Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COSTA BLANCA 2019

Nazwa kraju Hiszpania wywodzi się od słowa Ispania, które oznacza Ziemię Królików. Język hiszpański wymieniany jest w pierwszej piątce najczęściej używanych języków na świecie. Najdłuższą rzeką Hiszpanii jest rzeka Ebro, licząca sobie 930 kilometrów. Hiszpanie to naród uwielbiający grę na loterii. Zdrapki można kupić na rogu każdej ulicy.
kmichal
Koneser
Re: Tropikalna Garda 2015 - fotorelacja.

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 19.02.2016 21:48

Beata W. napisał(a):No niby bliżej ale zdecydowanie wolę zobaczyć Mediolan. Mogę tylko mieć mały bunt na pokładzie ale może dam radę :D

... ja z synem pojechaliśmy jeszcze na mediolański stadion, a dziewczyny odwiedzały w tym czasie słynne marki w Galleria Vittorio Emanuele II ... :mrgreen: ...
Pozdrawiam.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 19.02.2016 21:56

No nie powiem zakupy w Mediolanie to mogła by być przygoda, pomimo, że wcale za zakupami nie przepadam. Ale jak patrzę w necie na zdjęcia Katedry to faktycznie robi wrażenie. Mam nadzieję, że niedługo będzie i u Ciebie i się wtedy utwierdzę w przekonaniu, że warto :wink:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 19.02.2016 22:14

Beata W. napisał(a):No nie powiem zakupy w Mediolanie to mogła by być przygoda, pomimo, że wcale za zakupami nie przepadam. Ale jak patrzę w necie na zdjęcia Katedry to faktycznie robi wrażenie. Mam nadzieję, że niedługo będzie i u Ciebie i się wtedy utwierdzę w przekonaniu, że warto :wink:

... całe szczęście mam rozsądne dziewczyny i nic tam nie kupiły - w przeciwnym razie musielibyśmy zakończyć nasze wakacje z braku funduszy ... :oczko_usmiech:...
... możliwe, że już we wtorek lub środę będziemy spacerować po Mediolanie ... :wink:...
... po bilety i do samej katedry były małe kolejki, a przed samym wejściem były mega dokładne osobiste kontrole wojska - nawet czepiali się gorącej wody w termosie przeznaczonej do mleka dla najmłodszego ... :evil:...
Pozdrawiam.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 19.02.2016 22:30

Domyślam się, że tanio to tam nie jest :roll:
Czyżby ferie nr 2 ? w Mediolanie? Czy jednak zakupy? :P
U nas będzie ten sam temat mleka bo młodsza córa będzie miała 7 miesięcy. Ale chyba warto się poświęcić bo katedra wygląda na nr 1 w Mediolanie.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 19.02.2016 22:37

Beata W. napisał(a):Domyślam się, że tanio to tam nie jest :roll:
Czyżby ferie nr 2 ? w Mediolanie? Czy jednak zakupy? :P
U nas będzie ten sam temat mleka bo młodsza córa będzie miała 7 miesięcy. Ale chyba warto się poświęcić bo katedra wygląda na nr 1 w Mediolanie.

... niestety pisząc, że będziemy spacerować po Mediolanie miałem na myśli tylko tą relację ... :roll:...
... nie wiem czy tam już taki standard z tą kontrolą, czy też mieli jakieś info o zamachach - ciężko mi coś powiedzieć w tej kwestii, ale termos musieliśmy odkręcić i dopiero Pani w mundurze dała nam spokój - przecież my na terrorystów nie wyglądamy ... :mrgreen:...
... jak dla mnie to katedra w Milano to cudeńko !!! ... :D...
Pozdrawiam.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 19.02.2016 22:41

No to faktycznie załapałam :D chyba pora iść spać.
Co do kontroli to chyba mają takie przepisy bo już gdzieś czytałam informacje na temat dokładnego sprawdzania torebek itp. Mam nadzieję, że już za jakieś 2,5 miesiąca się przekonam.

Pozdrawiam
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 19.02.2016 22:47

Beata W. napisał(a):Mam nadzieję, że już za jakieś 2,5 miesiąca się przekonam.

... mam nadzieję, że uda Wam się zrealizować te plany ... :)...
Pozdrawiam.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 19.02.2016 22:52

Też mam taką nadzieję bo czytając Twoją relację i po relacji myszy którą przeczytałam całą na raz, uważam że warto. Tylko jak tu wybrać co zobaczyć w tak krótkim czasie. No nic będę myśleć i planować, a tym czasem czekam na ciąg dalszy.

Pozdrawiam
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 20.02.2016 13:46

Beata W. napisał(a):a tym czasem czekam na ciąg dalszy.

... dzisiaj wieczorem ruszymy dalej ... :wink: ...
Pozdrawiam.
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 20.02.2016 17:41

Z chęcią zobaczę Mediolan...dobrze ,że z dachu nie spadłeś... :oczko_usmiech: :papa:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 20.02.2016 17:47

ajdadi napisał(a):Z chęcią zobaczę Mediolan...dobrze ,że z dachu nie spadłeś... :oczko_usmiech: :papa:

... całe szczęście nie wiało tak jak na Malcie ... :mrgreen:...
Pozdrawiam.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 20.02.2016 18:18

Beata W. napisał(a):No niby bliżej ale zdecydowanie wolę zobaczyć Mediolan. Mogę tylko mieć mały bunt na pokładzie ale może dam radę :D

To nie zdradza że jest inną opcja niż milano
:mrgreen:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 20.02.2016 20:28

piekara114 napisał(a):

To nie zdradza że jest inną opcja niż milano
:mrgreen:

... to musicie pamiętać żeby nie jechać drogą obok Gardalandu, bo jak dzieciaki wypatrzą to już po Milano ... :oczko_usmiech: ...
Pozdrawiam.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 20.02.2016 20:46

CD...

Wchodzimy do romańskiego kościółka, który znajduje się w miejscowym porciku ... :wink: ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... następnie kierujemy się w stronę wież miejscowego zamku, który jest w rękach prywatnych i otwarty jest tylko na specjalne okazje ... :roll: ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zamek obejrzeliśmy ze wszystkich możliwych od lądu stron, więc z powrotem kierujemy się do centrum Lazise ... :) ...

CDN...
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 21.02.2016 06:34

Lazise udało mi się odwiedzić i mam stamtąd bardzo dobre wspomnienia
8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania - España