Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WYSPY: Šolta, Rab, Cres, Lošinj...7 raz w CRO!:)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lolek80
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lolek80 » 21.09.2010 14:07

maslinka napisał(a):
lolek80 napisał(a):
Jacek S napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Maslinka, czy Ty widzisz na Šolcie to co ja :?: :wink:

Nie wiem co Aga zobaczy ale ja widzę coś na nalewkę? :wink:

hehehe, Rogac :)

Januszowi chyba chodziło o Maslinicę :wink: Ale mogę się mylić :wink:

Stomorska bardzo mi się podoba :D

ee na naleweczkę bym skorzystał z Rogaca, Maslina na przystawkę ;)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 21.09.2010 14:09

lolek80 napisał(a):
maslinka napisał(a):
lolek80 napisał(a):
Jacek S napisał(a):

Maslinica :D

Nie rozwalajmy Ines relacji.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 21.09.2010 16:05

Fux,
Źle mnie zrozumiałeś, wszystkie koła powinny być takie same, ale my mieliśmy używane i dokupiliśmy teraz tez używane i jest ok, forum kojarzę, ale o auta to mnie nie pytaj, mój mąż się tym zajmuje. Subaru Forester :)

Maslinko, Solta bardzo ciekawa mała wysepka, ale we wrześniu pustki, typowo do wyciszenia się i odpoczynku..żałuję, ze nie zostałam tam dłużnej.. :(

Mkm ja wiem, że ty lubisz takie klimaty, dla nas to za duże zadupie, ale urocze, trzeba przyznać :)

Interseal byli...może 6-8 osób :) w tym nawet dwie pary z Polski, spotkaliśmy ich parę razy, młodzi ludzie, może mnie czytają , to pozdrawiam :)Ogólnie Necujam to chyba żyje w sezonie jak apartamenty nad plaza są zapełnione, bo tak to pustki, potem odkryliśmy jedna konobe i była 4 domy od nas :) ale tam nie bylismy :)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 21.09.2010 16:08

maslinka napisał(a):
lolek80 napisał(a):
maslinka napisał(a):
lolek80 napisał(a):
Jacek S napisał(a):

Maslinica :D

Nie rozwalajmy Ines relacji.

heheh wybaczam :)
Rogac kojarzy mi się z nalewką rzeczywiście, a Maslenica od razu z Maslinką :) :twisted:
Nie rozwalacie, ciesze się, że coś się dzieje :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.09.2010 16:19

maslinka napisał(a):Januszowi chyba chodziło o Maslinicę :wink: Ale mogę się mylić :wink:

Nie pomyliłaś się :D

PS Ciekawe czy Ines tam pojechała.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 21.09.2010 16:36

Janusz Bajcer napisał(a):
maslinka napisał(a):Januszowi chyba chodziło o Maslinicę :wink: Ale mogę się mylić :wink:

Nie pomyliłaś się :D

PS Ciekawe czy Ines tam pojechała.

hahehe :) Januszu właśnie zaraz tam pojedziemy :twisted:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 21.09.2010 17:23

cd...

Ranek wita nas pięknym słońcem...widoki z tarasu cudne..widoki na Split, Brac...eh, wreszcie wakacje :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

piękna roślinność...jak tu spokojnie...ludzi brak...rozkładam leżak na tarasie i delektuej się ta ciszą, spokojem, tego było mi trzeba :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Później na skałki na opalanko i pływanko :) nawet mąż nie protestuje :)

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano 02.10.2010 12:40 przez ines, łącznie edytowano 1 raz
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 21.09.2010 17:33

Pisałaś Ines, że na początku byłaś trochę zawiedziona krajobrazem Solty. Na zdjęciach nie jest tak źle. No i bezcenny spokój. Tego nie zaznasz na "kontynencie". 8)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 21.09.2010 17:35

Tomasz W napisał(a):Pisałaś Ines, że na początku byłaś trochę zawiedziona krajobrazem Sloty. Na zdjęciach nie jest tak źle. No i bezcenny spokój. Tego nie zaznasz na "kontynencie". 8)

Fakt, na początku byłam zawiedziona, Solta jest mała i mało popularna, nie wiedziałam czego się spodziewać... objechałam już te bardziej popularne wyspy i byłam ciekawa akurat tej... :) a na kontynencie znajduje ciszę i spokój ale tylko na Peljesacu :P
Pozdrawiam
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 21.09.2010 17:50

Spóźniona jestem 8O , ale teraz już będę czytać na bieżąco... jaki cudny spokój bije z tych zdjęć... zazdroszczę i pozdrawiam. :D
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 21.09.2010 18:17

helen witaj :) miło, Cię widzieć :)
Solta we wrześniu to oaza spokoju, jak ktoś chce totalnie odpocząć to polecam.. :) :)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 21.09.2010 18:38

Wystarczy tego opalania zbliżą się 16 czas ruszyć w głąb wyspy, cel : Maslinica, to aż 14km od naszej mieściny..to jedziemy :)!

Obrazek

Mijamy Grohote, miasteczko w głębi wyspy, jest duży Konzum, wieczorem zrobimy tu zakupy..a miasteczko na pewno jeszcze odwiedzimy bo wydaje się interesujące :)

Obrazek

Dojeżdżamy do Maslinicy.
Maslinica jest najbardziej wysuniętym na zachód punktem na Solcie. Z miasta rozciąga się piękny widok na 7 małych wysepek (Polebnjak, Saskinja, Balkun, Kamik, Rudula, Grmej, Stipanska)
Miejscowość powstała w 1703 roku, kiedy to szlachecka rodzina Marchi zamieszała tutaj, otrzymując zgodę na zasiedlenie i wybudowanie zamku z wieżami obronnymi (w celu ochrony przed atakami piratów :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maslinica podobna do Stomorskiej, same jachty i łódki, sporo ludzi, ale to tylko ze względu na te morskie mobile :)..no nic trzeba uwiecznić mieścinkę na fotach..podoba mi się tu bardzo, choć Stomorska wg mnie ma fajniejszy klimat :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wymieniamy kasę i szukamy konoby, trzeba zjeść porządna obiadokolację :) Dziś jemy pizzę, z prsutem i specjalność konoby :)
Bardzo smaczne było, za nami grillują się krewetki :) W knajpie wszystkie stoliki zajęte, maja tu najsmaczniejsze jedzenie w miasteczku :) Do tego po kufelku Karlovacko i życie jest piękne, delektujemy się morzem i zachodem słońca..cudnie :)

Obrazek

Obrazek

No nic trzeba wracać, jutro znów czeka nas ciekawy dzień :)
Wracając oglądamy Split nocą...wyspa leży na wprost tego miasta, widok bardzo przyjemny :)
Wieczorem siedzimy na tarasie, cisza, brak turystów, mam wrażenie jakbyśmy byli tu sami...słychać tylko cykady, szum morza, no i pełno tu jaszczurek, jedna spała z nami :)

Obrazek

jak przyjemnie...tylko my, morze i przyroda...eh :) niech ta chwila trwa wiecznie..!
Ostatnio edytowano 21.09.2010 21:56 przez ines, łącznie edytowano 2 razy
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 21.09.2010 19:08

dziękuję :)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 21.09.2010 21:47

Roxi napisał(a):Jestem i ja :)
Ciekawa jestem jak Wy odebraliście Cres, a i na pozostałych wyspach chętnie z Tobą poodpoczywam :wink:

Roxi, Cres bardzo fajny, piękne widoki,bylismy w Martenisicy...dla nas oki, bardzo duzo Włochów i Niemców no i ceny dośc wysokie.
Losinj chyba jeszcze bardziej mi się podobał,a Veli Losinj-miodzio! nie ma piękniejszego miasteczka w CRo :twisted: ale do Cresu jeszcze długa droga :)
Pozdrawiam!
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 21.09.2010 22:54

ines napisał(a):
Roxi napisał(a):Jestem i ja :)
Ciekawa jestem jak Wy odebraliście Cres, a i na pozostałych wyspach chętnie z Tobą poodpoczywam :wink:

Roxi, Cres bardzo fajny, piękne widoki,bylismy w Martenisicy...dla nas oki, bardzo duzo Włochów i Niemców no i ceny dośc wysokie.
Losinj chyba jeszcze bardziej mi się podobał,a Veli Losinj-miodzio! nie ma piękniejszego miasteczka w CRo :twisted: ale do Cresu jeszcze długa droga :)
Pozdrawiam!

Witaj Ines
Cieszę się, że Losinj przypadł Ci do gustu. Czekam na ciąg dalszy relacji i pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży