Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COSTA BLANCA 2019

Nazwa kraju Hiszpania wywodzi się od słowa Ispania, które oznacza Ziemię Królików. Język hiszpański wymieniany jest w pierwszej piątce najczęściej używanych języków na świecie. Najdłuższą rzeką Hiszpanii jest rzeka Ebro, licząca sobie 930 kilometrów. Hiszpanie to naród uwielbiający grę na loterii. Zdrapki można kupić na rogu każdej ulicy.
kulka53
Weteran
Re: Tropikalna Garda 2015 - fotorelacja.

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 03.02.2016 08:56

Tego Castelvecchio to najbardziej z Werony żałuję :roll: , i widoczków z mostu... nałaziliśmy się już w innych rejonach i trochę zabrakło sił i czasu bo jeszcze tego dnia w planie była Vicenza.
Pewnie już do Werony nie zajedziemy po raz drugi, zawsze można tu popatrzeć :cool:
Ale woda kolor ma nieszczególny, chyba musiało lać parę dni wcześniej w górach :)
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 03.02.2016 09:02

kulka53 napisał(a):Tego Castelvecchio to najbardziej z Werony żałuję :roll: , i widoczków z mostu... nałaziliśmy się już w innych rejonach i trochę zabrakło sił i czasu bo jeszcze tego dnia w planie była Vicenza.
Pewnie już do Werony nie zajedziemy po raz drugi, zawsze można tu popatrzeć :cool:
Ale woda kolor ma nieszczególny, chyba musiało lać parę dni wcześniej w górach :)

... w tym upale to najbardziej pobyt na moście, a potem jeszcze wieża widokowa najbardziej utkwiła mi w pamięci, może dlatego, że tam był minimalny ruch powietrza ... :wink: ... a na wodę też zwróciliśmy uwagę i o kolor i o jej ilość, ale faktycznie nad górami codziennie gromadziły się mega chmurzyska burzowe, a nocami to również w Arco ostro padało i błyskało ... 8O ...
Pozdrawiam.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 03.02.2016 09:26

kulka53 napisał(a):Tego Castelvecchio to najbardziej z Werony żałuję :roll: , i widoczków z mostu...

Na też do mostku nie chciało się iść w upalne, a w kolejnym dniu był nie po drodze.
Castelvecchio - też żałuje, mój przewodnik nawet się o tym miejscu nie zająknął... :evil:

Jak widzę woda w Agdydze jak zawsze w pięknym kolorze :roll:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 03.02.2016 09:29

Ja jestem z kawką i princeską ... :oczko_usmiech:

kmichal napisał(a):CD...

Pierwszym punktem na naszej mapie poznawania Werony było Castelvecchio ... :) ...

Obrazek

A co zrobiłeś z ludźmi 8O ,
jak ja tam byłam było ich jak mrówków ... :roll: :wink:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 03.02.2016 10:04

piekara114 napisał(a):
kulka53 napisał(a):Tego Castelvecchio to najbardziej z Werony żałuję :roll: , i widoczków z mostu...

Na też do mostku nie chciało się iść w upalne, a w kolejnym dniu był nie po drodze.
Castelvecchio - też żałuje, mój przewodnik nawet się o tym miejscu nie zająknął... :evil:

Jak widzę woda w Agdydze jak zawsze w pięknym kolorze :roll:

... my też wiele punktów odpuściliśmy, a na koniec to już sam biegałem po mieście, a żona z dzieciakami schowała się w bezpiecznym zacienionym miejscu ... :roll: ...
Pozdrawiam.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 03.02.2016 10:08

mysza73 napisał(a):Ja jestem z kawką i princeską ...

... smacznego ... :wink: ... ja na swoją kawkę muszę jeszcze poczekać, od rana "sypie" mi się program komputerowy ... :evil: ...

mysza73 napisał(a):A co zrobiłeś z ludźmi ,
jak ja tam byłam było ich jak mrówków ...

... wszyscy padli - udar, i tutaj już nie zdołali dotrzeć ... :wink: ... a moi padli trochę dalej, ale nie ma się co dziwić skoro były 42 st. C i wysoka wilgotność ... :twisted: ...
Pozdrawiam.
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 03.02.2016 11:19

Faktycznie kolor rzeki pozostawia wiele do życzenia... Ale poza tym Werona u Ciebie całkiem całkiem :D
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 03.02.2016 11:27

agata26061 napisał(a):Faktycznie kolor rzeki pozostawia wiele do życzenia... Ale poza tym Werona u Ciebie całkiem całkiem :D

... całe szczęście nie musieliśmy się w niej zanurzać ... :wink: ... a jeżeli chodzi o Weronę to dopiero się rozkręcamy ... :mrgreen: ...
Pozdrawiam.
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 03.02.2016 16:17

kmichal napisał(a):... a jeżeli chodzi o Weronę to dopiero się rozkręcamy ... :mrgreen: ...
Dobrze, że uprzedzasz. :)

pzdr :wink:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 03.02.2016 19:03

longtom napisał(a):
kmichal napisał(a):... a jeżeli chodzi o Weronę to dopiero się rozkręcamy ... :mrgreen: ...
Dobrze, że uprzedzasz. :)

pzdr :wink:

... :wink:... jeszcze sporo przed nami ... :mrgreen:...
Pozdrawiam.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 03.02.2016 22:01

CD...

Przechodzimy pod Porta dei Borsari i dalej idziemy prosto, teraz już uliczką Corso Porta Borsari ... :wink: ...
Upał daje się coraz bardziej we znaki, a nasze koszulki można już spokojnie "wykręcić" z nadmiaru potu ... :evil: ...

Jednak otaczające nas budynki są coraz ciekawsze ... 8) ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W końcu jednak dochodzimy do Piazza Delle Erbe, który zachwyca nas swoim urokiem ... :) ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN...
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 04.02.2016 06:32

Na delle Erbe też jakoś mało ludzi... :)
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 04.02.2016 08:35

tony montana napisał(a):Na delle Erbe też jakoś mało ludzi... :)

... później wszyscy skumulowali się u Julii ... :roll: ... :wink: ...
Pozdrawiam.
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 04.02.2016 08:42

kmichal napisał(a):... później wszyscy skumulowali się u Julii ... :roll: ... :wink: ...

...i dlatego nie było macanka... :oczko_usmiech: :papa:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 04.02.2016 08:46

ajdadi napisał(a):
kmichal napisał(a):... później wszyscy skumulowali się u Julii ... :roll: ... :wink: ...

...i dlatego nie było macanka... :oczko_usmiech: :papa:

... w sumie to ta Julia powinna się wstydzić, jak tam można dawać się wszystkim obmacywać ... :roll: ... :wink: ...
... a tak na serio to byłem już mega "padnięty" po całym dniu chodzenia po Weronie i macanko nie było już mi w głowie ... :mrgreen: ...
Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania - España