zanzarah22 napisał(a):Ja rozumiem jak najbardziej, że jest to nie zgodne z prawem , chodziło mi tylko i wyłącznie o to jak to jest traktowane w innych krajach, bo jak widać w polsce nikt nic sobie z tego nie robi, i nawet ich nie kupiłem za dobre pieniądze tylko dostałem :/ ... A to że je zdemontuje już jest ustalone, dziękuje wszystkim, temat do kosza .. nie chce być już wyzywany ;( ....
Myślę, że nikt nie chciał Cię wyzywać, tylko kilka razy ostrzegano Cię jakie mogą być konsekwencje.
Jeśli zrobiłeś głupotę montując to-to, nazwano to po imieniu, czyli głupotą (nie znaczy to przecież z definicji, że jesteś głupi , po prostu popełniłeś błąd i tyle).
Nie wiem jednak, czy do końca rozumiesz niezgodności z prawem, o którym piszesz w cytacie , ponieważ nie działają ostrzeżenia p.t. ew. zapłata za dwa uszkodzone samochody podczas kolizji itp.
Kończąc podam Ci drastyczniejszy przykład (oczywiście hipotetyczny): nocą na pasy wtargnie Ci człowiek, załóżmy, że padnie wątek oślepienia go, sprawdzą auto, tracisz ubezpieczenie OC, grozi Ci płatność renty człowiekowi do końca jego życia
Koniec wymądrzania się, mam nadzieję że zrozumiałeś moją intencję i kilku moich przedmówców w sprawie.
Życzę Ci 100 lat szczęśliwej jazdy, bez żadnego wypadku i kolizji
Pozdrav