeżeli tak to zainstaluj z G.P. darmową be-on-read i wtedy zobaczysz co znaczy dobra navi. Chmury, deszcz, wysokie budynki a ona ciągle ma sygnał. A i obsługa bardzo prosta.
showtek2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) showtek2 » 23.05.2014 23:31

Mi znajduje sygnal w pare sekund, Mam galaxy S4, moglbys podac linka do tego g.p ?

Udalo mi sie wczytac trase juz, wystarczylo wybrac trasa i nacisnac przycisk sprzetowy menu
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 24.05.2014 07:19

showtek2 napisał(a):Mi znajduje sygnal w pare sekund, Mam galaxy S4, moglbys podac linka do tego g.p ?

Proszę
https://play.google.com/store/apps/deta ... bor3&hl=pl
Pytania na przez PW
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 09.06.2014 13:41

czy ktoś wklejał z www.mylpg.eu POI do automapy ?
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 09.06.2014 15:06

wikol napisał(a):czy ktoś wklejał z http://www.mylpg.eu POI do automapy ?

Tak, ja próbowałem kilka razy i nie wchodzą (przynajmniej na Larku).

Musiałem ręcznie sobie dodawać.
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 21.07.2014 11:40

Takie małe pytania w temacie do użytkowników AM.

Mam wyznaczoną trasę w Automapie z punktu A do punktu B. Pomiędzy tymi punktami mam określone punkty C1, C2, ... jako punkty VIA przez którą ma prowadzić trasa.

Pytanie 1: Załóżmy, że pominę jeden z punktów VIA, np. C2, i pojadę dalej w kierunku punktu C3. Program wówczas cały czas nakazuje mi cofnąć się do punktu C2, który pominąłem, mimo, że zbliżam się już do kolejnego C3. Czy można jakoś temu zaradzić? Czy też jedyna opcja to ręczne skasowanie wówczas pominiętego punktu trasy?

Pytanie 2. Sytuacja jak wyżej. Jestem już w połowie trasy, przy punkcie, powiedzmy C2, robię postój, nawigacja się wyłącza. Po przerwie na nowo włączam nawigacje, wczytuję trasę, jedziemy dalej, do punktu C3, ale nawigacja, też każe zawrócić do punktu C2. Czy można jakoś temu zaradzić, aby prowadziła już do kolejnego miejsca?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 21.07.2014 12:19

sneer napisał(a):Takie małe pytania w temacie do użytkowników AM.

Mam wyznaczoną trasę w Automapie z punktu A do punktu B. Pomiędzy tymi punktami mam określone punkty C1, C2, ... jako punkty VIA przez którą ma prowadzić trasa.

Pytanie 1: Załóżmy, że pominę jeden z punktów VIA, np. C2, i pojadę dalej w kierunku punktu C3. Program wówczas cały czas nakazuje mi cofnąć się do punktu C2, który pominąłem, mimo, że zbliżam się już do kolejnego C3. Czy można jakoś temu zaradzić? Czy też jedyna opcja to ręczne skasowanie wówczas pominiętego punktu trasy?

Pytanie 2. Sytuacja jak wyżej. Jestem już w połowie trasy, przy punkcie, powiedzmy C2, robię postój, nawigacja się wyłącza. Po przerwie na nowo włączam nawigacje, wczytuję trasę, jedziemy dalej, do punktu C3, ale nawigacja, też każe zawrócić do punktu C2. Czy można jakoś temu zaradzić, aby prowadziła już do kolejnego miejsca?

1. cały czas nakazuje odwiedzic punkt C2, jedynie reczne kasowanie. Mozna zamiast punkt zaznaczyc okolice ale to też ryzyko ze to okolice bedą dla Ciebie zbyt odległe

2. navi pamieta, jak nie zaliczysz punktu przelotowego czy recznie nie wykasujesz co jest banalnie rposte to caly czas każe tam jechać
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 21.07.2014 12:43

Dokładnie tak, jak pisze przedmówca, albo ręczne wykasowanie punktu, albo wyznaczenie trasy z punktami pośrednimi, ale zamiast przez "punkt" wybieramy przez "okolicę".
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 21.07.2014 13:09

Dzięki piotrulex i walp za odpowiedzi. Z "okolicą" próbowałem, ale również niestety mnie "cofa".

Mam jeszcze jeden problem z nawigacją, to jakiś stary Lark. Czasem jednak bywa nad wyraz upierdliwy, podczas jazdy z AutoMapa nawigacja lubi czasem "bez powodu" wrócić do menu, tak, jakby jakaś niewidzialna ręka wcisnęła klawisz "menu" :) Po jakimś czasie następuje samoistnie powrót do mapy. Instalowalem rozne wersje AM i zawsze to samo. Być może to jakiś błąd samego urządzenia (kiedyś chyba to się nie zdarzało).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Z Automapa do Chorwacji - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone