Witam wszystkich serdecznie.
Za pare dni wybieram się do Chorwacji ale nurtuje mnie jeden zasadnicze pytanie czy zmieszcze się w kwocie 1000zł za osobę?
Razem z dziewczyną udało nam się odłożyć 2000zł na wymarzony wyjazd do Chorwacji. Planujemy nasz pobyt od 20 do 28 czerwca b/r, czyli będzie to 8 noclegów. Razem z nami jedzie jeszcze jedna osoba(też chciałby się zamknąc w kwocie 1000zł), a zatem łącznie będzie nasz 3 osoby i jedziemy samochodem z instalacją gazową. Jeśli chodzi o koszty podróży to obliczyłem, że za przejazd w obie strony, winiety i troche podróżowania po Chorwacji zapłacimy jakieś 800zł. Dzieląc to na 3 wyjdzie jakieś 266 zł na osobę. A zatem hipotetycznie zostaje każdemu z nas po 734 zł.
I teraz własnie mam pytanie czy ta kwota wystarczy nam na 8 noclegów, wyżywienie i trochę atrakcji. Dodam, żę wybieramy się na wyspę KRK i mamy zamiar zabrać troche jedzenia z Polski, ale też chcielibyśmy spróbować chorwackiej kuchni Nie mamy zamiaru zbytni szaleć, ale też nie chcemy na wszystkim oszczędzać. Głównie mamy zamiar leniuchować na plaży ewentualnie zwiedzić Pulę i Jeziora Plitvickie.
Jak myślicie czy kwota 1000zł na osobę jest kwotą realną czy muszę się liczyć, że ją przekroczę i czy wyspa KRK jest droga jesli chodzi o apartamenty, czy może w okolicy sa tańsze miejsca?
Liczę na Waszą pomoc i z góry dziekuje