Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Xenony

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2011 16:05

zanzarah22 napisał(a):Ja rozumiem jak najbardziej, że jest to nie zgodne z prawem , chodziło mi tylko i wyłącznie o to jak to jest traktowane w innych krajach, bo jak widać w polsce nikt nic sobie z tego nie robi, i nawet ich nie kupiłem za dobre pieniądze tylko dostałem :/ ... A to że je zdemontuje już jest ustalone, dziękuje wszystkim, temat do kosza :P .. nie chce być już wyzywany ;( ....

Myślę, że nikt nie chciał Cię wyzywać, tylko kilka razy ostrzegano Cię jakie mogą być konsekwencje.
Jeśli zrobiłeś głupotę montując to-to, nazwano to po imieniu, czyli głupotą (nie znaczy to przecież z definicji, że jesteś głupi :roll: , po prostu popełniłeś błąd i tyle).
Nie wiem jednak, czy do końca rozumiesz niezgodności z prawem, o którym piszesz w cytacie :? , ponieważ nie działają ostrzeżenia p.t. ew. zapłata za dwa uszkodzone samochody podczas kolizji itp.
Kończąc podam Ci drastyczniejszy przykład (oczywiście hipotetyczny): nocą na pasy wtargnie Ci człowiek, załóżmy, że padnie wątek oślepienia go, sprawdzą auto, tracisz ubezpieczenie OC, grozi Ci płatność renty człowiekowi do końca jego życia :!:
Koniec wymądrzania się, mam nadzieję że zrozumiałeś moją intencję i kilku moich przedmówców w sprawie.

Życzę Ci 100 lat szczęśliwej jazdy, bez żadnego wypadku i kolizji :!: :lol:
Pozdrav
zanzarah22
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zanzarah22 » 27.07.2011 20:34

Dziękuję za wszystkie szczere odpowiedzi, decyzja jest taka że demontuje co trzeba i jadę się cieszyć piękną Chorwacją, wszystkim oczywiście też życzę udanych wakacji w Cro i nie tylko..
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 28.07.2011 10:55

Austryjacki policmajster Ci wyjaśni, co z tym zrobić.....

Jeśli masz coś bez homologacji, to nie powinienieś tego używać (Ty widzisz, ale inni cierpią).
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone