te kiero napisał(a):na wodospad musowo bym się wybrał
To jak kiedyś będziesz w tej okolicy to zarezerwuj sobie jedną godzinę na ten ciekawy spacerek
Franz napisał(a):Skoro Ci ferraty przypadły do gustu, to polecam kiedyś takie cudeńko.
Pozdrawiam,
Wojtek
Piter_M napisał(a):travel napisał(a):Lednice napisał(a):
Pogodę mieliście fantastyczną, przeważnie jest tam o wiele gorsza
No właśnie wybieram się tam 2.09 po drodze do CRO a prognozy są TRAGICZNE .
A nocleg w Lienzu zaklepany i opłacony. Zastanawiam się czy nie odżałować tych 50 euro za nocleg i nie jechać 3.09 od razu do Chorwacji. Jakoś Grossglockner w deszczu mi nie leży.
Dwa tygodnie przed naszym wyjazdem prognozy też były tragiczne, i już szukaliśmy atrakcji na złą pogodę ... okazało się jednak, że mieliśmy szczęście i było ładnie ... nawet bym też powiedział tak jak Lednice, że pogoda była fantastyczna.
Jak już nocleg macie opłacony to jedźcie, jedyne co możecie stracić to 34,50 euro za przejazd Hochalpenstrasse ... a jak pogoda będzie tragiczna to nawet tego nie musicie tracić, możecie bokiem objechać i Grossglockner na inny raz zostawić.
travel napisał(a):To moje obawy potwierdziły się. Pogoda była tragiczna.
Ale nie zrażam się .
W tym roku robię drugie podejście.
Tym razem najpierw zwiedzamy kwaterę Hitlera w Berchtesgaden, nocujemy w Austrii a rano jak będzie ładna pogoda to uderzamy na GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE
SYLWKA_2014 napisał(a):No wreszcie, doczekałam się . Góry niezmiennie wywołują u mnie efekt "wow", ale na forum przychodzę czytać o Chorwacji
piekara114 napisał(a):W końcu Chorwacja, W końcu Istria, i to wschodnia, na której nie byłam, więc czekam na szczególiki
Powrót do Nasze relacje z podróży