Maja ma w tej chwili 5 miesięcy i chyba (85%) nie pojedziemy. Żadna filozofia.
Każdy człowiek jest inny.
PS. A autor czyta i się zastanawia-dlaczego tak skaczą sobie...
woka napisał(a):ANITA:) napisał(a): A to że nie pamiętają to tak chyba nie do końca prawda, bo zawsze coś tam w tych małych główkach zostanie.
...Pani raczy żartować
Kto pamięta jakiś szczegół gdy miał np. 2 latka ( nie pisze , że mniej)
Zaczynamy coś zapamietywać w okresie lat około 5 ( i to tak przez mgłę).
Tak było, tak jest ..... i chyba tak już będzie.
translatiff napisał(a):woka napisał(a):ANITA:) napisał(a): A to że nie pamiętają to tak chyba nie do końca prawda, bo zawsze coś tam w tych małych główkach zostanie.
...Pani raczy żartować
Nieprawda, co piszesz to zależy od indywidualnych predyspozycji dziecka, ja też mam już starsze dzieci, ale bardzo często wspominają szczegóły z podróży, gdy były znacznie młodsze a których ja nie pamiętam... hehe, zaraz ktoś napisze, że to pewnie moja demencja starcza . Pozdrawiam
woka napisał(a):translatiff napisał(a):woka napisał(a):ANITA:) napisał(a): A to że nie pamiętają to tak chyba nie do końca prawda, bo zawsze coś tam w tych małych główkach zostanie.
...Pani raczy żartować
Nieprawda, co piszesz to zależy od indywidualnych predyspozycji dziecka, ja też mam już starsze dzieci, ale bardzo często wspominają szczegóły z podróży, gdy były znacznie młodsze a których ja nie pamiętam... hehe, zaraz ktoś napisze, że to pewnie moja demencja starcza . Pozdrawiam
Nie wiem, śmiać się czy płakać.
Czy naprawdę dziecko 5,10, 20 -miesięczne zapamięta i będzie pamiętało to w okresie dorosłości. ( piszemy tutaj o małych dzieciach). Pamięta tu i teraz, w krótkim okresie czasu - to normalne ale nie zapamietuje na przyszłość.
Czy jest tutaj ktoś, kto pamięta szczegóły jak miał np. 13 miesięcy życia
Powagi i myślenia życzę.
translatiff napisał(a):woka napisał(a):translatiff napisał(a):woka napisał(a):ANITA:) napisał(a): A to że nie pamiętają to tak chyba nie do końca prawda, bo zawsze coś tam w tych małych główkach zostanie.
...Pani raczy żartować
Nie wiem, śmiać się czy płakać.
Czy naprawdę dziecko 5,10, 20 -miesięczne zapamięta i będzie pamiętało to w okresie dorosłości. ( piszemy tutaj o małych dzieciach). Pamięta tu i teraz, w krótkim okresie czasu - to normalne ale nie zapamietuje na przyszłość.
Czy jest tutaj ktoś, kto pamięta szczegóły jak miał np. 13 miesięcy życia
Powagi i myślenia życzę.
Dziękuję za życzenia i odwzajemniam
woka napisał(a):Tak się złożyło, że byłem naocznym świadkiem (mimo woli) jak młode małżeństwo właśnie z takim maluszkiem było na wczasach.
Na plaży.
To co widziałem, tego co doświadczyłem, .... głowa boli.
To nie wczasy dla nikogo.
Rodzic co chwila zagląda czy maluch jeszcze żyje. ......
maluch przechodzi chyba katorgi mimo wielkich starań rodzica.
Wygladało to bardzo załośnie ..... tak jakby młodym ludziom przez przypadek urodziło się dziecko i tylko przeszkadzało w swobodnym plażowaniu. Żałosne do potęgi N.
ODPOWIEDZIALNOŚCI za życie innych, powagi- proszę
Nie polecam ...... niech maluch najpierw podrośnie. Moim zdaniem co najmniej 2 latka aby z nim wyjechać na wczasy ( On i tak tego nie zapamieta ale przynajmniej nie będzie cierpiał a jeżeli już, to w jakis sposób o tym powie).
woka napisał(a):
ps.
nie znam nikogo, odpowiedzialnego aby z tak małym dzieckiem pchał się na wczasy. Albo dziecko albo wczasy.
Być może znam inny krąg osób.
W bliskiej rodzinie jest dziecko 15 miesięczne ale w tym roku też chyba nie pojadą. Maluch za mały. Ja to rozumiem i jestem pełen uznania.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne