Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WYSPY: Šolta, Rab, Cres, Lošinj...7 raz w CRO!:)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 01.10.2010 10:09

co za piep...fotosik :evil: zapomniałam, że oni blokują foty za przekroczenie transferu..grrr ! no nic zdjęcia muszę wstawić z innego serwisu, kiedyś używałam pict.com, ale jest płatny.
Spróbuję na fmix. Także cd wkrótce :twisted:
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 01.10.2010 10:41

Przy okazji może dasz rade "odświeżyć" fotki z relacji z Bracu i Hvaru, które także gdzieś zniknęły w otchłani internetu :(
Pozdrawiam i trzymam kciuki za powodzenie w zmaganiach z fmixem.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 01.10.2010 10:47

krombocher napisał(a):Przy okazji może dasz rade "odświeżyć" fotki z relacji z Bracu i Hvaru, które także gdzieś zniknęły w otchłani internetu :(

to będzie jazda na dłużej :evil: będę chciała to zrobić, ale myśleć, że jakoś po tej relacji :) dla odnowienia i przypomnienia bo chyba warto :)
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 01.10.2010 12:53

ines napisał(a):
krombocher napisał(a):Przy okazji może dasz rade "odświeżyć" fotki z relacji z Bracu i Hvaru, które także gdzieś zniknęły w otchłani internetu :(

to będzie jazda na dłużej :evil: będę chciała to zrobić, ale myśleć, że jakoś po tej relacji :) dla odnowienia i przypomnienia bo chyba warto :)

Jasne że warto, tym bardziej, że relacja była świetna, a niektórym Brac chodzi po głowie jako cel na przyszły rok :D
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 01.10.2010 16:38

Ja już się szykowałem na Rab i cd a tu....

fotosikopsikus :cry: :cry: :cry:

Ja mam zdjęcia na fmix i puki co dobrze jest.

Czekamy na fotoprzeprowadzkę.

pzdr
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.10.2010 17:05

..jakaś epidemia forumowa z tymi awariami aut....ale co tam ważne że dojechaliście i wróciliście bez większych problemów..Maslenica na Solcie...jedno z niewielu miasteczek które mnie zauroczyło..pozdrawiam serdecznie...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.10.2010 17:40

darek1 napisał(a):Pozdrawiam koleżankę serdecznie. Bardzo chętnie poczytam koleżanki relacji, tych romantycznych :D i tych mrożących krew w żyłach 8O .

Obrazek
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 02.10.2010 12:49

longtom napisał(a):Ja już się szykowałem na Rab i cd a tu....

fotosikopsikus :cry: :cry: :cry:

Ja mam zdjęcia na fmix i puki co dobrze jest.

Czekamy na fotoprzeprowadzkę.

pzdr

także przerzucam fotki na fmix, zobaczymy :)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 03.10.2010 18:04

lubelski napisał(a):..jakaś epidemia forumowa z tymi awariami aut....ale co tam ważne że dojechaliście i wróciliście bez większych problemów..Maslenica na Solcie...jedno z niewielu miasteczek które mnie zauroczyło..pozdrawiam serdecznie...

Pierwszy raz nam się w czasie podroży trafiło coś takiego..byle się już nie powtórzyło :( Mnie akurat najbardziej na Solcie zauroczyła Stomorska i Grohote, ale ogólnie Solta nie jest zła :) Pozdrawiam Serdecznie :)

ps. Rab coraz bliżej :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.10.2010 18:06

Epidemia z autami straszna padają jak muchy w upał. Ale widzę, że zarówno ja jak i Ines daliśmy sobie radę. Pozdrawiam i czytam. :D
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 03.10.2010 19:10

zebik napisał(a):Epidemia z autami straszna padają jak muchy w upał. Ale widzę, że zarówno ja jak i Ines daliśmy sobie radę. Pozdrawiam i czytam. :D

Telefon każdy ma - tym nie zaimponujesz :D
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 03.10.2010 21:22

CD...

Wjeżdżamy na Rab, krajobraz iście paski..pięknie, skały i woda...ale to tylko moment, za chwilę krajobraz zmienia się na taki już zwyczajny. Trawy, lekkie pagórki, nic zachwycającego.
Kierujemy się na Kampor - mieścinka, jak mieścinka, duża piaszczysta plaża..hmm...ale czy mi się tu podoba, eee ja wolę jednak żwirowe plażę, co na Rabie okaże się mało osiągalne :(

]Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jedziemy na Suhą Puntę, hmm tu jest ładnie...ale jaki zonk...same hotele, a apartamenty pozajmowane no i jakie ceny...ludzi masa, to pewnie przez hotele..ale tu jest ślicznie, sosny, żwirowe plażyczki, skałki, krystaliczna woda..ale co zrobić, kwater brak, ludzi dużo, no nic..co dalej, zostaje Lopar przed którym się tam wzbraniałam :(
Pamiętałam, że Lopar ma dwie plaże, oczywiście rajska i druga mniej popularną, oczywiście udajemy się nad ta mniej popularną..hmm..podobnie jak w Kampor, duża piaszczysta plażą, ale już pusto...nad samą plażą znajduje się kilka apartamentów, nie chce nam się już szukać, stwierdzam, że jak znajdziemy coś sensownego to zostajemy, w końcu to 3 dni :)

Obrazek

Podchodzimy do pierwszego przy plaży i okazuje się, że są wolne apartamenty, salon z aneksem, łazienka, sypialnia, dwa tarasy,piękny widok na wodę, 100E za 3 dni, to bierzemy...właścicielka bardzo miła, od razu zaprasza nas na kawę, herbatę i rakiję :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Opowiada nam o Rabie o Cro, po godzinnej pogawędce zbieramy się na plażę, leżaki w ruch i odpoczynek...jeszcze lasko na ochłodę i myk na plażę :) Woda jest bardzo płytka, chyba na odległość min. 300m, można do woli chodzić po kostki..nie dziwne, że Rab jest dobry dla małych dzieci, ma się je na oku :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/URL]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po plażowaniu i leniuchowaniu czas na obiadokolację, właścicielka poleciła nam najlepsza knajpę w miasteczku Feral..no to zobaczymy czy taka dobra :)
Knajpka sympatyczna, zamawiamy plate rybną...no i to co pojawia się na stole przebija nasze oczekiwania, wielka porcja, ryby, owoce morza, a jak smakuje..bosko jest :)
Do tego piwko :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec miły kelner przynosi nam dwa kawałki ciasta, a na popitę rakiję..wszystko w cenie :) już nam się tu podoba :) Milutko....
Wracamy spacerkiem do kwatery, jest mnóstwo gwiazd....chyba tyle jeszcze w życiu nie widziałam

Obrazek

Obrazek
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 03.10.2010 22:04

alessandro1977 napisał(a):
darek1 napisał(a):Pozdrawiam koleżankę serdecznie. Bardzo chętnie poczytam koleżanki relacji, tych romantycznych :D i tych mrożących krew w żyłach 8O .

Obrazek

oj oj, no co :twisted:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 03.10.2010 23:15

CD...

Ranek wita nas pięknym słońcem..po szybkim śniadaniu czas na plażę....do 13 leżakujemy, a potem jedziemy podbijać wyspę :)

Obrazek

Po drodze piękne widoczki :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mijamy Supetarską Dragę, szczerze to nie wiem jak można tu wypoczywać...apartamenty od morza oddziela droga prowadząca do Lopar, także ruch ciągły..nie wybrałabym tego miejsca na odpoczynek...ale kto co lubi :)

Obrazek

Obrazek

Jeszcze raz jedziemy do Misnijak zobaczyć te cudne widoki...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...jest tu pięknie, gołe skały wraz z granatowym Jadranem tworzą niesamowity widok...takie krajobrazy są dla mnie wspaniałe...Dlatego też tak urzekł mnie zeszłoroczny Pag :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po sesji zdjęciowej jedziemy do Suhej Punty, zobaczymy czy dziś tez tam tak tłoczno...Jest po 15, a ludzi całe stada na tych plażyczkach, wiem, że na półwyspie są piękne dzikie plażę, ale jakoś nie chce nam się ich już oglądać...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po drodze natykamy się na 5 małych kotków, jakie słodkie, ciekawe czy ktoś je wyrzucił, czy kotka się tu z nimi osiedliła, są piękne :) oczywiście muszę je trochę pomolestować , bo kotki uwielbiam :) jakie mają wspaniałe umaszczenie, wszystkie kolory, do wyboru :)
Jeden z nich był wyjątkowy, miał chyba wszystkie kolory na sobie, a pyszczek jak pirat, pól ciemny, pół rudny, przylepił się do mnie, kurcze że nie mogłam go zebrać ze sobą...buu..piękny był :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czas na miasto Rab :)
Aguha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aguha » 04.10.2010 07:45

Melduję posłusznie swoją obecność.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży