Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COSTA BLANCA 2019

Nazwa kraju Hiszpania wywodzi się od słowa Ispania, które oznacza Ziemię Królików. Język hiszpański wymieniany jest w pierwszej piątce najczęściej używanych języków na świecie. Najdłuższą rzeką Hiszpanii jest rzeka Ebro, licząca sobie 930 kilometrów. Hiszpanie to naród uwielbiający grę na loterii. Zdrapki można kupić na rogu każdej ulicy.
mysza73
Weteran
Re: Tropikalna Garda 2015 - fotorelacja.

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 08.01.2016 09:40

kmichal napisał(a):
mysza73 napisał(a):Też się przejdę, bo okolica miła dla oka ...

... nie ma sprawy, pospacerujemy razem ... :mrgreen: ... w tym miejscu, tylko za plecami, miałem "Hofkirche mit Silberner Kapelle" ... :D ... budynek z zewnątrz mnie nie powalił, więc zdjęcia się nie doczekał ... :wink: ... a czasu na zaglądanie tam już nie było ... :roll: ...
Pozdrawiam.

Najbardziej podoba mi to co przed Tobą 8) ... w sensie góry, nie ta kapela :wink:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 08.01.2016 09:46

mysza73 napisał(a):Najbardziej podoba mi to co przed Tobą ... w sensie góry, nie ta kapela

... wiem, wiem ... :wink: ... góry, góry, góry ... :mrgreen: ...
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 08.01.2016 11:20

kmichal napisał(a):
mysza73 napisał(a):Najbardziej podoba mi to co przed Tobą ... w sensie góry, nie ta kapela

... wiem, wiem ... :wink: ... góry, góry, góry ... :mrgreen: ...

a ja powiem: woda, woda, woda..... nawet ta z jeziora może być :wink:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 08.01.2016 11:26

piekara114 napisał(a):a ja powiem: woda, woda, woda..... nawet ta z jeziora może być

... a nad wodę ( tzn. na kwaterę ) jeszcze dzisiaj dojedziemy ... :wink: ... w końcu ileż można nad tą Gardę jechać ... :mrgreen: ...
Pozdrawiam.
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 08.01.2016 13:23

kmichal napisał(a):... "Hofkirche mit Silberner Kapelle" ... :D ... budynek z zewnątrz mnie nie powalił, więc zdjęcia się nie doczekał ...

Może jakby był "Goldener..." to by na fotkę zasłużył :?: :D

pzdr :wink:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 08.01.2016 13:30

longtom napisał(a):Może jakby był "Goldener..." to by na fotkę zasłużył

... wszystko w środku pochowają i myślą, że się człowiekowi będzie chciało łazić w taki piękny dzionek wewnątrz budynku ... :wink: ... dobrze, że tych pozłacanych dachówek jeszcze nie pochowali ... :mrgreen: ...
Pozdrawiam.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 08.01.2016 16:06

kmichal napisał(a):Niestety żadna dachówka spaść nie chciała ... :evil: ...

Kiedy byłem małym chłopakiem, funkcjonowało powiedzenie: "jak ktoś ma pecha, to nawet w drewnianym kościele cegła mu na głowę spadnie".

Co do dyskusji na temat możliwości noclegu w Austrii na dziko - powiem tylko, że kilkadziesiąt takich noclegów już miałem. Nigdy żadnych nieprzyjemności, raz nawet policja się zatrzymała w nocy i obudziło mnie światło, oni sami nie próbowali mnie budzić.

Pozdrawiam,
Wojtek
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 08.01.2016 17:04

kmichal napisał(a): ... nadmiar zdjęć, aż tak bardzo nie będzie się rzucał w oczy ... :mrgreen: ...

Mi osobiście ten nadmiar...nie przeszkadza :mrgreen: :papa:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 08.01.2016 17:48

Franz napisał(a):Kiedy byłem małym chłopakiem, funkcjonowało powiedzenie: "jak ktoś ma pecha, to nawet w drewnianym kościele cegła mu na głowę spadnie".

... najwyraźniej pech nas ominął ... :wink: ...

Franz napisał(a):Co do dyskusji na temat możliwości noclegu w Austrii na dziko - powiem tylko, że kilkadziesiąt takich noclegów już miałem. Nigdy żadnych nieprzyjemności, raz nawet policja się zatrzymała w nocy i obudziło mnie światło, oni sami nie próbowali mnie budzić.

... skoro w Ga-Pa pod skocznią można to i zapewne w A też ... :mrgreen:...
... z tą policją to już myślałem, że się również obok Was zdrzemnęli ... :wink:...
Pozdrawiam.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 08.01.2016 17:50

ajdadi napisał(a):Mi osobiście ten nadmiar...nie przeszkadza

... no to wieczorem parę fotek załączę ... :lol: ...
Pozdrawiam.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 08.01.2016 17:51

Przypominam nieśmiało, że do apartmana nad Gardą dziś mieliśmy dojechać ... :wink:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 08.01.2016 18:05

mysza73 napisał(a):Przypominam nieśmiało, że do apartmana nad Gardą dziś mieliśmy dojechać ... :wink:

... dojedziemy, dojedziemy - o ile samochód da radę wjechać na Brenner... :wink:...
Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.01.2016 18:42

Pojechaliście na Brenner starą drogą :?:
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 08.01.2016 19:00

kmichal napisał(a):
Beata W. napisał(a):Masz rację, dlatego postanowiłam zaryzykować i na majówkę zarezerwowałam kwaterkę nad Gardą. A co raz się żyje. Mam tylko nadzieję, że pogoda w maju będzie przyzwoita. Może ktoś wie czego się spodziewać?

... i bardzo dobrze, nic tylko życzyć pogody, bo całą resztę tam znajdziecie ... :wink: ... a jaka miejscowość jeśli można zapytać ? ...

mysza73 napisał(a):Mniej więcej tego

... dokładnie tak, czasami jak oglądam GIRO to aż się wierzyć nie chce ile tego śniegu tam jeszcze zalega, ale na dole potrafi już też nieźle wygrzać ... :mrgreen: ...
Pozdrawiam.

Dokładnie obok Gardy miejscowość Corno i Residence Parco del Garda. Cena wydała mi się bardzo przyzwoita a i sam obiekt jakby w starym Gaju oliwnym na zdjęciach wygląda sympatycznie. Myślę że mimo młodego wieku córki będzie to tylko baza wypadowa na okolice. Na pewno po relacji Myszy muszę zobaczyć Weronę, Pieve, Riva del garda i pewnie ze względu na starszą córkę dzień poświęcimy na Gardaland. Ale na dokładne plany mam jeszcze trochę czasu :wink: czekam na kolejne odcinki relacji :D
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 08.01.2016 19:18

Lednice napisał(a):Pojechaliście na Brenner starą drogą

... tak, zgodnie z wytycznymi Pawła ... :wink: ...
Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania - España