Re: Andaluzyjska kraina słońca zimową porą 2018.
napisał(a) majkik75 » 27.11.2018 20:43
piekara114 napisał(a):Z ciekawości jak wygląda kwestia parkowania w Hiszpanii poza sezonem? Bliżej do Grecji (większość darmowych parkingów, tylko w centrum dużych miast płatne i to niewiele) czy Włoch (gdzie nie zaparkujesz to płacić trzeba, a w miastach są strefy czasowego parkowania)?
Też sobie pozwolę odpowiedzieć, bo poruszyłaś porównawczo parkowanie we Włoszech
gdzie jakby mogli, to brali by opłaty za każde koło osobno
Ale wróćmy do normalnych krajów
Moje zdanie o parkowaniu w Hiszpanii jest bardzo dobre. W zeszłym roku tydzień w Andaluzji spędziliśmy i tylko w Sevilli płaciliśmy za parking. W każdym innym miejscu, znajdowaliśmy miejsca darmowe bez problemu. Tak, w Granadzie parkowaliśmy 1,5 km od hotelu, ale to nie jest dla nas problem. W każdym innym mieście, Malaga, Kadyks, Gibraltar, Kordoba spokojnie parkowaliśmy prawie w centrum za darmo i nie było to ani długie szukanie, ani jakieś dzikie miejsca. Okres to październik 2017 ...
Ale (co prawda nie mieliśmy takiej potrzeby, bo poruszaliśmy się metrem), w tym roku w Barcelonie, jak się kontrolnie rozglądałem, to nie byłoby tak różowo, widać jednak duze miasto i typowe "zwyczaje" czyli parkomaty wszędzie ...
pozdrawiam, Michał
PS.
kmichal - normalnie mam te same kadry