Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COSTA BLANCA 2019

Nazwa kraju Hiszpania wywodzi się od słowa Ispania, które oznacza Ziemię Królików. Język hiszpański wymieniany jest w pierwszej piątce najczęściej używanych języków na świecie. Najdłuższą rzeką Hiszpanii jest rzeka Ebro, licząca sobie 930 kilometrów. Hiszpanie to naród uwielbiający grę na loterii. Zdrapki można kupić na rogu każdej ulicy.
kmichal
Koneser
Re: Tropikalna Garda 2015 - fotorelacja.

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 08.02.2016 14:29

CD...

Po kilku godzinach spędzonych na Piazza Delle Erbe lub w jej najbliższych okolicach udajemy się spacerowym tempem w stronę werońskiej Areny ... :wink: ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... najpierw jednak pójdziemy zobaczyć słynną Julię ... :oczko_usmiech: ... a tam tłumy, tłumy, tłumy ... :roll: ... jakby to było najważniejsze w całej Weronie ... :wink: ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... bardziej zainteresowała mnie witryna z gadżetami pamiątkowymi po drugiej stronie ulicy, z kuflem na czele ... :mrgreen: ...

Obrazek

Obrazek

... Julia, jak to Julia ma wielu adoratorów i adoratorek, więc nie było mi dane sprawdzić wiadomo czego ... :oczko_usmiech: ... zamiast tego znaleźliśmy gdzieś w bocznej uliczce sympatyczną knajpkę i poszliśmy się posilić przed dalszą drogą ... :wink: ...

Obrazek

Obrazek

... upał niestety nie odpuszcza ... :roll: ... a my podążamy w kierunku Piazza Bra ... :) ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN...
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 08.02.2016 16:15

ciekawe kiedy ten balkon się zawali 8)
Widać, że turyści ściśle stosują się do znaków zakazu :lol:
pozdrawiam,
Michał
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 08.02.2016 17:47

Mikeee napisał(a):ciekawe kiedy ten balkon się zawali 8)
Widać, że turyści ściśle stosują się do znaków zakazu :lol:
pozdrawiam,
Michał

... raczej na to nie pozwolą, za dobry biznes ... :wink: ...
Pozdrawiam.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 08.02.2016 18:36

kmichal napisał(a):... szczerze powiedziawszy nie był to dla nas jakiś mega obowiązkowy punkt do zobaczenia, ale jak byliśmy obok to grzechem byłoby nie zajrzeć tam ... :wink: ... chociaż jak zobaczyliśmy te tłumy, to już mnie głowa rozbolała ...

Dla mnie może nie najważniejszy, ale była na liście A, czyli głównej, bo jak tak, Julię zobaczyć, a czym ona byłby gdyby nie Romeo. Romeo musiał być!
Ale tłumy u Romeo? 8O 8O Jak ja tam byłam to tylko bramę zobaczyłam (byliśmy m i jeszcze jedna para), nie mogę się doczekać, co tam ściągnęło tam te tłumy ludzi.....
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 08.02.2016 18:38

kmichal napisał(a):

Nie wiem czy wiecie, ale balkon dobudowano później niż kamienicę, aby lepiej oddać charakter sztuki, a okazało się to biznesowym strzałem w 10, bo wejściówka kosztuje 8 eur (tyle jakoś w 2012 r, zmieniło się coś?)
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 08.02.2016 19:42

piekara114 napisał(a):
kmichal napisał(a):

Nie wiem czy wiecie, ale balkon dobudowano później niż kamienicę, aby lepiej oddać charakter sztuki, a okazało się to biznesowym strzałem w 10, bo wejściówka kosztuje 8 eur (tyle jakoś w 2012 r, zmieniło się coś?)

... no to parę E zaoszczędziliśmy, bo na balkon nie wchodziliśmy ... :wink:...

... niestety w stronę Areny tłum był nie mniejszy ... :roll:...
Pozdrawiam.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 09.02.2016 14:02

CD...

W końcu docieramy na Piazza Bra ... :) ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... a tam czeka na nas niespodzianka w postaci zamkniętej Areny, w końcu jest szczyt sezonu operowego ... :evil: ...

Obrazek

... cóż zrobić, zresztą na zewnątrz też jest całkiem sympatycznie ... :wink: ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po godz: 18:00 żegnamy się z Weroną i wracamy w kierunku Arco. Korzystamy z tej samej trasy, którą tutaj przyjechaliśmy ... :roll: ...
Na "otarcie łez" powiem, że jeszcze do Werony zawitamy ... :oczko_usmiech: ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przed godz: 20:00 jesteśmy już na kwaterze w Arco, a że nie mamy już ochoty nigdzie wychodzić, to wieczór spędzamy w ogródeczku, snując plany na następny dzień wakacji ... :mrgreen: ...

CDN...
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 09.02.2016 15:06

kmichal napisał(a):
Przed godz: 20:00 jesteśmy już na kwaterze w Arco, a że nie mamy już ochoty nigdzie wychodzić, to wieczór spędzamy w ogródeczku, snując plany na następny dzień wakacji ... :mrgreen: ...

Może zdradzisz jakiś szczególik :wink: ... cobym wiedziała jakie buty naszykować ... :oczko_usmiech:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 09.02.2016 15:18

mysza73 napisał(a):
kmichal napisał(a):

Może zdradzisz jakiś szczególik :wink: ... cobym wiedziała jakie buty naszykować ... :oczko_usmiech:

... trochę pochodzimy i popływamy ... :wink: ... a miejsce docelowe to kierunek południowy - zachód ... :oczko_usmiech: ...
Pozdrawiam.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 09.02.2016 15:23

kmichal napisał(a):
mysza73 napisał(a):
kmichal napisał(a):

... trochę pochodzimy i popływamy ... :wink: ... a miejsce docelowe to kierunek południowy - zachód ... :oczko_usmiech: ...
Pozdrawiam.

Znaczy buty wygodne muszą być :mrgreen: ,
a kierunek południowo-zachoni jest mi nieznany, więc się zapisuję na tą wycieczkę ... :oczko_usmiech:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 09.02.2016 15:25

mysza73 napisał(a):a kierunek południowo-zachoni jest mi nieznany, więc się zapisuję na tą wycieczkę ...

... ile można łazić po miastach, na chwilę trzeba wrócić do natury ... :wink: ...
Pozdrawiam.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.02.2016 18:43

Szkoda, że do Areny nie udało Wam się wejść. I Romea nie odwiedziliście....
kmichal napisał(a):
mysza73 napisał(a):a kierunek południowo-zachoni jest mi nieznany, więc się zapisuję na tą wycieczkę ...
... ile można łazić po miastach, na chwilę trzeba wrócić do natury ... :wink: ...

Czyżby Gardaland?
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 09.02.2016 19:34

piekara114 napisał(a):Szkoda, że do Areny nie udało Wam się wejść. I Romea nie odwiedziliście....

... do Werony jeszcze pojedziemy i jedno z tych miejsc zobaczymy ... :wink:...

piekara114 napisał(a):Czyżby Gardaland?

... jeszcze za wcześnie na relaks ... :mrgreen:...
Pozdrawiam.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 09.02.2016 19:39

kmichal napisał(a):CD...

... a tam czeka na nas niespodzianka w postaci zamkniętej Areny, w końcu jest szczyt sezonu operowego ... :evil: ...

Obrazek

CDN...

Można im wybaczyć - przeskanowałem repertuar.... same operowe crele de la creme
:boss: :papa:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 09.02.2016 19:58

tony montana napisał(a):Można im wybaczyć - przeskanowałem repertuar.... same operowe crele de la creme

... :wink:... w sumie to nawet lepiej, bo po całym dniu już trochę na siłach podupadliśmy ... :oczko_usmiech:...
Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania - España