Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COSTA BLANCA 2019

Nazwa kraju Hiszpania wywodzi się od słowa Ispania, które oznacza Ziemię Królików. Język hiszpański wymieniany jest w pierwszej piątce najczęściej używanych języków na świecie. Najdłuższą rzeką Hiszpanii jest rzeka Ebro, licząca sobie 930 kilometrów. Hiszpanie to naród uwielbiający grę na loterii. Zdrapki można kupić na rogu każdej ulicy.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 27.11.2019 15:22

piotrf napisał(a):Michale , pisząc o starym mieście myślałem o części Alicante z okolic concat__edral d'Alacant San Nicolau de Bari , widocznej po lewej stronie

... w samej katedrze byliśmy, ale niestety zabrakło już czasu na te kolorowe uliczki powyżej katedry ... :wink: ...

Beata W. napisał(a):A ja liczyłam, że do ferii to już będzie ku końcowi ta relacja

... ogólnie to sądzę, że już nie ruszę dalej z tą relacją - niestety inne obowiązki totalnie mnie pochłonęły ... :oczko_usmiech: ...
Pozdrawiam.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 28.11.2019 09:58

kmichal napisał(a):
piotrf napisał(a):
... ogólnie to sądzę, że już nie ruszę dalej z tą relacją - niestety inne obowiązki totalnie mnie pochłonęły ... :oczko_usmiech: ...
Pozdrawiam.

Michał skądś to znam więc rozumiem, mam nadzieję, że jednak uda Ci się tu jeszcze coś pokazać :papa:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 29.11.2019 06:30

Beata W. napisał(a):Michał skądś to znam więc rozumiem, mam nadzieję, że jednak uda Ci się tu jeszcze coś pokazać

... też mam taką nadzieję ... :wink: ... czas pokaże ... :hut: ...
Pozdrawiam.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 29.11.2019 15:53

Co dalej z tym Białym Wybrzeżem?
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 30.11.2019 11:52

tony montana napisał(a):Co dalej z tym Białym Wybrzeżem?

... ma się całkiem dobrze ... :D ... chociaż krótko po naszym pobycie pojawiły się w okolicach Torrevieja lokalne, gwałtowne powodzie ... :( ...
Pozdrawiam.
aga_stella
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga_stella » 30.11.2019 16:43

Piękne widoki i fajne miejsca.
Mam nadzieję, że jeszcze jednak coś pokażesz. :papa:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 30.11.2019 21:07

aga_stella napisał(a):Piękne widoki i fajne miejsca.

... kilka cudownych widoków i fantastycznych miejsc jeszcze przed nami ... :lol: ...

aga_stella napisał(a):Mam nadzieję, że jeszcze jednak coś pokażesz.

... ciężko powiedzieć czy uda się dokończyć tą relację, ale trzeba być optymistą w życiu ... :oczko_usmiech: ...
Pozdrawiam.
Poprzednia strona

Powrót do Hiszpania - España