Re: Tropikalna Garda 2015 - fotorelacja.
napisał(a) kulka53 » 08.01.2016 07:35
Lednice napisał(a):Są bardzo pracowici i nienawidzą bałaganu.
Oni autentycznie nie mogą inaczej
Taka jest ich mentalność.
Oczywiście nie każdemu to się podoba.
Ja nie twierdzę że mi się nie podoba
Też jestem pracowity (tak sądzę) i nienawidzę bałaganu.
Jednak widocznie nie odpowiada mi ten akurat styl uporządkowania jaki jest na tych terenach
Lednice napisał(a):Ale z tym brakiem luzu i brakiem swobody, to się nie zgadzam w 100%
A tutaj to nie do końca się zrozumieliśmy
Chodziło mi o brak luzu i swobody nie w ich wykonaniu, ale w braku w/w dla nas jako przyjezdnych, w stopniu którego potrzebujemy, z którym czujemy się dobrze. I nie w bezpośrednim kontakcie z mieszkańcami, ale w możliwości takiego funkcjonowania na tych terenach jaki by nam odpowiadał.
Jesteśmy tam gośćmi i powinniśmy się dostosować... a że nie bardzo nam to pasuje - wolimy tam nie przebywać za długo
.
Nie twierdzę, że Bawarczycy czy Austriacy są niesympatyczni... niewiele miałem kontaktów z konkretnymi ludźmi by się na ten temat wypowiadać. Będąc w Grecji czy na Sardynii spotykaliśmy Niemców, Austriaków z którymi rozmawialiśmy i było całkiem ok. Byli zaciekawieni nami, naszym sposobem na podróżowanie i zwiedzanie, wymienialiśmy doświadczenia.
Ale też, wiele lat temu gdy bocznymi drogami przez Austrię jechaliśmy do Słowenii, zatrzymaliśmy się na chwilę przy drodze by rozprostować kości i coś przegryźć. Po paru minutach gdzieś z okolicznych łąk nadjechały dwa auta z których wyskoczyli nie całkiem już młodzi ludzie płci obojga i zaczęli coś do nas wykrzykiwać machając rękami... nie rozumiem po niemiecku, ale szybko dotarło do nas że chcą żebyśmy spie..... co też niezwłocznie uczyniliśmy. Wiem że nie można generalizować, ale po tym zdarzeniu nie pałam wielkim sentymentem do tej nacji i flaki mi się przewracają gdy widzę i słyszę o ich tolerancji i entuzjazmie do przyjmowania milionów .... wiadomo kogo
Sorry Michał za ten off....