Nie dość że Was okradli to jeszcze musieliście dopłacić do tego? ................
piekara114 napisał(a):Ale co w tym dziwnego? Była szkoda, brak pełnego ubezpieczenia lub ubezpieczenie nie znoszące w pełni udziału własnego w szkodzie lub ubezpieczenie zewnętrzne to jak coś się zepsuje to trzeba zapłacić z własnej kieszeni i dopiero potem ewentualnie dochodzić roszczeń od zewnętrznego ubezpieczyciela. Normalna procedura obowiązująca na całym świecie przy wynajmie samochodu.
piekara114 napisał(a): jak coś się zepsuje to trzeba zapłacić z własnej kieszeni i dopiero potem ewentualnie dochodzić roszczeń od zewnętrznego ubezpieczyciela.
piekara114 napisał(a):To wszystko jest opisane w regulaminie wynajmu samochodu (zwykle dostępna na www wypożyczalni lub w potwierdzeniu rezerwacji lub przy wynajmie udostępniają) - to że czyta to pewnie max 1% wypożyczających to zysk wypożyczalni, strata wypożyczającego.
Myślę, że jednak nie. Zapytałam teraz w pracy 4 osoby (wiek 31-56 l), które w ostatnich 3 miesiącach wypożyczały samochód: żadna z nich nie przeczytała warunków wypożyczenia, zaufała temu co im powiedziano lub założyła, że jest wolna od wszelkich zobowiązań (poza stłuczką z własnej winy) płacąc za wynajem.Franz napisał(a):piekara114 napisał(a):To wszystko jest opisane w regulaminie wynajmu samochodu (zwykle dostępna na www wypożyczalni lub w potwierdzeniu rezerwacji lub przy wynajmie udostępniają) - to że czyta to pewnie max 1% wypożyczających to zysk wypożyczalni, strata wypożyczającego.
Myślę, że co czwarty jednak się zapoznaje z warunkami ubezpieczenia.
piekara114 napisał(a):Myślę, że jednak nie. Zapytałam teraz w pracy 4 osoby (wiek 31-56 l), które w ostatnich 3 miesiącach wypożyczały samochód: żadna z nich nie przeczytała warunków wypożyczenia, zaufała temu co im powiedziano lub założyła, że jest wolna od wszelkich zobowiązań (poza stłuczką z własnej winy) płacąc za wynajem.
elfik99 napisał(a):Zdziwiło mnie że musi płacić ofiara
Franz napisał(a):Masz pełne rozeznanie, co by było, gdyby ten złodziej uszkodził nasz wóz swoim autem, a nie ręcznie?
piekara114 napisał(a):Teoretycznie, bo na szczęście nie miałam żadnej stłuczki
piekara114 napisał(a):Ja zawsze biorę full ubezpieczenie i sprawdzam i upewniam się i wybieram tylko te wypożyczalnie, co napiszą mi wyraźnie że przy full ubezp za nic nie płacę (oczywiście jeśli kierowca nie pił i nie brał). No i zawsze bez kk.