bass napisał(a):Chorwacji na początku sierpnia?
Dodam że nie obawiamy sie podróży tylko bardziej reakcji dziecka na te temperatury?
A nie możecie przesunąc wyjazdu o 3 tygodnie?
Bo poczatek sierpnia to najwiekszy najazd tłumów, zwłaszcza na północy, do tego wciąż bardzo ciepło
Waszym najwięjkszym problemem będa korki. Nawet jak macie samochód z klimą to stanie 2-3h dla dziecka będzie problemem, a w upale to juz w ogóle tragedia. A najwięcej samochodów będzie na trasach w tym roku 29.-7-1.08, 4-6.08 12-15.08 O wypadek na drodze nie trudno, stanie może się przydażyć a autostrada w takich sytuacjach jest jak pułapka.
koniec sierpnia - poczatek września to słabsze słońce, tańsze owoce i noclegi, ciepła woda, tłumy topnieja z dnia na dzień, mozna jechac na północ - blizej
Na poczatku sierpnia to wy sobie zróbcie wycieczkę po Polsce żeby sprawdzić czy wasze dziecko wytrzyma długą jazdę, co ile musicie zrobić postój.
Znaleźć nocleg po drodze, przed wyjazdem zorientować sie gdzie w okolicy jest przychodnia i szpital (nie ma ich na wybrzezu tak wiele), krem z filtrem 30 lub wyższym, coś na głowę, pilnować by dziecko piło, czasem trzeb wmuszać. Ja miałem taki przypadek że mi się dziecko 10miesięczne odwadniało a pić nie chciało, wlewalismy do dzioba strzykawka a i tak skonczyło sie w szpitalu kroplówka bo był białkomocz
A na urlopie to tak sobie zorganizujcie że jedno zajmuje się dzieckiem a drugie wypoczywa bo jak będziecie się razem zajmować to nie wypoczniecie